RPV Toyota Avensis

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza RPV Toyota Avensis.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 50 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: c munteanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Cuprins:
Motivatie pag.3
I Brief de agentie pag.4
A.Societatea pag.4
B.Produsul pag.8
C.Concurenta pag.20
D.Piata pag.32 E.Distributia pag.35
F.Consumul pag.36
G.Promovarea pag.40
II Programul de vânzare pag.41
A.Perioada pag.41
B.Obiective pag.41
III Programul publicitar pag.42
A.Tinta pag.42
B.Obiective pag.42
C.Atractie pag.42
D.Mesaj pag.43
E.Media Plan pag.46

Extras din document

Nu putini sunt cei care întorc capul dupa o masina “tare”. La fel suntem si noi “infectati cu microbul automobilismului”, iar aparitia ultimului model Toyota Avensis ne-a trezit interesul pentru aceasta firma.

Dupa cum se stie în domeniul auto, japonezii fac legea. Iar în Japonia, o companie – Toyota – combina marimea, puterea financiara si excelenta în fabricatie necesare pentru a domina industria auto globala într-un mod în care nici o alta companie nu a facut-o vreodata. Desigur, Toyota, cu vânzari de 146 miliarde dolari nu este în frunte în toate categoriile. GM este mai mare – deocamdata. Nissan Motor Co. face ceva mai mult profit pentru fiecare masina în America de Nord, iar uzinele sale din SUA sunt mai eficiente. Si Nissan si Honda au, la rândul lor, linii de asamblare flexibile.

Dar nici o companie auto nu este atât de puternica în atâtea domenii cum este Toyota. Revolutia începuta de constructorul nipon de automobile ameninta suprematia “greilor ” americani si schimba fata unei întregi industrii.

I. Brief de agentie

A.Societatea

Kiichiro Toyoda, fiul inventatorului masinii automate de tricotat, Sakichi Toyoda, a înfiintat Toyota Motor Company în noiembrie 1937.

Familia Toyoda, pe de alta parte, îsi concentrase activitatea firmei constituite în 1926 asupra sectorului masini de tesut, pentru ca în 1933 sa o reorienteze asupra domeniului auto. Banii necesari pentru dezvoltarea primului automobil au fost obtinuti prin vânzarea unui patent companiei britanice Platt Brothers. Primul departament auto al companiei a fost pornit cu personal recrutat de la General Motors. Prima masina Toyota, productie 1935, a fost numai o copie dupa Chrysler Airflow, dotata cu un motor de 6 cilindri de 3,4 litri, ca la Chevrolet. Un an mai târziu, numele masinii a fost schimbat în Toyota. Productia de serie a primelor automobile Toyota a început însa în 1936, an în care departamentul Automobile al Toyota Automatic Loom Works a lansat modelul AA prima masina de serie ce a purtat marca Toyota.

În 1950 compania s-a confruntat cu prima si ultima greva a muncitorilor. Pornind de la aceasta criza conducerea companiei cât si muncitorii au ramas fideli principiilor bazate pe încredere reciproca.

La sfârsitul anilor ’50 au fost aduse îmbunatatiri sistemului de producere, culminând cu dezvoltarea “Sistemului de producere Toyota”, sau TPS, sistem care a devenit cunoscut în întreaga lume în anii ’70. Este bazat pe principiile Jidoka, Just în Time si Kaizen. Este unul din factorii primordiali de reducere a costurilor si de înbunatatire a calitatii.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, fortele de ocupatie americane au restrâns productia auto în Japonia, dar în 1955 Toyota lanseaza primul sau model productie proprie, Crown de 1,5 litri. La doi ani dupa lansare, modelul este exportat în America. La Expozitia Auto din Londra din 1965, masina isi depaseste toti concurentii europeni prin faptul ca este echipata cu radio, calorifer, stergatoare de parbriz, bricheta si ceas. Toyota mai aduce ceva nou în Europa – increderea. Corona este inlocuita mai tarziu de Corolla, care va deveni cea mai bine vânduta masina din istoria industriei auto. Primul model sport de succes este MR2, lansata în 1984. În timp ce gama de masini mici si medii prospera, ajungând pâna în 1980 sa ocupe pozitia numarul 3 pe piata mondiala, dupa GM si Ford, sectorul de autovehicule de gabarit mare a avut de suferit. Modelul Crown a fost construit pentru a înfrunta firmele Mercedes-Benz si Jaguar. Din nefericire, noutatile pe care le aduce în materie de echipament – aerul conditionat stabilit ca standard la inceputul anilor ’70, s-au compensat prin designul care lasa de dorit. Toyota si-a lansat primul MPV, marele Previa, în anul 1990; în 1997, apare si micutul Picnic. Noul Corolla lansat în acelasi an, este o noua versiune a unui model cu o istorie datând din 1966.

Fisiere in arhiva (1):

  • RPV Toyota Avensis.doc

Alte informatii

Am prezentat proiectul in cadrul feaa din iasi si am obtinut nota 10