RPV Seven Up

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 9078
Mărime: 60.66KB (arhivat)
Publicat de: Eduard Suciu
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: c munteanu
Am prezentat acest proiect in cadrul feaa din iasi si am obtinut nota 10

Extras din proiect

În alegerea produsului pentru care sa realizam un proiect cât mai interesant, o influenta foarte puternica a avut-o faptul ca 7Up este una dintre racoritoarele noastre preferate. Asa ca… de ce sa nu studiem mai în profunzime ceva ce ne place?

În afara de aceasta, 7Up ni s-a parut un produs bun, cu un singur concurent, respectiv Sprite (Coca Cola Company), care nu beneficiaza de o promovare pe masura.

Ni s-a parut o neglijenta din partea firmei în ceea ce priveste imaginea 7up pe piata româneasca, ceea ce ne-a impulsionat pe noi sa cautam o modalitate de a readuce aminte, macar colegilor, ca 7up merita încercat.

Toata lumea asociaza imaginea 7Up cu cea Pepsi, ceea ce este doar partial corect, deoarece, asa cu veti remarca în continuarea proiectului nostru, firma 7 Up Company promoveaza alaturi de Pepsi Cola, însa, totusi, firmele sunt diferite. Societatea din România care detine licentele pentru producerea si comercializarea bauturilor celor doua firme este Quadrant Amroq Beverages.

7up este o provocare pentru noi si o curiozitate în acelasi timp, o bautura atât de celebra si totusi atât de necunoscuta, cu o istorie interesanta care, credem noi, merita ascultata.

REZUMAT

În acest proiect veti întâlni probleme interesante din istoria produsului 7Up, precum si idei de reclama reusite. În prima parte a proiectului, care este si cea mai voluminoasa,puteti descoperi amanunte incitante despre istoria numelui bauturii si cum a ajuns ea sa fie denumit 7Up. De asemenea, nici peste istoria firmei n-am putea trece prea repede, dovedind la acest subcapitol ca Pepsi Cola Company nu se amesteca în treburile 7Up Companz, acestea fiind doua firme diferite, cu sedii, conduceri, productii diferite. Cele doua firme colaboreaza doar în ceea ce priveste imaginea lor, având contracte de publicitate comune. Acest aspect leaga foarte mult imaginea 7Up de cea Pepsi, majoritatea nestiind ca de fapt 7Up nu este produs de catre Pepsi Cola. În tarile în care exista firme care au cumparat licentele pentru ambele bauturi, promovarea se face, de asemenea, împreuna.

În ceea ce priveste produsul, merita sa va abateti putin privirea la istorioara numelui, cum a aparut si cum a evoluat.

Interesanta este si partea cu concurenta, unde puteti descoperi cum o firma româneasca a reusit sa-i bata pe marii titani ai racoritoarelor de peste hotare.

Date reale despre consumul de racoritoare în general le puteti întâlni la capitolul despre consum.

În ceea ce priveste partea de program publicitar consideram ca merita o atentie deosebita fundalul sonor de la primul concept, pe care va recomandam sa îl ascultati cu tentie, structura celui de-al doilea mesaj si textul utilizat pentru ultimul mesaj publicitar, care pune în evidenta cifra magica, 7.

Noi consideram ca acest proiect merita citit în totalitate, caci, desi poate mai are si unele scapari, constituie munca naostra asidua de aproape un semestru, noptile pierdute pe Internet, în fata calculatorului si cautarile nesfârsite, când tot timpul gaseam altceva, apareau alte nedumeriri si ne loveam de diferite alte probleme, nestiind initial cum sa abordam problematica firmei mama.

Speram ca lectura proiectului sa fie usoara si placuta si va garantam ca nu o sa aveti nimic de pierdut, ci numai de câstigat.

Preview document

RPV Seven Up - Pagina 1
RPV Seven Up - Pagina 2
RPV Seven Up - Pagina 3
RPV Seven Up - Pagina 4
RPV Seven Up - Pagina 5
RPV Seven Up - Pagina 6
RPV Seven Up - Pagina 7
RPV Seven Up - Pagina 8
RPV Seven Up - Pagina 9
RPV Seven Up - Pagina 10
RPV Seven Up - Pagina 11
RPV Seven Up - Pagina 12
RPV Seven Up - Pagina 13
RPV Seven Up - Pagina 14
RPV Seven Up - Pagina 15
RPV Seven Up - Pagina 16
RPV Seven Up - Pagina 17
RPV Seven Up - Pagina 18
RPV Seven Up - Pagina 19
RPV Seven Up - Pagina 20
RPV Seven Up - Pagina 21
RPV Seven Up - Pagina 22
RPV Seven Up - Pagina 23
RPV Seven Up - Pagina 24
RPV Seven Up - Pagina 25
RPV Seven Up - Pagina 26
RPV Seven Up - Pagina 27
RPV Seven Up - Pagina 28
RPV Seven Up - Pagina 29
RPV Seven Up - Pagina 30
RPV Seven Up - Pagina 31
RPV Seven Up - Pagina 32
RPV Seven Up - Pagina 33
RPV Seven Up - Pagina 34
RPV Seven Up - Pagina 35
RPV Seven Up - Pagina 36
RPV Seven Up - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • RPV Seven Up.doc

Alții au mai descărcat și

Demersuri comunicaționale Ursus vs Stella

De ce am ales domeniul berii? Actiunile de marketing,si de fapt,tot ceea ce se intampla in domeniul berii,daca este inteles si analizat dincolo...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?