Saci de Dormit

Proiect
10/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 18198
Mărime: 375.27KB (arhivat)
Publicat de: Georgeta Ion
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Cuprins

  1. Rezumat introductiv
  2. Cap. 1 Analiza pietei
  3. 1.1 Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura)
  4. 1.2 Caracterizare (profil consumatori)
  5. 1.3 Segmentare (criterii, modalitati)
  6. 1.4 Piata tinta
  7. Cap. 2 Factorii care influenteaza comportamentul de consum
  8. Cap. 3 Configurarea produsului
  9. 3.1 Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principala, secundara, etc.)
  10. 3.2 Sistem de sustinere (marca, ambalaj, service, garantie,etc.)
  11. 3.3 Diferentierea si pozitionarea marcii
  12. Cap. 4 Configurarea pretului
  13. 4.1 Factori care influenteaza pretul
  14. 4.2 Strategia de pret
  15. 4.3 Nivelul pretului
  16. Cap. 5 Configurarea promovarii
  17. 5.1 Reclama
  18. 5.2 Promovarea vânzarilor
  19. 5.3 Relatii publice
  20. Cap. 6 Configurarea distributiei
  21. 6.1 Extinderea teritoriala a distributiei
  22. 6.2 Intensitatea retelei de distributie si structura canalelor
  23. Bibliografie

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Într-o economie de piata, satisfacerea nevoilor clientilor este deosebit de importanta pentru succesul si durabilitatea unei companii. În sistemul de piata o afacere prospera daca îsi îndeplineste sarcinile particulare în mod efectiv si eficient. Aceasta gândire ne-a facut sa actionam în sensul realizarii unor produse de calitate superioara, astfel încât clientii nostri sa fie mereu multumiti.

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei -=EscapE=-, firma ce are ca obiect de activitate producerea, distribuirea si comercializarea sacilor de dormit.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru între ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor produse de cea mai buna valoare posibila, sa atragem cât mai multi clienti.

Firma -=EscapE=- îsi propune, prin gama de produse oferite, sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe locul întâi în preferintele cumparatorilor.

Sacii de dormit -=EscapE=- sunt singurele produse care întrunesc la un loc caracteristici deosebit de cautate: gramaj mic, excelent izolant, super compresibil si, foarte important, regleaza umiditatea aerului. Astfel, ceea ce îi fac de nepretuit este faptul ca, orice iubitor de calatorii se va bucura de confortul si calitatea produselor noastre pe tot parcursul escapadei.

Ca în orice domeniu de activitate, este normal ca tendintele producatorilor sa coincida cu cererea pietei. Prin urmare, exista o vasta paleta de materiale, unele mai grozave decât altele. Pentru alegerea optima a fâsurilor folosite, ne orientam dupa teste efectuate in laboratoare specializate, tinand cont de diversitatea lor în functie de locul amplasarii sacului de dormit cu implicatiile lui (izolare, distanta, transport, timp, barem termic, etc.), si dupa criteriile fiecarui grup montan.

Pentru primul an de activitate, firma noastra isi propune sa-si creeze o clientela stabila si sa obtina o pondere semnificativa în ceea ce priveste cota de piata. De asemenea, firma urmareste ca în timp sa devina liderul incontestabil al pietii sacilor de dormit.

Nu exista o formula magica în alcatuirea unui plan de afaceri, dar, ca în cazul promovarii oricarui produs nou, firma noastra spera sa atraga clientii prin calitatea ridicata si pretul acceptabil al sacilor de dormit -=EscapE=-.

Nu ne ramâne decât sa speram ca într-o zi nu se vor mai jumuli gâstele asa cum astazi nu jupuim focile sa facem ski de tura !

I. ANALIZA PIETEI

I.1. Identificarea pietei (descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura)

Piata reprezinta sfera de manifestare si confruntare a cererii si ofertei si a realizarii lor prin intermediul vânzarii-cumpararii.

În marketing, întotdeauna se opereaza cu o piata concurenta, localizabila sub aspect geografic, identificabila sub aspect socio-demografic, descriptibila sub aspect economic si monetar, inteligibila sub aspect cultural, accesibila sub aspect juridic si politic si determinata precis în raport cu o anumita întreprindere si un anumit produs.

Firma noastra îsi propune sa delimiteze piata produsului dupa criteriul interesului de marketing. Astfel, pentru a afla cererea existenta pe piata în vederea venirii cu o oferta adecvata , firma îsi propune analizarea pietei în ceea ce priveste concurenta si consumatorii.

