Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3171
Mărime: 134.15KB (arhivat)
Publicat de: Alin G.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tita Ioana Rauca

Extras din proiect

Partea I: Scurtă prezentare a companiei UniCredit

UniCredit este un grup financiar-bancar din Italia, cu sediul la Milano, prezent în 20 de țări, care are 142.000 de angajați și peste 35 de milioane de clienți. UniCredit Group, este de asemenea cel mai mare grup bancar din Europa Centrală și de Est, cu peste 3.100 de sucursale, în care 65.000 de angajați deservesc 24 milioane de clienți.

UniCredit se bazează pe două valori fundamentale: etica și respectul, iar principalul scop al grupului este de a satisface nevoile reale ale clienților prin soluții viabile cu sinergii între următoarele diviziuni de afaceri: Corporate & Investment Banking, Banca Comercială și Wealth Management.

Grupul UniCredit a fost fondat oficial în 1870, când Banca di Genova - mai târziu redenumită Credito Italiano - a fost deschisă pentru afaceri. Cu toate acestea, unele dintre băncile care s-au alăturat grupului UniCredit își urmăresc originile mult mai departe, precum Banca Rolo, fondată în 1473.

În 2005, UniCredit a fuzionat cu grupul german HypoVereinsbank (HVB), care în sine este format în 1998 prin combinarea a două bănci bavareze: Bayerische Vereinsbank și Bayerische Hypotheken-und Wechsel-Bank. Integrarea cu Grupul HVB a fost consolidată prin fuziunea cu Bank Austria Creditanstalt(în anul 2000) și a permis o creștere suplimentară pentru Grupul UniCredit. În plus, Bank Austria a fost acționar majoritar la Bank Medici AG.

Concentrându-se pe diverse activități bancare, UniCredit oferă expertiză locală și internațională, oferind acces continuu la produse și servicii, fiind lider pe piață pe 13 piețe europene. Cuprinzând o rețea internațională de birouri și sucursale, UniCredit servește clienți și din alte 18 țări din întreaga lume.

UniCredit în România

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Țiriac Bank, care are o rețea de 242 de unități. La sfârșitul lui 2015, banca avea la nivel național un portofoliu de 600.000 de clienți.

Partea a II-a: Coordonatele imaginii pentru elementele care fac obiectul comunicării UniCredit

- Imaginea produsului/mărcii

UniCredit are o imagine foarte puternică și bine conturată în spațiul european, în special în țările în care a devenit lider de piață. Viziunea este de a fi „One Bank, One UniCredit”. Cu alte cuvinte, o bancă comercială pan-europeană de succes cu o rețea unică în vestul, centrul ,estul Europei și nu numai.

UniCredit se angajează să răspundă nevoilor clienților, activitatea bancară fiind simplă: Ajutarea oamenilor să facă față provocărilor lor, atât mari cât și mici. Pentru a face acest lucru UniCredit acordă timpul necesar pentru a înțelege nevoile clienților înainte de a oferi o soluție care să ofere beneficii în viața reală.

Imaginea produsului UniCredit este de „Real Life Banking”. Acest concept se identifică, de fapt, cu cine este compania și modul în care lucrează ca bancă.

UniCredit consideră că găsirea soluțiilor potrivite pentru clienți este modul prin care poate contribui la îmbunătățirea vieții acestora, la dezvoltarea continuă a imaginii, dar și a serviciilor oferite.

Sfera roșie din logo este un element grafic folosit de toate băncile din grupul UniCredit pentru a distinge marca, prin această culoare exprimându-se dinamismul, fiabilitatea și abordarea globală.

Albul „1” din centrul sferei reprezintă forța și leadershipul unic pe care grupul îl oferă.

Fontul folosit pentru toate comunicațiile a fost proiectat în mod expres pentru UniCredit. Este o tipografie energică și modernă, care se consideră a evoca perfect căldura și deschiderea acestei bănci.

Spre deosebire de majoritatea concurenților de pe piața internațională, UniCredit a renunțat la promovare și comunicare prin intermediul celor mai populare rețele sociale din lume cum ar fi Facebook, Instagram sau Twitter încă din anul 2019. Această hotărâre a fost luată la nivelul întregului grup bancar, iar motivele sunt legate de modul în care Facebook a gestionat anumite scandaluri care au implicat datele personale ale utilizatorilor.

„Suntem dedicați asigurării unui dialog privat și de înaltă calitate cu clienții noștri și investim constant în îmbunătățirea canalelor noastre digitale. De aceea, vă anunțăm că ne vom retrage complet de pe Facebook și de pe toate canalele sociale deținute de Facebook, începând cu data de 1 iunie 2019”, au anunțat reprezentanții UniCredit Bank.

Însă UniCredit va comunica în continuare cu utilizatorii activi pe Facebook și Instagram prin intermediul unui serviciu de tip „info center”, dar și pe mail, Twitter sau YouTube.

Bibliografie

https://www.unicredit.ro/ro/institutional/csr/mediu.html

https://www.unicreditgroup.eu/en/unicredit-at-a-glance/diversity.html?topmenu=INT-TM_ABO1_en053

https://www.unicreditfoundation.org/en/fondazione/mission.html

https://ro.wikipedia.org/wiki/Responsabilitate_social%C4%83_a_corpora%C8%9Biilor

https://www.paginademedia.ro/2019/05/unicredit-bank-iese-de-pe-facebook

https://www.unicreditgroup.eu/content/dam/unicreditgroup-eu/documents/en/sustainability/environment-suppliers/environmental-management-system/Environmental_Commitment-160615.pdf

https://www.unicreditgroup.eu/en/unicredit-at-a-glance/our-identity.html?topmenu=INT-TM_ABO1_en053

https://www.unicreditgroup.eu/en/business/cib.html

Preview document

Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 1
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 2
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 3
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 4
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 5
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 6
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 7
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 8
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 9
Strategia de comunicare de marketing în cadrul companiei UniCredit - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Strategia de comunicare de marketing in cadrul companiei UniCredit.docx

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică Unicredit

1.Activitatea de practica In prima zi de practica am fost primiti de catre Managerul Regional dl Andreas Obrist, care ne-a facut o prezentare a...

Mediul de Marketing și Analiza SWOT a Firmei Oriflame

In cadrul acestei teme as dori sa prezentati mediul de marketing si analiza SWOT la compania la care lucrati sau la orice alta companie doriti...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Strategii Moderne de Marketing Bancar

CAP. 1. ASPECTE CONCEPTUALE PRIVIND ACTIVITATEA DE MARKETING BANCAR 1.1 Conceptul de marketing bancar Introducerea marketingului în sectorul...

Analiza comparativă dintre BRD și BCR

CAPITOLUL I DATE GENERALE PRIVIND BĂNCILE BRD ŞI BCR 1.4 Banca Română de Dezvoltare Banca Română pentru Dezvoltare este o bancă de tradiţie în...

Unicredit Business Partner

Cap. 1 Analiza sistemului informaţional În acest capitol vom prezenta firma UniCredit Business Partner, în cadrul căreia ne-am desfășurat studiul...

Ai nevoie de altceva?