Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 6479
Mărime: 1.65MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului

Extras din proiect

“Sanatatea intr-o cana cu ceai 100% ecologic”

Istoria ceaiului începe cu trei mii de ani înainte: conform legendei primul care a descoperit întâmplător efectele lui benefice a fost împăratul chinez Sen-Nung (În China de numele lui se leagă şi descoperirea vindecării şi a agriculturii). Ceaiul a fost introdus treptat, dar mai întii ca si condiment, sau fiert în mâncăruri.

Ceaiul ajunge în Europa doar în sec. XVII.: compania olandeză din India Orientală a importat primul transport din Macao în Amsterdam. Cultivarea în Europa însă a ceaiului multă vreme nu a avut succes: chiar şi trasportul sâmburilor de ceai foarte sensibili s-a dovedit a fi o problemă dificilă. Mai târziu un botanist cu numele Ward a confecţionat o cutie specială cu care s-a reuşit plantarea lor şi în pământ european.

Fabrica de ceaiuri ecologice TEAUP se infiinteaza pe 7 octombrie 2009 din initiativa unui tinar entuziast,un mare iubitor de ceai,cu scopul de a aduce pe piata romaneasca inca un produs ecologic si anume ceaiul ecologic in variantele: de fructe, plante medicinale si aromatice .

Ideea de la care pleaca intreprinzatorul: “Aproape că nu este farmacie care să nu ofere o gamă importantă de produse naturiste. Într-o vreme majoritatea erau din import, dar marele lor inconvenient era că se vindeau la un pret foarte mare”.

În ultimii ani însă, unele firmele au intuit ca industria prelucrarii plantelor cu efect tamaduitor si nutritionist, a distribuirii si promovării lor ar putea reprezenta o afacere deosebit de profitabila. Cu alte cuvinte, medicina traditională poate fi un bun punct de plecare.

Un alt motiv pentru a porni o astfel de afacere il reprezinta materia prima care se gaseste din belsug si procesul de fabricatie complex dar nu foarte costisitor. In plus increderea populatiei in astfel de produse este ridicata, ba mai mult majoritatea populatiei apeleaza la ceaiuri decat la medicamente, datorita efectelor terapeutice pe care le au. Acest lucru a intrat deja in obisnuinta oamenilor si prin urmare putem spune ca exista cerere pentru aceste produse.

Intreprinzatorul se asociaza cu inca patru persoane, care vor sa investeasca in aceasta afacere, intreprinderea avand in final 5 actionari.

Prin consultarea nutritionistilor si prin realizarea retetelor proprii de catre persoanele specializate are loc scoaterea pe piata a produselor.

Fabrica a incercat sa acopere o gamă foarte largă de ceaiuri naturiste ecologice, din urmatorul motiv: cu cat este mai variata si mai larga oferta producatorului, cu atat exista mai multe sanse de a vinde produsul cat mai multor clienti (accent pe preferintele consumatorilor) si de a nu ramane cu el stocat in magazia fabricii.

Pentru infiintarea societatii s-au alocat 2 mil ron capital propriu si 1 mil ron capital imprumutat (credite pe termen lung). Din acestia 1,5 ml s-au cheltuit initial pe cladiri si terenuri. Societatea a pornit cu un numar de 11 angajati,care au fost prezenti abia din prima zi a celei de-a 2 luni. Sediul fabricii se afla la periferia Bucurestiului.

Fabrica a incheiat un contract cu un furnizor de plante proaspete medicinale si aromatice, ecologice, ce ne ofera o reducere a pretului la o cantitate comandata de materie prima mai mare.

Pentru procesul de productie societatea face apel la persoane specializate, pentru ca procesul de productie este unul complicat, care inseamna dozarea, mixarea, cantarirea dupa reteta facute cu o precizie elvetiana. In ceea ce priveste ambalajele, de asemenea societatea a incheiat contract cu un producator specializat.

Principiul dupa care se ghideaza intreprinderea este prezentarea inteligenta a produsului, identificarea lui cu un anumit mesaj sau o anumita imagine, care il plaseaza mai usor in memoria cumparatorului. În cazul produselor combinate, succesul retetei este imbinarea efectelor tămăduitoare cu plăcerea gustului.

Capitolul 2 Strategia de marketing

2.1 Politica de pret

Valoarea atasata unui bun sau serviciu, pretul sau, se bazeaza atât pe elemente tangibile (calitatea produsului, avantaje oferite) cât si pe elemente intangibile (factorul feel-good luat în calcul pentru produsele de lux).

Costul este principalul factor luat in considerare pentru stabilirea pretului.

Obiectivele vizate de strategia de pret pot fi numeroase, cele mai importante fiind urmatoarele:

• maximizarea profiturilor este obiectivul cel mai atractiv urmarit de o intreprindere

• obtinerea unei cote anume de piata

• asigurarea lichiditatilor

• indice favorabil de randament al investitiilor

• cresterea volumului vanzarilor

• cresterea cotei de piata etc .

Pretul este influentat direct de fiecare produs, acesta variind de la o perioada la alta. In figura de mai jos putem observa care este evolutia pretului adoptat de S.C. TeaUp SRL pe cele sase perioade.

In perioada 2, intreprinderea 1 scoate pe piata ceaiuri aromatice si medicinale la pretul de 4 Ron pe bucata. Acesta este cel mai mare pret practicat dintre toate perioadele deoarce intreprinderea trebuie sa-si amortizeze, la inceput, investitiile.

Dorind costuri cat mai scazute pentru ca oricine sa-si permita sa cumpere macar o data ceaiul nostru, am hotarat ca in perioada 3 sa reducem pretul la 3,2 Ron, situandu-ne astfel pe ultima pozitie in cadrul topului preturilor practicate de toate cele 5 intreprinderi (in aceasta perioada).

Fata de intreprinderea nr.4, care si-a mentinut constant pretul si a ocupat pozitia 5 in scorul productiei (la sfarsitul perioadei 3), noi am avut fluctuatii ale pretului care ne-au ajutat sa ocupam o pozitie mai buna, si anume pozitia 4.

Preview document

Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 1
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 2
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 3
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 4
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 5
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 6
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 7
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 8
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 9
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 10
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 11
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 12
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 13
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 14
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 15
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 16
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 17
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 18
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 19
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 20
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 21
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 22
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 23
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 24
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 25
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 26
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 27
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 28
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 29
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 30
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 31
Strategia de marketing adoptată de întreprinderea TeaUP - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Marketing adoptata de Intreprinderea TeaUP.doc

Alții au mai descărcat și

Agromarketingul

Agromarketingul, definirea, functiile. Agromarketingul reprezintă “ansamblul de activităţi ale agentului economic (exploatatie agricola sau...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?