Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 9369
Mărime: 267.49KB (arhivat)
Publicat de: Ileana Filip
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. Capitolul 1: Sistem de Management Integrat (SMI) ...6
  3. 1.1.Definiția și conceptele Sistemului de Management Integrat (SMI) ...6
  4. 1.2.Necesitatea Sistemului de Management Integrat (SMI) 8
  5. 1.3.Variante de Sistem de Management Integrat (SMI) 10
  6. Capitolul 2: Sistem de Management Integrat Calitate - Mediu - Sănătate și Securitate Ocupațională ..12
  7. 2.1. Care sunt standardele acestui sistem? .13
  8. 2.2.Avantajele Sistemului de Management Integrat ..14
  9. 2.3.Rolul implementării unui SMI în cadrul unei organizații 17
  10. Capitolul 3: Studiu de caz: SMI Calitate - Mediu- Sănătate și Securitate Ocupațională în cadrul lanțului de supermarket Kaufland ...19
  11. 3.1.Obiective ..19
  12. 3.2.Definirea metodelor de cercetare .20
  13. 3.3.Analiza SMI Calitate - Mediu- Sănătate și Securitate Ocupațională în cadrul hipermarketului Kaufland .21
  14. Concluzii 41
  15. Bibliografie 42
  16. Anexe . 47

Extras din proiect

Prin sistem integrat se înțelege un sistem combinat, care adună toate practicile de management intern într-un sistem unic. În cadrul unui sistem vom regăsi mereu organizarea, resursele și procesele unei organizații.Sistemele integrate au devenit un domeniu de mare actualitate atât la nivelul sectorului privat, cât și la nivelul sectorului public. Ținând cont de faptul că între organizații există o concurență acerbă, este necesar existența implementării unui sistem integrat la nivelul organizației. La nivelul oricărei organizații, managerii ar trebui să dezvolte un Sistem de Management Integrat propriu organizație din care face parte, pentru a realiza scopul și obiectivele organizației cu mai multă ușurință.

În ultimi anii, implementarea Sistemelor de Management Integrat în rândul organizațiilor a crescut, tocmai datorită facilităților pe care le oferă un astfel de sistem la nivelul organizației.

Tema pe care am ales-o, Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate, este, din punctul meu de vedere o temă importantă, care ar trebui să fie cunoscută de toți cei care își doresc să devină managerii ai unei organizații, de studenții facultății de management, dar și de cei care își doresc să aibe propria lor afacere. Prin intermediul acestei lucrări, am urmărit să-mi însușesc noi informații despre această temă, să ofer o perspectivă cât mai actuală în ceea ce privește existenșa unui sistem integrat de management la nivelul unei organizații și care este impactul implementării unor astfel de proiecte.

Studiul pe care l-am realizat, a necesitat o muncă destul de amplă, de documentare și cercetare, elaborare și corelarea informațiilor despre sistemele integrate de management. Am ales să cercetez acestă temă, datorită gradului de importanță pe care îl constituie la nivelul organizațiilor și datorită faptului că este un domeniu care necesită să fie cunoscut. Ținând cont de nevoia cât mai mare a organizațiilor de a implementa sisteme integrate, mi-am propus să studiez acest domeniu, tocmai pentru a-mi însuși termeni și cunoștințe depre imlementarea unui sistem integrat de management în cadrul unei organizații.

