Relatia dintre Logistica si Resurse Umane

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Relatia dintre Logistica si Resurse Umane.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Marketing, Logica

Extras din document

I.Introducere

1) Logistica

Termenul de logistică este de utilizare recentă în gestiunea economică a întreprinderii, însă în alte domenii logistica există de multă vreme.

Sensurile logisticii în Roma antică:

- logiste - se înţelegea intendentul însărcinat să furnizeze armatei tot ceea ce este nevoie pentru a duce un război,

- logisteo – administrare/gestionarea fluxurilor necesare reuşitei militare,

- logista – ofiţer însărcinat cu organizarea amplasamentului pentru legiunile romane.

In literatura de specialitate se considera ca logistica reprezinta o arie esentiala a activitatii firmei moderne. De altfel in ultimii ,15-20 de ani , se face tot mai mult referire la termenul de logistica , domeniul acesta inregistrand mutatii cu adevarat spectaculoase. Asemenea mutatii , unele de natura practica , altele de natura conceptuala , s-au concretizat in reorientarea de la focalizarea pe distributia fizica , la analiza intregului sistem logistic , logistica progresand de la stadiul de sursa a operatiilor de distributie fizica,operatii desfasurate in mod separat , la stadiul actual de sursa de valoare adaugata si avantaj competitiv , bazat pe conceptul de lant de aprovizionare-livrare.

Asemenea mutatii au condus la aparitia unor termeni noi , unii considerati sinonimi , fiind utilizati pentru a descrie in ultima instanta acelasi domeniu:logistica . Avem in vedere termeni precum distributie fizica , logistica , management logistic , managementul lantului de aprovizionare-livrare etc.

In opinia lui Philip Kotler , logistica implica planificarea , implementarea si controlul fluxului fizic de materiale , produse finite , informatii intre publicul de origine si punctul de consum , in scopul satisfacerii nevoilor clientului si obtinerii unui profit corespunzator .

În ultimele decenii ,modelele de organizare logistică au devenit o preocupare pentru tot mai mulţi specialişti.Schimbările produse în domeniul managementului şi al structurii organizaţiei în ansamblul ei au condus la regândirea modului de organizare a activităţilor şi proceselor logistice.

Creşterea interesului faţă de organizarea eforturilor logistice este determinat în principal ,de următorii factori:

-noua perspectivă conform căreia logistica are un rol hotărâtor în obţinerea avantajului competitiv pe piaţă şi în mai bună satisfacere a nevoilor şi aşteptărilor clienţilor;

-necesitatea de a soluţiona conflictele dintre funcţiile organizaţiei ,specifice paradigmelor structurale tradiţionale;

-îndeplinirea obiectivelor de creştere a eficienţei şi eficacităţii ,prin mai buna coordonare a activităţii logistice

Intr-o conceptie moderna , logistica are in vedere nu numai fluxul parcurs de o marfa de la producator la client , ci si fluxul produselor si al materialelor de la furnizori catre producatori. Logistica implica de fapt conducerea intregului lant de furnizare , construit din fluxurile care contribuie la formarea si adaugarea da valoare de catre participantii la acest lant (incepand cu furnizorul si terminand cu consumatorul final sau utilizatorul industrial). In aceste conditii , activitatea de logistica implica administrarea intregului sistem de distributie fizica al canalului de marketing , respective activitatea furnizorilor , a agentilor de aprovizionare , a operatorilor de piata , a membrilor de canalului si a clientilor. Aceste activitati include prognoza, achizitia,planurile de productie,inregistrarea comenzilor,gestiunea stocului,depozitarea si organizarea transportului,toate acestea constituind ,de fapt , componentele logisticii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Relatia dintre Logistica si Resurse Umane.doc