Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6211
Mărime: 109.97KB (arhivat)
Publicat de: Alis Preda
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITREI CANTEMIR FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

Extras din proiect

Relatiile firmei cu mediul ambiant

Capitolul 1. Mediul ambiant al firmei

Definirea mediului ambiant

FIRMA îsi organizeaza si desfasoara activitatea sa sub impactul conditiilor concrete ale mediului sau ambiant. Mediul ambiant reprezinta un ansamblu de factori eterogeni de natura economica, sociala, politica, stiintifico-tehnica, juridica, geografica si demografica ce actioneaza pe plan national si international asupra întreprinderii, influentând relatiile de piata.

Întreprinderea este parte integranta a mediului ambiant, este o componenta economica a acestuia.

În conditiile actuale mediul ambiant se caracterizeaza printr-un dinamism accentuat, printr-o crestere spectaculoasa a frecventei schimarilor. Mediul ambiant este de trei feluri:

- mediu stabil, unde schimbarile sunt rare, de mica amploare si usor vizibile;

- mediu schimbator, unde schimbarile sunt frecvente, de o amploare variata, dar în general previzibile;

- mediu turbulent, unde schimbarile sunt foarte frecvente, de amploare mare, cu incidente profunde asupra activitatii întreprinderii si greu de anticipat;

1.1 Componentele mediului ambiant

Componentele mediului ambiant al întreprinderii sunt:

Micromediul reprezinta ansamblul de factori cu actiune directa si pe termen scurt asupra activ intreprinderii. Acesti factori sunt:

-Consumatorii sau clientii;

-Furnizorii de materii prime si materiale;

-Furnizorii de forta de munca;

-Prestatorii de servicii;

-Organisme publice (asociatii ale producatorilor si consumatorilor);

-Concurenta.

Mezomediul

Macromediul reprezinta ansamblul de factori cu actiune indirecta si pe termen lung asupra activitatii intreprinderii. Componentele macromediului sunt:

-Mediul economic

-Mediul demografic

-Mediul natural

-Mediul cultural

-Mediul institutional;

-Mediul politic;

-Mediul tehnologic

Capitolul 2. Relatiile firmei cu mediul

2.1 Relatiile firmei cu Micromediul

Micromediul include factorii si fortele cu actiune imediata asupra întreprinderii, care influenteaza direct succesul activitatii desfasurate si asupra carora si întreprinderea îsi exercita controlul într-o masura mai mica sau mai mare: întreprinderea însasi, furnizorii, intermediarii, concurentii si publicul.

--întreprinderea îsi elaboreaza si coordoneaza activitatea de marketing tinând seama de informatiile transmise de compartimentele de management, cercetare-dezvoltare, financiar-contabil, aprovizionare, productie, personal etc.

Deciziile de marketing sunt influentate direct de calitatea personalului din toate compartimentele întreprinderii si de circulatia informatiei dintre acestea. Toate aceste compartimente constituie mediul intern al unei firme si reprezinta partea micromediului ce se afla sub controlul ei total si direct. Asupra celorlalte elemente ale micromediului întreprinderea poate avea influenta dar nu poate avea un control total.

-- furnizorii. În timp ce clientii reprezinta o sursa directa de venituri pentru întreprindere, furnizorii sunt elementul variabil în structura costului unui produs. Costul unui produs variaza direct proportional cu cantitatea de materii prime, subansamble si componente pe care întreprinderea le procura de la furnizori.

Furnizorii reprezinta o forta de influenta prin preturile practicate, calitatea oferita si promptitudine - si putem spune ca din acest punct de vedere furnizorii în România reprezinta o mare problema, multe întreprinderi fiind nevoite sa trateze cu un singur furnizor. Atunci când furnizorii intra în competitie pentru client, se vor stradui sa prezinte cât mai multa credibilitate si sa-si mentina preturile la un nivel cât mai scazut pentru a atrage cât mai multi clienti.

-- clientii - reprezinta o forta de influenta a competitivitatii pentru ca pot determina reducerea preturilor, pot solicita o calitate sporita sau mai multe servicii post vânzare si prin aceasta pot influenta piata unui produs.

În primul rând, clientii influenteaza pozitiv activitatea unei întreprinderi atât timp cât cumpara produsele acesteia si nu pe cele ale concurentei. Cu cât clientii cumpara mai mult de la o întreprindere, cu atât va creste si profitul acesteia.

Amenitarea asupra întreprinderii (forta negativa) apare atunci când clientii renunta sa mai faca afaceri cu aceasta si se îndreapta spre concurentii existenti pe piata. Prin urmare, întreprinderea trebuie sa dezvolte strategii de atragere, pastrare si chiar câstigare a clientilor.

--intermediarii sunt persoane fizice sau juridice care fac legatura între vânzatorul si cumparatorul unui produs, al unui serviciu sau care încheie o tranzactie având împuternicirea ambelor parti în schimbul unui avantaj. Exista 3 tipuri de intermediari care ajuta eforturile de marketing ale unei firme.

- resellerii sunt organizatii al caror rol este de a face produsele mai usor accesibile consumatorului final. Acestia sunt angrosistii, detailistii, agentii de vânzari sau orice alta forma de întreprindere al carei scop este distribuirea produselor altei firme;

- distribuitorii fizici, sunt de obicei operatorii depozitelor de marfuri si firmele de transport implicate în transportarea bunurilor de la producator la utilizator;

- agentiile prestatoare de servicii de marketing sunt agentiile de publicitate, firmele de sondare a pietei, cele de consultanta de marketing si orice alta întreprindere care ofera consultanta sau facilitati ce ajuta clientii lor sa.si identifice si sa comunice cu consumatorii.

--competitorii sunt organizatii similare care încearca sa satisfaca aceleasi nevoi ale clientilor si sunt percepute de consumatori ca alternative pentru satisfacerea cerintelor lor. Concurentii unei firme se pot înscrie în una din urmatoarele categorii:

- rivalitatea existenta pe piata între producatorii mai vechi;

- aparitia de noi firme concurentiale;

- produse si/sau servicii alternative.

Preview document

Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 1
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 2
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 3
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 4
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 5
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 6
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 7
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 8
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 9
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 10
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 11
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 12
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 13
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 14
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 15
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 16
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 17
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 18
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 19
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 20
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 21
Relațiile firmei de asigurări Allianz-Tiriac cu mediul ambiant - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Relatiile Firmei de Asigurari Allianz-Tiriac cu Mediul Ambiant.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea ca metodă de marketing la SC BCR Asigurări SA

INTRODUCERE Intr-o companie, toata lumea trebuie sa vanda, de la patron pana la telefonista. Fiecare indifferent de functie , trebuie sa...

Plan de afaceri

1.Sinteza planului de afaceri Firma S.C. Perfect Dress S.A are un capital integral de 130.000 euro. O parte din capital provine din Fondurile...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?