Prezenta lucrare este structurată în două părți, o parte teoretică și o parte practică. Partea teoretică este alcătuită din două capitole, care la rândul lor sunt structurate pe subcapitole. Primul capitol Sistem de Management Integrat (SMI), este format din trei subcapitole: Definiția și conceptele Sistemului de Management Integrat (SMI) - în cadrul căruia am urmărit să ofer o definiție clară și actualizată a Sistemului de Management Integrat, pentru a putea înțelege ce semnificașii are acesta; cel de-al doilea subcapitol se intitulează - Necesitatea Sistemului de Management Integrat (SMI), pentru elaborarea acestui subcapitol am pornit de la întrebarea „Este necesar un Sistem de Management Integrat?”, ajutându-mă să micșorez paramentrii de căutare și concentrându-mă asupra răspunsului la întrebare, oferind totodată și argumentarea răspunsului. Cel de-al treilea subcapitol, care alcătuiește primul capitol al lucrării, l-am intitulat Variante de Sisteme de Management Integrat (SMI) - în cadrul căruia am enumerat care sunt variante de SMI pe care un manager le poate implemnta la nivelul unei organizații și am analizat importanța fiecărei variante.

Cel de-al doilea capitol, Sistem de Management Integrat Calitate - Mediu - Sănătate și Securitate Ocupațională, se referă la varianta de Sistem de Management Integrat pe care am ales să o analizez în cadrul acestei lucrări și este structurat în trei subcapitole. Pentru a-mi face cercetarea mai ușoară, am plecat de la a analiza afirmația lui Andre Malraux „O viață nu valorează nimic. Nimic nu valorează cât o viață.”. Primul subcapitol l-am intitulat sub forma unei întrebări retorice Care sunt standardele acestui sistem?, tocmai pentru a putea oferi o documentare precisă, în care m-am axat pe identificarea standardelor Sistemului de Management Integrat Calitate- Mediu - Sănătate și Securitate Ocupațională. Cel de-al doilea subcapitol, Avantajele Sistemului de Management Integrat, oferă cunoștințe legate despre avantajele pe care le are o organizație dacă implementează un astfel de sistem. În acest subcapitol, am căutat să aduc informații cât mai actualizate, șă identific care au fost avatajele pe care un astfel de sitem le-a adus unor organizații la nivell căror s-a implementat. În cel de-al treilea subcapitol, intitulat Rolul implementării unui SMI în cadrul unei organizații, am cercetat ce rol a avut implementarea SMI în cadrul organizațiilor și daca facilitează buna organizare și funcționare a organizației respective.

Partea aplicativă, Analiza Sistemului de Management Integrat Calitate - Mediu - Sănătate și Securitate Ocupațională în cadrul organizațiilor, se structurează tot în trei subcapitole: în primul subcapitol, Obiectivele, am prezentat care sunt obiectivele studiului de caz, ce urmăresc să realizez prin cercetarea propus și care este scopul acestei analize; al doilea subcapitol, Definirea metodelor de cercetare, prezintă care sunt metodele de cercetare pe care leam folosit pentru a-mi elabora studiul; iar cel de-al treilea subcapitol, Analiza SMI Calitate - Mediu- Sănătate și Securitate Ocupațională în cadrul unei organizații, reprezintă cercetarea care constă în prezentarea unui manual Integrat Calitate- Mediu-Sănătate și Securitate Ocupațională.

Prima metodă pe care am folosit-o în realizarea analizei de conținut a fost metoda bibliografică, demers care a constat în identificare și consultarea tuturor surselor documentare reprezentative și accesibile, necesare inițierii cercetării mele.

Analiza de conținut constă în analiza datelor cu privire la comportamentul pesonalului într-o organizație, ce impact are cultura organizațională și cea managerială asupra comportamentului personalului , care este relația dintre cele două culturi astfel încât să rezulte existența unei organizații puternice, cu norme integre și cu valori dominante.

În cercetare am folosit de asemenea chestionarul, în care am întocmit o listă de întrebări, alcătuită după o normă fixată în prealabil, cu scopul de a observa cât de mult se dorește implementarea unui SMI Calitate-Mediu-Sănătate și Securitate Ocupațională în cadrul organizațiilor.

Concluziile încheie acest studiu prin expunerea rezultatelor finale obținute în urma analizei și a interpretării datelor statistice.

