SA Carmez

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3872
Mărime: 35.26KB (arhivat)
Publicat de: Vladimir Sîrbu
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

Caracteristica întreprinderii S.A. „Carmez”:

S.A. „Carmez”- una din cea mai mare întreprindere de producere a cărnii şi produselor din carne din Moldova. Combinatul este fondat pe baza abatorului din anul 1904.

Abatorul dispunea de spaţii separate cu suprafaţa totală de 2576,0 m. ce nu corespundeau cerinţelor tehnologice, sanitare şi altor norme ale producerii contemporane.

În anul 1947 conform proiectului „ Ghipromeaso” s-a început construcţia nouă a combinatului de carne, care totalmente a fost dat în exploatare în anul 1955. Suprafaţa de producere s-a mărit pînă la 12460 m.

Mărirea capacităţii de furnizare a animalelor şi cererea în produse din carne, au influienţat la mărirea capacităţii combinatului de carne.

Extinderea spaţiilor şi a capacităţii secţiilor de producere au fost efectuate pe baza îndepărtăriisecţiei de producere a fabrcatelor tehnice într-o clădire separată cu instalarea utilajului modern şi aplicarea tehnologiilor avansate.

Odată cu creşterea rapidă a numărului populaţiei în oraşul Chişinău este necesară dezvoltarea mai departe a combinatului de carne.

În anul 1969 s-a dat în exploatare frigiderul cu capacitatea de 2000 tone, în anul 1971 este reconstruit frigiderul cu capacitatea de 1000 tone şi totodată se dă în exploatare secţia de conserve.

În anul 1972 este finisată construcţia blocului pentru secţiile auxiliare. În anul 1973 blocul administrativ a fost reconstruit în secţia de mezeluri cu mărirea capacităţii pînă la 25 tone pe schimb.

În anul 1975 a fost reconstrucţia secţiei de Sacrificare a Animalelor cu atingerea productivităţii pînă la 55 tone pe schimb. În anul 1980 productivitatea întreprinderii a crescut pînă la 62,5 tone în schimb.

Actual teritoriul combinatului de carne constituie 16,5 ha. Blocurile de producere sunt între ele cu treceri speciale sub formă de pod.

În componenţa combinatului sunt:

1. Baza de recepţie a animalelor şi abatorul pentru sacrificarea animalelor.

2. Blocul de întreţinere a animalelor pînă la sacrificare.

3. Blocul principal de producere în componenţa secţiei de Prelucrare Primară a Animalelor, secţia de mezeluri, frigiderului cu capacitatea de 1000 tone.

4. Frigiderul cu capacitatea de 2000 tone cu secţia de compresoare şi cu staţia de transformatoare.

5. Blocul secţiei de producere a conservelor.

6. Secţia de fabricate tehnice.

7. Secţia de conservare a pielilor.

Pentru asigurarea producerii de bază a combinatului de carne dispunem de secţii auiliare şi sectoare ca: mecanic, blocul secţiilor auxiliare, asigurarea cu apă, alimentarea cu electricitate, sectorul de construcţii şi reparaţii, cazangerie nouă.

Animalele furnizate sunt controlate de către medicii veterinari, care mai apoi sunt sortate după gen, staţia de îngrăşare şi repartizarea la baza destinată pentru întreţinerea animalelor. În secţia preventivă de întreţinere, animalele pot să se afle în decurs de o zi. Baza destinată pentru întreţinerea animalelor ocupă suprafaţa aproximativ 1,5 ha. Pe această suprafaţă sunt amplasate platforme pentru descărcare, ocoluri acoperite şi descoperite pentru sortarea şi reţinerea animalelor, care sunt utilate în special pentru adăptare, izolator şi mecanismul pentru spălarea şi dezinfectarea transportului.

Secţia de prelucrare preventivă a Animalelor.

Secţia prelucrătoare a animalelor este destinată pentru sacrificarea animalelor şi pentru prelucrarea carcaselor din carne. Clădirea este construită cu 3 etaje şi subsol. Aceasta asigură fluxul vertical al procesului tehnologic. Sacrificarea, tranşarea bovinelor şi a porcinelor se efectuiază la etajul trei. Sacrificarea animalelor şi tranşarea carcaselor se efectuiază neîntrerupt şi totodată cu respectarea riguroasă a regulilor sanitar-veterinare.

Animalele cornute mari sunt asomate cu curent electric în boxe semiautomate cu ajutorul aparatelor FĂOR.

Jupuirea pielilor de pe bovine şi porcine se efectuiază la o instalaţie mecanică. La întreprindere sunt 2 metode de prelucrare a porcinelor: cu înlăturarea şoricului şi cu şorici.

Produsele de la sacrificare – sînge, subproduse, maţe, grăsimi şi piei, pe căi de lansare se transmit la etajele de jos pentru prelucrarea lor mai departe.

Preview document

SA Carmez - Pagina 1
SA Carmez - Pagina 2
SA Carmez - Pagina 3
SA Carmez - Pagina 4
SA Carmez - Pagina 5
SA Carmez - Pagina 6
SA Carmez - Pagina 7
SA Carmez - Pagina 8
SA Carmez - Pagina 9
SA Carmez - Pagina 10
SA Carmez - Pagina 11
SA Carmez - Pagina 12
SA Carmez - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • SA Carmez.docx

Te-ar putea interesa și

Finanțarea Activității de Antreprenoriat

INTRODUCERE Dimensiunile dezvoltării micului business, în mare măsură, depind de capacitatea micilor întreprinderi de a avea acces şi a mobiliza...

Leadershipul și managementul - analiză comparativă pe baza materialelor SA Carmez

INTRODUCERE Actualitatea temei: Trecerea la econimia de piaţă este condiţionată, decisiv, de implementarea în toate componentele economiei a...

Proiectarea unei centrale de avertizare fum, senzori la o navă petrolier de 35000 TDW

INTRODUCERE. Este bine cunoscut cã, dintre toate mijloacele de transport, transportul naval deţine ponderea cea mai mare atât datoritã faptului cã...

Protecția Mediului Ambiant

Introducere În prezent factorul ecologic, de obicei, se asociază cu procesele negative ce au loc în mediul natural sub influienţa activităţii...

Analiza teoriilor motivaționale și a factorilor de influență a acestora - aplicarea lor în compania Carmez

INTRODUCERE Natura umană poate fi foarte simplă şi în acelaşi timp foarte complexă, iar inţelegerea şi aprecierea acestui lucru este o condiţie...

Eficiența structurii organizaționale în vederea creșterii profitului la întreprinderea SA Carmez

Actualitatea temei de cercetare. În ultimii ani s-au produs modificări majore în societatea contemporană. Ca urmare a creşterii concurenţei, a...

Practică de studiu efectuată la fabrica SC Carmez SA

1.Introducere Scopul principal al practicii este studierea activităţii înterprinderii în organizarea prelucrării şi fabricării produselor din...

Caracterizarea unei întreprinderi industriale - întreprinderea aleasă SC Carmez SA

Pozitia economico-geografica: Sediul general al S.A. ,,Carmez’’ se afla pe str. Muncestiului 121 or. Chisinau, amplasarea sediului are multe...

Ai nevoie de altceva?