Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4452
Mărime: 209.62KB (arhivat)
Publicat de: Malvina Croitoru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Gabriel
Proiect de seminar prezentat la facultatea EAM , materia Ecomarketing

Extras din proiect

1. INTRODUCERE

« Ceaiul iti trezeste spiritul si gandurile intelepte.El iti reimprospateaza corpul si iti linisteste sufletul, daca esti abatut si descurajat, ceaiul iti reda puterea. » , Tching Nung (2737-2697 i.Hr, imparat chinez)

Indiferent de numarul si de tipul bauturilor racoritoare de pe piata, ceaiurile ecologice isi vor gasi intotdeauna locul in obiceiurile de consum ale populatiei. Ritmul de dezvoltare din ultimii ani al acestei categorii nu face decat sa sublinieze faptul ca exista inca un mare potential de crestere neexploatat.

Conform studiilor efectuate pe piata reiese ca exista o cerere totala de 750 000 cutii de ceaiuri/ luna si un numar de 5 intreprinderii care ofera aceste produse pe piata

Cota ocupata de fiecare intreprindere pe aceasta piata in ultima perioada este redata in urmatoarul grafic :

In perioada 6 intreprinderea 1 continua sa castige din cumparatorii existenti, ajungand sa aiba o cota de vanzari de 37%, pe cand intreprinderea SC EcoTeaGrup SRL doar o cota de 13%.

Intreprinderile 3, 2 si 5 obtin o cota de 12%, 19% respectiv 19 %.

Societatea EcoTeaGrup SRL isi desfasoara activitatea in municipiul Bucuresti.

Obiectul de activitate al societatii este producerea si comercializarea de ceaiuri ecologice aromatice si medicinale.

Pentru infiintarea societatii s-a utilizat un capital propriu in valoare de 2 000 000 euro la care s-a adaugat creditul pe termen lung in valoare de 1 000 000 euro. Din aceste sume s-au cheltuit initial 1 500 0000 euro pe teren si cladiri.

Bazele companiei moderne ECOTeaGRUP SRL au fost puse la 10 decembrie 1996, prin infiintarea la Bucuresti, a primului Magazin Roman pentru Cultivarea Plantelor Medicinale Ecologice numita Digitalis. Insa din 2007 a obtinut certificatul ce atesta ca produsele sunt obtinute in sistem ecologic. In prezent, Laboratoarele ECOTeaGRUP sunt unul dintre producatorii de ceai ecologic de pe piata interna care realizeaza integral prin forte proprii tot fluxul de obtinere al ceaiurilor si al produselor fitoterapeutice.

ECOTeaGRUP SRL detine in prezent 180 de hectare de terenuri proprii cultivate cu plante medicinale. Compania a introdus in cultura specii de plante care de obicei se recolteaza doar din flora spontana si a demarat productia de culturi ecologice.

"In ceea ce priveste produsele noi, in a doua jumatate a anului 2007 au fost lansate primele doua ceaiuri ecologice (de menta si de musetel), produse in totalitate in Romania. Tot anul trecut am lansat trei ceaiuri noi sub brandul EcoTeaTreat - Kiwi si Guarana, Mere verzi si Melissa, Mandarine si Ceai verde. In prima parte a lui 2008 am extins si gama de ceaiuri de baut fara arome cu un ceai natural de dimineata cu cicoare si ceai verde si un altul, revitalizant, cu roiboos si portocale, iar in primavara a fost lansat ceaiul ecologic in editie limitata "Sarbatoare de Primavara".

De asemenea, ECOTeaGRUP ofera o perceptie diferita asupra ceaiurilor, decat cea cu care ne-am obisnuit, si anume, ceaiul care se lasa savurat, degustat, si asmilat de catre spirit si nu doar de catre corp. Ceaiurile Naturales va pot infrumuseta si parfuma viata. Ele nu sunt doar ceaiuri medicinale de tratare a unor boli, ci si ceaiuri care sa va ofere un moment de liniste si bucurie si poate sa va scoata pentru un timp din cotidian.

2. ANALIZA DE MARKETING

Concept esenţial al teoriei moderne a marketingului, mixul de marketing reprezintă "ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combină cu scopul de a produce pe piaţa ţintă reacţia dorit㔠(Ph. Kotler… “Principii de marketing” – p. 134-135).

El reuneşte proprietăţile caracteristice ale organizaţiei, elementele pe care aceasta le poate folosi pentru a influenţa cererea pentru produsul său în general, vânzările în mod special, şi anume: produsul însuşi, nivelul preţului, activitatea promoţională şi distribuţia sau plasarea produsului. Acest set de variabile controlabile de către organizaţie, cunoscut şi sub numele de cei “4P” are rolul de a detalia strategiile de marketing şi de a influenţa piaţa în vederea asigurării eficienţei maxime.

Mixul de marketing se referă la o anumită structură de eforturi de marketing, la combinarea, proiectarea şi integrarea în diverse proporţii într-o strategie de marketing a variabilelor controlabile în scopul dobândirii eficacităţii necesare realizării obiectivelor organizaţiei într-o perioadă determinată.

2.1 Politica de pret

Preţul este una din cele patru variabile clasice ale mixului de marketing, care are cea mai mare influenţă în activitatea întreprinderii în general, a celei de marketing, în mod special, deoarece el afectează nemijlocit şi prompt: profitul, volumul vânzărilor, cota de piaţă şi poziţia pe care aceasta o ocupă pe piaţă.

In ceea ce priveste intreprinderea EcoTeaGrup SRL, strategia de marketing urmarita de noi a fost fixarea unui pret mediu, care se bazeaza atat pe elemente tangibile (calitatea produsului, avantaje oferite) cat si pe elemente intangiblile, pentru un produs de calitate superioara (calitatea cea mai inalta de pe piata virtuala).

La stabilirea nivelului preturilor pentru inceput (vanzarile din perioada 2) ne-am ghidat in principiu dupa costurile inregistrate si mai putin dupa concurenta si cerere. Pretul fixat pentru aceasta perioada a fost de 9 lei pe cutie de ceai ecologic, fiind al doilea pret ca nivel, dupa intreprinderea 3. Cu toate acestea insa la pretul fixat de 9 lei pe cutie de ceai castigul nostru reprezenta doar 0.93 lei, costul unitar fiind de 8,07 lei. Nivelul foarte inalt al costului unitar s-a datorat productiei foarte mici realizate pentru perioada 2 , 59.520 de cutii, aceasta neacoperind nici macar jumatate din cota de piata ce ar fi putut sa ne revina (150.000 cutii).

Preview document

Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 1
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 2
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 3
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 4
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 5
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 6
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 7
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 8
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 9
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 10
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 11
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 12
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 13
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 14
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 15
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 16
Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Marketing pentru Ceaiul Ecologic EcoTeaTreat.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de marketing - ceai de mentă Celmar

A.Prezentarea firmei Istoric Compania CELMAR TRADING SRL a fost infiintata in 1992 si are ca obiect de activitate producerea ceaiurilor...

Plan de marketing pentru un produs ecologic - SC Natura Land SRL

I. REZUMAT S.C. NATURA LAND S.R.L este o companie infiintata in 2001 cu capital integral romanesc. Ideea care sta la baza activitatii acestei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?