Bibliografie

1. Barklez, Bruce T., Integrated Project Mangement, McGraw-Hill Professional, New Zork, 2006;

2. Cărutașu George, Botezatu Cezar, Botezatu Cornelia Paulina, Ionescu Sorin Cristian, Joita Alin Cristian, Sisteme integrateinformatice pentru management, Editura Universitară, București, 2011;

3. Crăciun Cristian Ștefan, Managementul calității serviciilor de consultanță, Editura Universitară, București, 2012;

4.Hall, Earl,Johnson,Juliane, Integrated Project Management, Prentice Hall,2003;

5. Lock Dennis,Management de proiect, Editura CODECS, București, 2000;

6. Manolescu Aurel, Lefter Viorel, Deaconu Alecxandrina, Managementul resurselor umane, Editura Economică, București, 2007;

7. Mariana Mocanu, Carmen Schuster, Managementul proiectelor: Calea spre creșterea competitivității, Editura All Beck, București, 2001;

8. Oprean C., Kifor C., Managementul integrat al calității, Editura Universității „Lucian Blaga”, Sibiu, 2005;

9. Postăvaru N., Management integrat al proiectelor investiționale, Editura Matrix Rom, București, 2006.

10. Teodosiu Carme, Managementul integrat al mediului, Editura Ecozone, Iași.

Preview document

Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 1
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 2
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 3
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 4
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 5
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 6
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 7
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 8
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 9
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 10
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 11
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 12
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 13
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 14
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 15
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 16
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 17
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 18
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 19
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 20
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 21
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 22
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 23
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 24
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 25
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 26
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 27
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 28
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 29
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 30
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 31
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 32
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 33
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 34
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 35
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 36
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 37
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 38
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 39
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 40
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 41
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 42
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 43
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 44
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 45
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 46
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 47
Sistem integrat calitate, mediu, siguranță și securitate - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Sistem integrat calitate, mediu, siguranta si securitate.docx

Alții au mai descărcat și

Principii de funcționare Kaufland

1 1.2 Principii privind plasarea şi depozitarea Culoare libere Produsele trebuie să fie plasate numai în, sau la rafturile ce le-au fost...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetarea Gradului de Satisfacție al Cetățenilor Privind Calitatea Serviciilor de Transport Public Oferite de Braicar Brăila

1. Documentare Transportul este integrat în majoritatea activităţilor din societatea noastră. Prin urmare, acesta trebuie abordat cu ajutorul...

Analiza managementului calității la SC Michelin România SA

Introducere În cadrul sistemului de management al unei organizaţii, o deosebită importanţă este acordată sistemului de management al calităţii,...

MISP

SC Rox ICE.SRL ETAPA I: LANSAREA IN FABRICATIE 1.1 PREZENTAREA PRODUSULUI Înghetata este un aliment înghetat obtinut dintr-un amestec complex ce...

Plan de Afaceri Antibiotice Iași

I.DESCRIEREA COMPANIEI 1.INFORMAȚII GENERALE Prezentare Compania Antibiotice este cel mai important producator roman de medicamente generice....

Analiza economico-financiară a SC Antibiotice SA Iași

A. Întreprinderea – caracterizare strategică a) Scurt istoric şi descrierea succintă a întreprinderii şi a sectorului de care aparţine -...

Analiza sistemului integrat de management la organizația SC Safir SRL

Introducere Majoritatea producătorilor şi nu numai doresc să obţină calitate şi pentru acest lucru depun eforturi considerabile pentru a atinge...

Evaluarea financiară a firmei Antibiotice Iași

1. Descrierea generala a societatii comerciale S.C. ANTIBIOTICE S.A. Iasi, s-a înfiintat ca societate comerciala pe actiuni la data de 12.11.1990...

Gestiunea Portofoliului de Titluri SC Antibiotice SA

ANTIBIOTICE S.A. CAP. 1 – Informatii generale Simbol : ATB Nume : ANTIBIOTICE S.A. Adresa : Str. Lupului, Nr.1, Iasi, Jud. Iasi hS.C....

Ai nevoie de altceva?