Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4990
Mărime: 75.86KB (arhivat)
Publicat de: Casandra Pătrașcu
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE ECONOMIE AGROALIMENTARA SI A MEDIULUI

Extras din proiect

1. Prezentarea generală a societăţii SONIMPEX SERV COM SRL

Prima ,,fabrică de magiun” a luat fiinţă în Topoloveni în 1914 şi s-a numit apoi ,,fabrica de marmeladă”, închiriată ulterior Cooperativei din Topoloveni. În 1941 a fost preluată de Ministerul Agriculturii, iar perioada care a urmat a dus la diversificarea şi mărirea producţiei (se fabrică magiun şi marmeladă din prune, mere, dovleac).

În septembrie 2001, Fabrica de magiun de la Topoloveni era scoasă la vânzare în urma unui proces de lichidare judiciară. Activitatea îi era întreruptă de peste cinci ani, iar utilajele şi întreaga clădire păreau a fi un morman de fier vechi până când s-au reconstruit sub numele

SC SONIMPEX SERV COM SRL.

SC SONIMPEX SERV COM SRL are ca obiect de activitate prelucrarea, conservarea fructelor şi legumelor şi comercializarea acestora.

Din 2001, când Sonimpex Serv Com a preluat activele fabricii de magiun de la Topoloveni, pentru 3,2 miliarde de lei vechi, cele două femei au investit constant în modernizarea unităţii.

“Am retehnologizat toată fabrica”, spune Diana Stanciulov, adăugând că valoarea investiţiei este de circa 1,5 mil. euro. Implicarea ei, alături de mama sa, a venit ca o mutare firească într-o afacere de familie. Diana era încă studentă când mama sa a cumpărat fabrica de la Topoloveni, însă această investiţie a atras-o înca de la început. “Făceam ceva concret, produceam ceva, nu era doar comerţ”, spune Diana Stanciulov, care a preluat treptat conducerea acestui business. “Acum suntem amândoua şi directori, şi soferi, şi oameni de serviciu, când este cazul”, explică Bibiana Stanciulov ierarhiile la fabrica de magiun .

Finalizarea modernizării unităţii de producţie a coincis cu decizia de a opri exportul de magiun în vrac, în Germania şi Austria, pentru a pregăti comercializarea la borcan, tot la export, a unui produs finit. Această mişcare a fost gândită încă de la preluarea fabricii, însă era nevoie de modernizarea unităţii, apoi de crearea unui brand. “Am funcţionat bine din 2002 până anul trecut în această formulă”, spune Diana Stanciulov. Deşi constante şi la termene prestabilite, veniturile erau însă destul de mici. “Realizam câteva sute de mii de euro pentru că exportam de fapt o materie prima, nu un produs finit”, spune tânăra antreprenoare.

Pentru a marca bilanţul celor 10 ani de eforturi creative şi financiare, încununate de recunoaşteri internaţionale unice pe piaţa românească, compania îşi deschide în 7 septembrie 2011, începand cu orele 11.00, porţile pentru cei interesaţi să vadă cu propriii ochi cum se transformă prunele în consistentul magiun, fructele în minunăţiile de dulceţuri 100% naturale, fără zahăr adăugat şi fără conservanţi, legumele în jinduita zacuscă, şi mai ales ce face atât de apetisante produsele de Topoloveni.

Compania SONIMPEX SERV COM este singurul producător român din domeniul prelucrării şi conservării fructelor fără zahăr adăugat şi fără agenţi de conservare. Magiunul de prune Topoloveni deţine certificarea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distincţie de acest fel primită de un produs românesc tradiţional.

În urma unui protocol semnat de companie cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Magiunului de prune Topoloveni a devenit un „ambasador al bunului gust românesc”, pe eticheta produsului fiind promovat timp de 1 an, începand cu mai 2011, brandul turistic al Romaniei.

SC SONIMPEX SERV COM este o societate cu răspundere limitată înfiinţată şi administrată de către Bibiana Stanciulov şi fiica sa, Diana Stanciulov, însă doar Bibiana Stanciulov deţine părţi sociale.

Valoarea capitalului social a fost majorată cu suma de 50 000 lei, respectiv de la 750 000 lei în 2010 la 800 000 lei în 2011, din care 149 995,42 lei aport în natură şi 650 004,58 aport în numerar. În urma majorării, capitalul social este împărţit în 40 000 părţi sociale a 20 lei fiecare în valoare totală 800 000 lei, numerotate de la 1 la 40 000 inclusiv, repezentând 100 % din capitalul social total.

Societatea comercială SONIMPEX SERV COM SRL nu recurge la servicii de logistica furnizate de o altă societatea specializată în domeniu. Activitatea de logistic se realizează în cadrul firmei printr-o colaborare între Directorul comercial, Directorul tehnic si Consultantul de marketing. Aceştia se ocupă de întreg fluxul logistic, de la aprovizionare până la vănzare.

Prin urmare, gradul de implicare în activitatea de logistică este ridicat deoarece, de legalitatea, eficienţa şi calitatea acestui sistem se ocupă societatea .

Preview document

Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 1
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 2
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 3
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 4
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 5
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 6
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 7
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 8
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 9
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 10
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 11
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 12
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 13
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 14
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 15
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 16
Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Logistic al SC Sonimpex Serv Com SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?