Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3206
Mărime: 2.58MB (arhivat)
Publicat de: Septimiu Mazilu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Manolica

Extras din proiect

1. Parfumul – element mitic

“Beauty, unaccompanied by virtue, is as a flower without perfume”French proverb

Parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate nu doar un lux necesar, ci şi un simbol al civilizaţiei, o artă ai cărei maeştri erau respectaţi şi aproape temuţi, fiind văzuţi în Antichitate ca deţinători ai tainelor zeilor, iar mai apoi, în Evul Mediu, devenind nu doar parfumieri, ci şi alchimisti şi magi.

Cuvântul „parfum” se pare că provine din latină - "per fumum", însemnând "prin fum", cu referire la modul în care încânta simţurile în acele timpuri, adică prin ardere. Istoria parfumului îşi are rădăcinile în Antichitate, în Mesopotamia şi Egiptul Antic, de la încercarea de a-i face pe plac Marelui Divin... interesantă adaptarea de-a lungul timpului, nu-i aşa? În ziua de astăzi, dupa milenii de transformări, adaptări, legende, iata că misteriosul parfum se afla în arsenalul nostru ca armă de seductie a... Marelui Om! Cine se mai gândeşte în ziua de azi când se parfumează că o face pentru a se apropia de divin, de Dumnezeu? Excludem, bineînteles, templele contemporane (biserica, moschee, sinagogi etc.), cărora le recunoaştem meritul de a păstra această datină de parfumare pentru divin (tămâia). n epoca clasică.

Franţa este cea care impune moda, un Versailles în care regele se spăla o data în patru ani şi în care, în acelaşi timp, se abuzează de utilizarea produselor cosmetice şi a parfumurilor. În Secolul Luminilor, femeia urmează cu religiozitate codul seducţiei şi descoperă tirania modei. Este redescoperita igiena şi gusturile olfactive evoluează către nuanţe mai subtile de parfum care îmbogăţesc primele mari case pariziene.

2. The Past and the Present

Givenchy este una dintre firmele lider, ce aduc luxul contemporan atât pe scena modei cât şi în industria de parfumerie şi cosmetice. Din anul 1987 face parte din concernul LVMH (Mo‘t Hennessy Louis Vuitton). Fondatorul, Hubert de Givenchy, un creator de modă adept al curentului „houte couture”, o variantă masculină a celebrei Coco Chanel, a deschis Casa Givanchy în anul 1952. Două femei reprezintă stilul tipic Givenchy al anilor ‘50 şi ’60: Audrey Hepburn respectiv Jackie Kennedy. Hubert de Givenchy a creat primul său parfum, L’Interdit, în omagiul feminităţii delicate şi romantice a actriţei Audrey Hepburn. În concordanţă cu personalitatea fondatorului, Givenchy este cunoscută pretutindeni ca fiind o marcă chic, cu stilul său aristocratic francez, îmbălsămat de cultură şi opulenţă. Asociat cu personalitaţile a căror frumusete vine din suflet, parfumurile Givenchy cuprind o varietate de emoţii, exprimate printr-un număr mare de creaţii. Ysatis, lansat în 1984, Amariage în 1991, şi Organza, în 1996, sunt doar câteva din vedetele mărcii. Parfumul asupra căruia îmi voi îndrepta atenţia este „Hot couture”. Consider că este unul din parfumurile de referinţă privind curentul „haute couture”, un parfum emblematic pentru luxul secolului 21, dar care în prezent nu are o imagine clar definită, ci mai degrabă „prăfuită”, aşadar e timpul să fie reinventat, repoziţionat.

3. Piaţa ţintă

Givenchy “Hot couture” este conceput pentru femeia sofisticată, provocatoare, misterioasa. Este adresat doamnelor şi domnişoarelor din mediul urban, cu vârste cuprinse între 20-40 ani, cu studii medii şi superioare ce adoptă un stil pret-a-porte mai degrabă decât houte couture. Poate fi purtat atât la o rochie de seară cât şi la serviciu. Atât preţul cât şi ambalajul nu îl poziţionează clar pe un segment premium, astfel publicul ţintă din România nu are o imagine clară asupra acestui produs.

4. Mixul de marketing actual

4.1 Produsul

„Hot couture” este o creaţie ce îşi propune să complementeze trupul feminin, combinând rafinamentul şi eleganţa cu senzualitatea.

Parfumul este prezent în două forme de prezentare Eau de parfum şi Eau de toilette.

4.1.1 Atribute fizice

Gramaj: 30ml, 50ml, 100ml;

Miros:

Note varf: Bergamota, Portocala, Capsune

Note inima: Margnolie, Piper negru, Vetiver

Note baza: Santal, Ambra, Mosc

Preview document

Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 1
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 2
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 3
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 4
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 5
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 6
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 7
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 8
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 9
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 10
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 11
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 12
Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Prima Pagina.doc
  • Schimbare Mix Marketing - Parfum Givenchy.doc
  • Ultima Pagina.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect de Marketing pentru Produsele Milka

In 1901 „Legenda Mov” vede lumina zilei, cand numele marcii „Milka” este inregistrat. Inca de la aparitie, ambalajul tabletei Milka este mov, pe...

Strategii ale mixului de marketing în cadrul firmei Milka

1.1. Aspecte teoretice privind mixul de marketing În accepțiunea generala, marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?