Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare SC Vel Pitar SA

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare SC Vel Pitar SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Cap.1 Prezentarea societatii comerciale pg.3
1.1. Scurt istoric pg.3
1.2. Obiect de activitate pg.4
1.3. Gradul de implicare in activitatile logistice pg.4
1.4 Organigrama pg.5.
Cap.2 Analiza activitatii de asigurare si distributie pg.6
2.1. Principalele categorii de resurse materiale pg.6
2.2. Tipul si gama marfurilor oferite pg.9
2.3. Aria teritoriala vizata pg.12
2.4. Canale de distributie pg.13
2.5. Logistica de distributie pg.14
2.6. Concurenta pg.17
Cap.3 Concluzii si propuneri pentru imbunatatirea activitatii logistice pg.18
3.1. Concluzii pg.18
3.2. Propuneri pg.20
Bibliografie pg.22

Extras din document

Cap.1 Prezentare S.C. Vel Pitar S.A.

Magie cu har,

de la Vel Pitar

1.1. Scurt istoric

Grupul Vel Pitar este liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si morarit si un jucator important in domeniul productiei si distributiei de biscuiti, napolitane, specialitati de cofetarie si produse de patiserie.

Povestea grupului incepe in anul 1990, in momentul in care fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de catre New Century Holdings (NCH), achizitioneaza doua mari companii de morarit si panificatie, Mopariv Ramnicu Valcea si Berceni Bucuresti. Acestui fapt ii urmeaza in decembrie 2001 intemeierea S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morarit si panificatie: Mopariv Ramnicu Valcea, Berceni Bucuresti, Mopariv Cluj Napoca si Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Ramnicu Valcea.

Anul 2007 marcheaza trecerea la un nou tip de organizare. Compania Vel Pitar S.A. s-a divizat in trei societati autonome care au ca obiect de activitate panificatia - S.C. Vel Pitar S.A., moraritul - S.C. Sapte Spice S.A. si retailul - S.C. VP Magassin S.A Aceste activitati s-au dezvoltat continuu in ultimii ani, astfel incat acum beneficiaza de conditiile necesare pentru a functiona autonom. Prin procesul de divizare noile companii fructifica mai bine oportunitatile oferite de piata in domeniile lor, gestioneaza mai bine resursele si utilizeaza in mod direct veniturile obtinute.

In prezent Grupul Vel Pitar detine centre de productie in Bucuresti (doua) si in 10 judete din Romania (Valcea, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj, Olt si Dambovita), unitati de morarit si o retea de magazine in marile orase din Romania.

1.2. Obiectul de activitate

Conform noii structuri organizatorice si implicit a celor trei linii de bussiness adoptate de Vel Pitar, domeniul de activitate al companiei si-a marit sfera de cuprindere, incluzand in activitatea sa, urmatoarele:

• Producerea si comercializarea produselor de morarit;

• Producerea si comercializarea produselor de panificatie;

• Comercializarea en-gross si en-detail a marfurilor;

• Prestarea de servicii-( morarit, revizii tehnice periodice, reparatii mecanice).

1.3. Gradul de implicare in activitati logistice

Beneficiind de dotarile corespunzatoare si necesare desfasurarii domeniului de activitate in conditii optime, sectorul logistic al firmei se rezuma la activitati interne, ale companiei. Astfel, nerecurgand la servicii furnizate de terti, implicarea firmei in asigurarea unei bune prestari a activitatii logistice, este incomensurabila.

Garantand calitatea produselor sale, Vel Pitar apeleaza la tehnologii de fabricatie si de comercializare de cea mai inalta calitate, oferind clientilor sai satisfactia rasfatului zilnic. Acest aspect, presupune deci, manifestarea unei atentii sporite la detalii, ce vizeaza organizarea sistemului de transport in functie de stocul existent, activitati ce fac referire la planificarea si controlul sectorului de contractare, aprovizionare, receptie, distributie si consum a materialelor, obiectelor de inventar si mijloacelor fixe necesare societatii, urmarind totodata legalitatea documentelor intocmite. Astfel, activitatea logistica a societatii incepe odata cu primirea unei comenzi si continua cu activitatile ce implica procesarea acesteia, ambalarea, depozitarea si transportul produselor catre beneficiarul solicitant.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare SC Vel Pitar SA.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Facultatea Economia Agroalimentara si a Mediului