Strategia de Brand a Orașului Rotterdam

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3362
Mărime: 572.81KB (arhivat)
Publicat de: Emilia Dumitrascu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Popescu
A c a d e m i a d e S t u d i i E c o n o m i c e B u c u r e s t i 2010

Extras din proiect

Prezentarea oraşului

Steag Stemă

Țară: Țările de Jos

Provincie: Olanda de Sud

Coordonate geografice: 52°55′0″N 4°28′52″E

Suprafață: 304,24 km²

Uscat: 208,59 km²

Apă: 95,65 km²

Populație (2007): 584.046

Densitatea populație: 2.799 loc/km²

Sursa: Statline

Site web: http://www.rotterdam.nl/

Rotterdam este un oraș portuar, în provincia Olanda de Sud, Țările de Jos. Are 588.718 locuitori în orașul propriu-zis și aproximativ 1.600.000 în zona metropolitană. Aceasta face parte din proiectul de unire a unor orașe din vestul Țărilor de Jos într-o singură

aglomerare: Randstad Holland (7.100.000 locuitori din Amsterdam - Haarlem - Haga - Rotterdam - Utrecht).

- Turism

Astăzi Rotterdam este cel mai modern oraş din Olanda, cu turnurile sale care se inalţa pe clădirile de afaceri din centru. Unii sunt de părere ca oraşul a fost doar un teren de joacă unde arhitecţii si-au pus in practică ideile, insă asta doar face din el un oraş inovator în privinţa arhitecturii. De ceva timp, este locul ideal de a ieşi seara.

Deşi Rotown este cunoscut pe plan international, Thalialounge este locul preferat, cu atmosfera sa foarte atractivă, iar De Doelen este o locaţie minunată pentru muzica clasică. Cluburi ca Now&Wow, Off Corso si Baja Beach Club sunt foarte populare aici. Rotterdam a surclasat Amsterdamul si este acum numarul unu in privinta vieţii de noapte.

Turnul Spaţial Euromast (184 m. inaltime), simbolul oraşului, a trebuit inalţat de câteva ori pentru a-şi păstra poziţia de cea mai inaltă cladire din oraş. Turnul are un lift care se roteşte şi in care poţi sta jos şi privi oraşul si peisajul portuar. Fiind unul dintre cele mai aglomerate din lume, portul este şi cel mai mare.

Muzeele nu lipsesc din acest oraş. La muzeul Boymans-van-Beuningen este expusa o colecţie de pictură, sculptură si design care merită sa fie vazută. Pentru cei mai mulţi este suficientă o zi, insa daca vrei sa vezi mai multe, ai nevoie de mai multe zile. Institutul olandez de Fotografie si Arhitectura se află chiar în centru şi are o mulţime de galerii. In februarie are loc Festivalul Internaţional de Film, iar la fiecare doi ani un festival de fotografie. Kunsthal, creat de faimosul arhitect Rem Koolhaas, are expoziţii temporare din toate formele de exprimare artistică si culturală.

• Geografie

Rotterdam este situat pe malul raului New Meuse, care impreună cu Rhin formeaza delta. Râul New Meuse imparte Rotterdamul in doua parţi in partea de Sud si in partea de Nord, conectate de la vest la est de Beneluxtunnel, de Maastunnel, de Podul Erasmus, de tunelul Willems, Podul Willems, Podul Reginei si Podul Brienenoord. Podul De Hef este considerat a fi monument si leagă Nordul cu Sudul Rotterdamului.

• Orașe înfrățite

Casablanca (Maroc)

Dresda (Germania)

Köln (Germania)

Liège (Belgia)

Lille (Franța)

Shanghai (China)

Constanța (România)

2. Prezentarea brandului de oraş1

Conceptul de branding aplicat ţărilor, oraşelor şi regiunilor a început să fie utilizat la mijlocul anilor ‘90 cu scopul de a susţine aceste zone geografice în competiţia lor acerbă din mediul concurenţial. În această eră a “super-brandurilor” nu este nimic neobişnuit în a considera un oraş, o ţară sau o regiune ca fiind un brand de succes.

Ne confruntăm astăzi cu cea mai comunicativă societate a tuturor timpurilor. Ţările şi oraşele se află în competiţie pentru atragerea turiştilor, investiţiilor, talentelor şi credibilităţii. Clienţii au la dispoziţie o paletă foarte largă de locuri din care pot alege, fiecare cu mesaje atractive şi cu promisiuni extrem de credibile.

Un brand este definit de către conţinutul său şi este şi este mai mult decât un simplu nume sau logo. Un brand evocă emoţii si experienţe. Valoarea unui brand puternic constă in faptul ca este bine cunoscut, genereaza incredere si evoca asocieri de tranzactii, achizitii si servicii. Cunoscand impactului unui brand puternic, avand elemente care nu pot fi influentate ( cu siguranta, acest lucru in cazul unui oras), trebuie procedat cu prudenta.

Tine minte: un oras, o poveste.

Preview document

Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 1
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 2
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 3
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 4
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 5
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 6
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 7
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 8
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 9
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 10
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 11
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 12
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 13
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 14
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 15
Strategia de Brand a Orașului Rotterdam - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Brand a Orasului Rotterdam.doc

Te-ar putea interesa și

Marketing urban - proiect Edinburgh - capitala care inspiră

“THE CITY IS INSPIRING. IT’S LIKE A FAIRY TALE. YOU ALWAYS SEE SOMETHING DIFFERENT, LIKE WHEN THE FOG COMES ROLLING IN.” SPANISH STUDENT,...

Ai nevoie de altceva?