Astfel, piata sacilor de dormit în momentul înfiintarii firmei -=EscapE= - prezinta un raport cerere-oferta destul de neechilibrat, neexistând, cel putin pe piata din Moldova, un numar de ofertanti care sa acopere cererea existenta.

Având în vedere ca o anumita fractiune din cadrul populatiei este formata din consumatori, persoane fizice, atat familii cât si persoane necasatorite, si non-consumatori, firma îsi concentreaza atentia asupra consumatorilor efectivi, care fie au adoptat deja produsul sau îl vor adopta în viitor. În acelasi timp nu vom neglija non-consumatorii relativi (cei care ar avea nevoie de produsul nostru, dar nu-l cumpara inca).Vom cerceta motivele care duc la aceasta decizie (venituri reduse, afinitate catre alte tipuri de activitati, etc), întâmpinându-i cu oferte adecvate.

Din totalul populatiei, cei care reprezinta clientii firmei sunt persoanele obisnuite, iubitoare de natura si escapade, persoane care sunt dispuse sa îsi petreaca într-un mod cât mai natural si neconventional timpul liber.

Preview document

Saci de Dormit - Pagina 1
Saci de Dormit - Pagina 2
Saci de Dormit - Pagina 3
Saci de Dormit - Pagina 4
Saci de Dormit - Pagina 5
Saci de Dormit - Pagina 6
Saci de Dormit - Pagina 7
Saci de Dormit - Pagina 8
Saci de Dormit - Pagina 9
Saci de Dormit - Pagina 10
Saci de Dormit - Pagina 11
Saci de Dormit - Pagina 12
Saci de Dormit - Pagina 13
Saci de Dormit - Pagina 14
Saci de Dormit - Pagina 15
Saci de Dormit - Pagina 16
Saci de Dormit - Pagina 17
Saci de Dormit - Pagina 18
Saci de Dormit - Pagina 19
Saci de Dormit - Pagina 20
Saci de Dormit - Pagina 21
Saci de Dormit - Pagina 22
Saci de Dormit - Pagina 23
Saci de Dormit - Pagina 24
Saci de Dormit - Pagina 25
Saci de Dormit - Pagina 26
Saci de Dormit - Pagina 27
Saci de Dormit - Pagina 28
Saci de Dormit - Pagina 29
Saci de Dormit - Pagina 30
Saci de Dormit - Pagina 31
Saci de Dormit - Pagina 32
Saci de Dormit - Pagina 33
Saci de Dormit - Pagina 34
Saci de Dormit - Pagina 35
Saci de Dormit - Pagina 36
Saci de Dormit - Pagina 37
Saci de Dormit - Pagina 38
Saci de Dormit - Pagina 39
Saci de Dormit - Pagina 40
Saci de Dormit - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Saci de Dormit.doc

Te-ar putea interesa și

Leadership - descoperiri ale cercetărilor - practici și deprinderi

REZUMAT Leadership-ul este un concept cheie în managementul comportamental organizanizaţional şi în psihologia organizaţională. Este subiect de...

Evoluția Drogurilor și a Utilizării Lor

MOTTO : „Sa începem o lupta foarte dura în ceea ce priveste traficul si consumul de droguri ! Este vorba de un risc pe care nu trebuie sa-l...

Tabăra de vară Bioadventure

1. Studiu de prefezabilitate 1.1. Date generale: Tabără de vară pentru copii Bio Adventure s-a înfiinţat pe dat de 21 iunie 2010 cu scopul de a...

Jucării de pluș

REZUMAT INTRODUCTIV Tema pe care acest referat o trateaza are in vedere producerea jucariilor de plus. Referatul urmareste sa analizeze si sa...

Turismul rural în Elveția

1.IMPORTANTA TURISMULUI RURAL IN ELVETIA Situată în inima Europei Centrale, Elveţia se defineşte fizic ca un castel de ape natural, care-şi...

Studiu de Caz - Ikea

1.Prezentare generala Ingvar Kamprad, fondatorul celebrei companii, s-a născut în 1926 în Smaland, în partea de sud a Suediei, într-o familie...

Raport de practică SC Transair SRL Bacău

Motivaţia: Am ales agenţia Transair pentru a efectua stagiul de practică întrucât consider eu că aceasta se axează cât mai bine pe cerinţele...

Analiză comparativă - saci de dormit

INTRODUCERE Se zice ca a urca in munti este mai mult decat un simplu sport, este un mod de viata, o stare de spirit, chiar o experienta ce se...

Ai nevoie de altceva?