Strategie de marketing Primăria Sugag

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 7583
Mărime: 48.72KB (arhivat)
Publicat de: Narcis Damian
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

1. Date de identificare a organizatiei.Aspecte legale de constituire si functionare.

1.1. Despre necesitatea marketingului in institutiile publice din Romania.

Pentru organismele si institutiile publice materializarea opticii de marketing se realizeaza prin activitati practice circumscrise marketingului serviciilor publice (pe scurt, marketing public).

Elementele de specificitate ale marketingului public se nasc din imbinarea unui ansamblu de factori legati de caracterul „public” si de caracterul „serviciu” ale activitatilor administratiilor si organizatiilor publice.

Cand vorbim de serviciu public termenul „public” poate avea diferite semnificatii care sunt atasate, fie apartenetei publice (sectorul public), fie misiunii publice (interes general).

In definirea serviciului public pot interveni urmatoarele caracteristici:

-realtia necomerciala este o caracteristica care apare in serviciile publice. O consecinta a acestei situatii este absenta controlului si aprecierii direct prin clienti. Avantajul dat de gratuitatea sau de un pret foarte scazut permite consumatorilor sa continue utilizarea serviciului, chiar daca ei il gasesc mediocru sau inadecvat.

O alta consecinta o reprezinta necesitatea cautarii de fonduri in afara pietei; „found reising-ul” constituie frecvent un demers practicat de administratii si organizatii publice, chiar daca el ia forme foarte discrete.

-vizarea interesului general - serviciile publice vizeaza interesul general si este inevitabil ca acesta sa nu se opuna uneori intereselor anumitor grupuri. Arbitrajul intre diverse interese si parti participante este lucru necesar, dar cautarea intersului general nu poate constitui un pretext pentru inactivitate , mediocritate si neadaptare. In acest context marketingul recomanda identificarea solutiilor acceptabile pentru toate partile participante (implicate), caci daca este adevarat ca intersul general nu este suma intereselor particulare, tot atat de adevarateste ca acest interes nu este intotdeauna contrar intereselor particulare. De asemenea, marketingul recomanda diferentierea solutiilor propuse si adapatarea lor nevoilor unor categorii diferite de clientela.

Pentru unii serviciile publice nu constituie un domeniu favorabil practicarii marketingului, pentru ca in majoritatea cazurilor deciziile sunt politice si impuse de interesul general al Statului.

Natura si caracteristicile serviciilor au o mare importanta pentru definirea demersului de marketing in domeniul serviciilor publice.

Din punct de vedere al naturii lor, serviciile publice sunt activitati mai mult sau mai putin tangibile, care au loc, de obicei, in momentul interactiunii dintre cumparator si prestator.

Caracteristicile serviciilor: intangibilitatea, inseparabilitatea, variabilitate si perisabilitatea isi pun amprenta si asupra prestarii serviciilor publice.

1.2. Prezentarea comunei SUGAG

Comuna Sugag se afla situata in partea sud-estica a judetului Alba, la 45 km de Alba Iulia resedinta judetului si la 30 km de municipiul Sebes, cea mai apropiata asezare urbana. Este alcatuita din 7 sate si anume: Sugag, satul de resedinta a comunei, Arti, Birsana,Dobra,Jidostina,Martinie si Tau-Bistra.

Este o comuna de rangul IV, iar localitatile apartinatoare comunei sunt de rangul V. Comuna sugag, este persoana juridica de drept public, are patrimoniu propriu si capacitate juridica deplina. Comuna poate intra in raporturi juridice cu alte autoritati si institutii publice, cu persoane juridice romane si straine, indiferent de natura acestora, precum si cu persoane fizice, in conditiile legii. Suprafata comunei este de 25 311 ha si o populatie de 3239 locuitori, cea ce inseamna o densitate medie de locuire de 12,8 locuitori / kmp.

1.3 Regulamentul de organizare si functioanare a comunei Sugag

In Comuna Sugag, judetul Alba administratia publica locala este realizata de catre Consiliul Local, ca autoritate deliberativa si Primar, ca autoritate executiva.

Administratia publica are ca obiect realizarea valorilor care exprima interesele statului sau ale unei comunitati distincte, recunoscuta ca atare de catre stat, valori care sunt exprimate in actele elaborate de puterea legiuitoare.Administratia publica in unitatile administrative teritoriale se organizeaza si functioneaza in temeiul principiilor autonomiei locale ce exprima dreptul si capacitatea efectiva a autoritatilor administratiei publice locale de a solutiona si de a gestiona, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, treburile publice, in conditiile legii, al descentralizarii serviciilor publice, al eligibilitatii autoritatilor administratiei publice locale si al legalitatii si al consultarii cetatenilor in solutionarea problemelor de interes deosebit.

Preview document

Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 1
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 2
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 3
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 4
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 5
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 6
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 7
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 8
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 9
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 10
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 11
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 12
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 13
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 14
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 15
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 16
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 17
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 18
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 19
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 20
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 21
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 22
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 23
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 24
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 25
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 26
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 27
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 28
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 29
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 30
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 31
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 32
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 33
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 34
Strategie de marketing Primăria Sugag - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Strategie de Marketing Primaria Sugag.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România

1. Introducere in domeniul Marketingului Public Marketingul public ca o functie organizationala si un process de creare,comunicare si furnizare a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?