Strategia de Branding a Orasului Sydney

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Strategia de Branding a Orasului Sydney.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Prezentarea oraşului
2. Prezentarea brandului de oraş
2.1 Contextul creării brandului
2.2 Prezentarea logoului
2.3 Prezentarea sloganului
2.4 Actori implicați în crearea sloganului, a logoului, în promovarea brandului
3. Strategia de marketing
3.1 Prezentarea strategiei
3.2 Campaniile de promovare derulate în timp
4. Grupurile-ţintă
5. Bugetul strategiei de branding
6. Efectele implementarii strategiei de branding
6.1 Efectele economice
6.2 Prestigiul
7. Concluzii
8. Bibliografie

Extras din document

Strategia de branding a orasului Sydney

1. Prezentarea orasului

Sydney este situat pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural minunat, pe care navigatorul britanic James Cook l-a botezat, în 1770, Port Jackson.

Oraşul Sydney — poarta Australiei — este considerat de mulţi unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. El este capitala statului New South Wales, cel mai populat stat de pe continent. Capitala Australiei este Canberra, aflată aproximativ la jumătatea distanţei dintre Sydney şi Melbourne.

Sydney deține recordul superlativelor în Australia: este cel mai mare oraș, cel mai mare centru industrial, cultural și financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicație.

Localizarea orasului Sydney

Locuitorilor oraşului Sydney le place să li se spună sydneysiders, aceştia fiind, în general, oameni prietenoşi şi liniştiţi. Menţionat adesea în balade, cum ar fi balada intitulată „Orăşelul Sydney“, Sydney-ul se remarcă prin cel puţin trei lucruri deosebite:

- un port natural (golf) adânc;

- un impresionant pod cu o singură travee care traversează golful adânc;

- un teatru de operă unic.

Din punct de vedere geografic, orasul se intinde in doua regiuni: Campia Cumberland (o regiune relativ plata, aflata la sud veste de port) si platoul Hornsby (un platou de nisip, aflat la nord de port). Orasul impreuna cu suburbiile sale acopera circa 12.400 kmp, de la Hawkesbury River in partea de nord la terenurile intinse din sud si de la Blue Mountains in vest la Oceanul Pacific in est.

Sydney este unul dintre cele mai semnificative centre financiare din regiunea Asia - Pacific, aici aflându-și sediul 6 dintre cele mai mari corporații.

Clima este temperată, temperatura medie în februarie (cea mai caldă lună a anului) fiind de 22°C, iar în iulie (cea mai rece lună) de 12°C. În Australia, precipitaţiile sunt, de obicei, neregulate şi imposibil de prognozat, însă cantitatea medie a precipitaţiilor în Sydney este de 1 140 mm/an, cele mai multe înregistrându-se pe parcursul lunilor de vară (decembrie–martie).

Principalele obiective turistice

Sydney Opera House

Descrisă drept „giuvaierul din golf“, Opera din Sydney este înconjurată din trei părţi de apele albastre ale golfului Sydney Harbour. Sub razele strălucitoare ale soarelui, ea seamănă cu siguranţă cu un giuvaier. Noaptea, acoperişurile în stil gotic care seamănă cu nişte scoici strălucesc în bătaia reflectoarelor ce luminează opera.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de Branding a Orasului Sydney.docx