Strategia de marketing direct Elefant.ro

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1316
Mărime: 572.99KB (arhivat)
Publicat de: Vlăduț P.
Puncte necesare: 8
Specializare: Marketing Strategic

Cuprins

  1. Prezentarea organizației 2
  2. Misiune 2
  3. Viziune 2
  4. Obiective 2
  5. Evaluarea activităților de distribuție și de comunicare de marketing realizate la nivelul anului 2017 2
  6. Livrarea prin curierat rapid 4
  7. Ținte de comunicare vizate 4
  8. Alegerea variantelor de strategie de marketing direct in raport cu fiecare dintre cele șapte criterii de referință 4
  9. 1. Obiective urmărite 4
  10. 2. Public vizat 4
  11. 3. Segmentul major abordat 5
  12. 4. Poziționarea în raport cu concurenții 5
  13. 5. Continuitatea desfășurării 5
  14. 6. Natura suportului 5
  15. 7. Integrarea cu activitățile tradiționale de marketing 5
  16. Bibliografie 6

Extras din proiect

Prezentarea organizației

Elefant.ro este unul din cei mai mari retaileri online din Romania. Elefant.ro include pe lângă platforma care se ocupa cu vânzarea anumitor produse și un blog și o comunitate, unde utilizatorii pot citi cele mai recente informații din domeniu și își pot împărtăși păreri pe diferite subiecte.

Elefant.ro a început să își desfășoare activitatea în anul 2010 când a fost lansat inițial ca un retailer specializat în comerțul cu cărți. Proiectul firmei Elefant Online a fost finanțat de către fondul de investiții Fribourg Capital. În scurt timp acesta a ajuns să se numere printre cele mai mari platforme care comercializează aproape 300.000 de produse din 11 categorii diferite.

În anul 2016, retailerul online a început să își desfășoare activitatea și în străinătate întrucât brandul a intrat și pe piața din Republica Moldova. Elefant.ro a deschis un nou punct de livrare la Chișinău. Tot în aceeași perioadă, compania a lansat și un magazin online pentru cumpărătorii moldoveni. Retailerul estimează ca cifra de afaceri la care va ajunge în 2016 este de 36-40 milioane de euro (Wall-Street, 2018).

Misiune

Elefant.ro își adaptează mereu modelul afacerii și sistemul de comunicare, pentru a deveni locul în care fiecare găsește simplu ceea ce își dorește.

Viziune

Pentru elefant.ro, viziunea constă în consolidarea unei foarte interesante relații cu comunitatea cumpărătorilor de cărți din România și optimizarea relațiilor cu furnizorii săi.

Obiective

• Obținerea unei cote de 22-25% din piața totală a cărților în anul 2018

• Atingerea unei cifre de afaceri de 70 milioane de euro (Nocash.info.ro, 2018)

Evaluarea activităților de distribuție și de comunicare de marketing realizate la nivelul anului 2017

În anul 2017, magazinul online elefant.ro a deschis încă 12 puncte pentru livrarea comenzilor, ajungând astfel la 42 de puncte de livrare la sfârșitul anului: „La finalul anului trecut, pe harta Elefant erau deschise 30 de pick-up points. Clienții au apreciat foarte mult faptul că la un pick-up point Elefant pot verifica produsele în liniște, fără să fie grăbiți de niciun curier, beneficiază de transport gratuit și au opțiunea de a plăti cash sau cu cardul, după ce ridică produsele comandate", a precizat într-un comunicat de presă directorul general al elefant.ro, Dan Vidrașcu (Sursata.ro, 2018).

Punctele de livrare Elefant sunt de maximum 100 de metri pătrați, făcute cu investiții minime. Clienții pot plăti cash, cu cardul sau chiar în rate atunci când ridică produsul.

Bibliografie

Wall-Street. (2018). Elefant.ro – Informații si articole despre Elefant.ro. [online] Disponibil la: https://www.wall-street.ro/tag/elefant-ro.html [Accesat la 14 Jan. 2018].

Nocash.info.ro. (2018). NOCASH ® de 16 ani. [online] Disponibil la: http://www.nocash.info.ro/retailerul-elefant-ro-spera-sa-ajunga-la-100-mil-euro-in-doi-ani-dupa-care-actionarii-se-pot-gandi-la-exit/ [Accesat la 14 Jan. 2018].

Sursata.ro. (2018). NOU! Elefant.ro se deschide în PITEȘTI. [online] Disponibil la: https://sursata.ro/nou-elefantro-se-deschide-in-piteti [Accesat la 14 Jan. 2018].

BusinessMagazin. (2018). Studiu de caz: Site-ul care vrea să devină Amazon de România. [online] Disponibil la: http://www.businessmagazin.ro/analize/comert/studiu-de-caz-site-ul-care-vrea-sa-devina-amazon-de-romania-11360429 [Accesat la 14 Jan. 2018].

Profit.ro. (2018). STUDIU eMAG, OLX și elefant.ro sunt platformele online de pe care românii cumpără cel mai des. Prețul, cel mai important criteriu în alegere. [online] Disponibil la : https://www.profit.ro/insider/retail/studiu-emag-olx-si-elefant-ro-sunt-platformele-online-de-pe-care-romanii-cumpara-cel-mai-des-pretul-cel-mai-important-criteriu-in-alegere-16984577 [Accesat la 14 Jan. 2018].

Preview document

Strategia de marketing direct Elefant.ro - Pagina 1
Strategia de marketing direct Elefant.ro - Pagina 2
Strategia de marketing direct Elefant.ro - Pagina 3
Strategia de marketing direct Elefant.ro - Pagina 4
Strategia de marketing direct Elefant.ro - Pagina 5
Strategia de marketing direct Elefant.ro - Pagina 6
Strategia de marketing direct Elefant.ro - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Strategia de marketing direct Elefant.ro.docx

Alții au mai descărcat și

Marketing Direct

1. Obiective ale campaniei de mailing a. Obiective specifice mailingului - numărul de plicuri trimise : 3000 - numărul de răspunsuri pozitive :...

Plan de Marketing Fashiondays

1. Analiza organizaţiei Fondat în 2009 de către antreprenori elveţieni, Fashion Days Shopping S.R.L. s-a extins rapid, devenind cel mai mare club...

Proiect Marketing Agroalimentar - Nestle

Introducere Cea mai simpla si usoara cale de a incepe ziua cu dreptul este sa nu uiti niciodata de micul dejun. Este masa care ofera organismului...

Metode și Tehnici de Promovare

Introducere De-a lungul timpului am putut observa influiența pe care o are promovarea asupra consumatorilor, am observat campanii de promovare de...

Strategia de Marketing Direct - Avon

I. Prezentarea organizaţiei care va face obiectul proiectului Povestea Avon incepe in urma cu peste 120 de ani , cand fondatorul sau David...

Modalitățile de promovare a magazinelor online - Elefant și eMag

1.1Contextul decizional S.C. ELEFANT ONLINE S.A. (elefant.ro) este unul dintre cele mai cunoscute magazine online cu peste un milion și jumatate...

Strategia de Contact a Companiei Yves Rocher

Strategia de contact a companiei Yves Rocher I. Prezentarea companiei Yves Rocher Yves Rocher – companie producătoare de cosmetice din Franţa...

Configurarea mixului de marketing

Obiective: - Atragerea persoanelor din piața țintă în procent de 40% în următorul an în hotelul Unirea Iași. 1.1 Criterii și variabile de...

Ai nevoie de altceva?