Rolul limbajului în activitatea comercială

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4967
Mărime: 26.17KB (arhivat)
Publicat de: Miron Grigore
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Argument 2
  2. Introducere:
  3. -Introducere in studiul limbajului economic 4
  4. -Evoluţia comunicării in marketing 5
  5. Capitolul I : Comunicarea in marketing si in
  6. activitatea comerciala 6
  7. 1.1. Conţinutul comunicării in marketing ... 6
  8. 1.2. Comunicarea – puncte de legătura intre organizaţie
  9. si mediul sau de marketing . 8
  10. Capitolul II : Relaţia dintre agenţi economici si clienţi .. 9
  11. 1.1. Importanta comunicării dintre agenţi economici si
  12. clienţi 11
  13. 1.2. Tehnici de comunicare de natura promotionala 15
  14. Capitolul III : Comunicarea in marketing si organizaţia
  15. romaneasca in perioada actuala .18
  16. Bibliografie 20

Extras din proiect

Argument

Abordarea teoretica a comunicării in marketing este completata, in lucrarea de fata, printr-o serie de argumente ce pledează in favoarea ancorării conceptelor, teoriilor si tehnicilor de comunicare in realitatea oricărei organizaţii.

In opinia mea, este esenţial, pentru organizaţia moderna, sa depună eforturi atât in sfera comerciala si in sfera corporativa a comunicării in activitatea comerciala.

Pentru organizaţia acestui început de mileniu, comunicarea reprezintă o componenta de baza a activitatii comerciale. De altfel, in activitatea comerciala, comunicarea nu este un act intamplator ; fiind subordonata unor obiective clare.

Prin intermediul comunicării, o organizaţie isi exprima cultura, urmărind astfel sa corespunda nevoii de apartenenţa a propriilor angajaţi si sa dobândească o valoare civica si morala ancorându-se in viata comunitatii.

Locul pe care comunicarea specifica activitatii comerciale l-a dobândit in cadrul organizaţiilor, rolul pe care-l joaca in dezvoltarea acestora, expansiunea sa la nivel european si internaţional, toate acestea determina interlocutorul cel mai reticent sa constate actuala putere a comunicării si sa recunoască evidenta necesitaţii sale.

Atât experienţa României, cat si a celorlalte tari foste socialiste, arata ca totalitarismul nu poate genera bunăstare si progres economic, mai ales pentru ca ingradeste libertatea de a comunica.

Comunicaţiile manageriale au rolul de a asigura transmiterea acelor mesaje care permit derularea proceselor de management si de execuţie specifice oricărei organizaţii. Procesul de comunicare manageriala reprezintă, de altfel, suportul realizării mai ales a uneia dintre cele cinci funcţii ale managementului, si anume coordonarea. Comunicaţiile de marketing, in schimb, au un rol ceva mai specific, contribuind la atingerea obiectivelor prevăzute in planurile de marketing ale organizaţiei.

Va fi cu atât mai bine, pentru fiecare organizaţie romaneasca in parte, cu cat managerii vor intelege mai repede importanta si rolul comunicării. Aşa cum individul comunicativ isi asigura, de regula, o poziţie mult mai buna in societate, si organizaţia care comunica poate castiga mai degrabă încrederea si simpatia publicului.

Atât pe plan teoretic, cat si in activitatea practica, abordarea comunicării specifice marketingului dintr-o perspectiva atât de cuprinzătoare determina specialiştii sa opereze cu noi concepte : comunicarea globala si comunicarea integrata sunt in prezent doua concepte de baza, utilizate tot mai frecvent in terminologia comunicării in activitatea limbajului.

Comunicarea globala in marketing se poate spune ca se realizează prin eforturile unei organizaţii care, dispunând de un anumit capital comunicational, urmareste sa-l valorifice in cadrul unor demersuri coerente – atât pe plan comercial, cat si pe plan corporativ, astfel incat sa fie favorizata atingerea obiectivelor prevăzute in planurile de marketing ale organizaţiei.

Comunicarea integrata se realizează prin crearea si implementarea diferitelor programe de comunicare persuasiva cu clienţii actuali sau potenţiali, astfel incat sa se exercite o influenta directa asupra comportamentului publicului ţinta. De asemenea, comunicarea integrata presupune ca toate ocaziile de contact, generate de marca sau de organizaţie, pe care clientul actual sau potenţial le are cu produsul sau serviciul sa reprezinte canale de transmitere a viitoarelor mesaje.

In concluzie, comunicarea de marketing are, in momentul de fata, un conţinut extrem de complex, atât sub aspectul obiectivelor vizate si al sferei de acţiune, cat si in privinţa metodelor si a tehnicilor specifice. Trebuie menţionat, insa, ca intensificarea fenomenului comunicării in marketing si dezvoltarea acestuia către formele evoluate astăzi au avut loc cu precădere in ultimul deceniu al secolului al XX-lea. Daca din punct de vedere managerial rolul comunicării nu a putut fi niciodată pus la îndoiala, fiind din totdeauna necesara desfasurarii activitatii cotidiene din cadrul oricărei organizaţii, in domeniul marketingului managerii au început sa conştientizeze si sa recunoască importanta comunicării numai pe măsura ce marketingul a evoluat, atât sub aspectul perfectionarii practice, cat si al maturizării gândirii de specialitate. In prezent, pentru organizaţia secolului al XXI-lea, comunicarea in marketing va reprezenta singura modalitate de afirmare si de susţinere a avantajului competitiv.

Preview document

Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 1
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 2
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 3
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 4
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 5
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 6
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 7
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 8
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 9
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 10
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 11
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 12
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 13
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 14
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 15
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 16
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 17
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 18
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 19
Rolul limbajului în activitatea comercială - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Rolul Limbajului in Activitatea Comerciala.doc

Te-ar putea interesa și

Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor în Farmacii

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1.1. Sisteme informatice în economie Societatea zilelor noastre se bucură de un timp al informatizării, informatizare...

Sistem informatic de gestiune a aprovizionărilor cu materiale

1. INTRODUCERE: Societatea zilelor noastre se bucura de un timp al informatizari, informatizare ce in unele cazuri este chiar indispensabila....

Sistem Informatic pentru Gestiunea Stocurilor de Produse Finite

INTRODUCERE Fenomenele complexe cu care ne confruntă viaţa, presupun cunoştinţe solide de matematică şi informatică, ce necesită o înţelegere...

Mixul de Marketing

ARGUMENT Pentru a avea succes în afaceri, o organizaţie trebuie să satisfacă în mod optim nevoile şi dorinţele clienţilor săi, să atragă noi...

Particularități ale comunicării la persoanele cu dizabilități

Toate definitiile date comunicarii umane, indiferent de scolile de gandire carora le apartin sau de orientarile in care se inscriu, au cel putin...

Avantajele și beneficiile inteligenței artificiale pentru organizații

1. Introducere Inteligenţa artificială este un domeniu care reţine din ce în ce mai mult atenţia economiştilor, managerilor şi celorlalte...

Distribuția comercială la nivel mondial și în România

1. Distributia – aspecte generale : - Conceptul de distributie: În teoria si practica economica se utilizeaza mai multe notiuni, carora li se...

Utilizarea Bazelor de Date în Marketing la SC Cartea Ta SRL

INTRODUCERE La început calculatoarele au fost utilizate numai pentru calcule aritmetice. Prin creşterea vitezei de calcul, prin creşterea...

Ai nevoie de altceva?