Strategii de Marketing Orbit vs Mentos

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6366
Mărime: 57.58KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Universitatea Transilvania din Brasov Facultatea de Stiinte Economice Masterat Sisteme de Marketing

Cuprins

  1. CAP. I PREZENTAREA FIRMELOR 2
  2. 1.1 SC WRIGLEY ROMANIA SRL 2
  3. 1.2. SC PERFETTI VAN MELLE SRL 2
  4. CAP. II MICROMEDIUL SI MACROMEDIUL FIRMEI 5
  5. 2.1 MICROMEDIUL FIRMEI PERFETTI VAN MELLE 5
  6. 2.1.1. Concurenta 5
  7. 2.2 MICROMEDIUL FIRMEI WRIGLEY 5
  8. 2.2.1. Concurenta 5
  9. 2.1.2. Furnizorii 6
  10. 2.2.2. Furnizorii 6
  11. 2.3. MACROMEDIUL FIRMEI PERFETTI VAN MELLE 7
  12. 2.4. MACROMEDIUL FIRMEI WRIGLEY 7
  13. 2.3.1. Mediul economic 7
  14. 2.4.1. Mediul economic 7
  15. 2.3.2. Mediul tehnologic 7
  16. 2.4.2. Mediul tehnologic 7
  17. 2.3.3. Mediul socio-cultural 8
  18. 2.4.3. Mediul socio-cultural 8
  19. 2.3.4. Mediul politico-legal 10
  20. 2.4.4. Mediul politico-legal 10
  21. CAP. III ANALIZA SWOT 10
  22. CAP. IV MATRICEA BCG 13
  23. CAP. V STRATEGII DE MARKETING 14
  24. CAP. VI CONCLUZII SI PROPUNERI 19
  25. CUPRINS 22

Extras din proiect

CAP. I PREZENTAREA FIRMELOR

1.1 SC WRIGLEY ROMANIA SRL

Wrigley Romania a aparut inca din 1992, initial prin intermediul distribuitorului Interbrands.

In 1994 a devenit entitate juridica de sine statatoare, astfel putem spune ca firma Wrigley a fost printre primele multinationale care au investit in Romania.

In mai 2006, Wrigley Romania era compania de dulciuri cu cea mai mare cifra de afaceri din tara nostra, cu vanzari totale de 60 milioane de dolari, o crestere anuala solida si un portofoliu in expansiune.

In Wrigley lucreaza circa 200 de angajati, in sediul central si pe teren, forta de vanzari este alcatuita din cate 3 regiuni de Traditional Trade si cate o regiune specializata pe Modern Trade.

Compania americana Wrigley, cel mai mare producator de guma de mestecat din lume, este prezenta pe piata romaneasca din anul 1991, data la care se sarbatoreau 100 de ani de la infiintarea companiei-mama de catre William Wrigley Jr. Cu un portofoliu foarte bogat de dulciuri si gume de mestecat, Wrigley si produsele sale sunt prezente in peste 180 de tari din intreaga lume.

De la debutul sau in industria producatorilor de guma de mestecat din Romania, compania a crescut an de an. Obiectivele companiei au urmarit in permanenta diversificarea gamei de produse in vederea satisfacerii a cat mai multor consumatori.

1.2. SC PERFETTI VAN MELLE SRL

Societatea comerciala Perfetti van Melle Romania SRL este o filiala a grupului Perfetti van Melle, numarul unu pe plan european si numarul doi pe plan mondial in domeniul dulciurilor si al ciocolatei. Firma multinationala de origine italiano-olandeza a ajuns in forma actuala dupa multiple activitati de concentrare a capitalului, prin fuziuni. La ora actuala isi desfasoara activitatea pe aproape intreg globul , prin 21 de filiale in Europa, 2 in SUA, 3 in America Latina si 5 in Asia.

Filiala din Romania a fost infiintata in anul 1995, cu sediul in Cluj-Napoca, pe strada Aurel Vlaicu nr. 186. In conformitate cu prevederile art.2 lit. E din legea nr.31/1990, S.C. Perfetti van Melle SRL se constituie in forma juridica a Societatii Comerciale cu Raspundere Limitata.

Obiectul de activitate al firmei, asa cum apare in statutul societatii, este importul si productia proprie de dulciuri (produse din cacao, ciocolata si produse zaharoase), etape urmate de comercializarea acestora. Se observa limitarea firmei la piata interna, exporturile fiind mai rare. Unul din obiectivele firmei este acela de a-si largi piata de desfacere si in afara granitelor nationale, orientandu-se, in special, spre piata slovaca, tinand cont de filiala de acolo.

Filiala din Cluj are un capital integral strain si inregistreaza o evolutie dubla: pe plan local si pe plan international.

Wrigley Romania are o retea complexa de distributie, cu 20 de distribuitori in toata tara, fiecare avand divizia proprie si o structura completa a echipei de vanzari. In total, aproximativ 400 de oameni asigura o foarte buna distributie a produselor Wrigley catre consumatori.

Un departament extrem de important in cadrul unei mari companii este cel de merchandising, care este permanent in contact cu punctele de vanzare si dorintele consumatorilor. Constientinzand importanta acestuia, departamentul de merchandising al companiei Wrigley cuprinde 120 de oameni. In acest fel, calitatii incontestabile a produselor Wrigley i se adauga un plus de valoare, prin calitatea serviciilor si a prezentarii la punctul de vanzare. Vizibilitatea produselor in punctele de vanzare urmareste fidelizarea clientilor actuali si atragerea de noi clienti.

BRANDUL ORBIT

Brandul Orbit desemneaza atat produse din segmentul guma de mestecat, cat si din cel de bomboane (Orbit Drops), avand beneficii in ceea ce priveste curatarea dintilor (ingrijire dentara). Guma de mestecat Orbit este brandul No. 1 de guma de mestecat din Romania, atat ca volum cat si ca valoare. Gama Orbit se afla intr-un proces continuu de dezvoltare, bazata pe cresterea asteptarilor consumatorilor si pe inovatii recente. In Romania, guma Orbit a fost relansata la inceputul anului 2006 cu o formula noua ce contribuie la reducerea cu pana la 40% a riscului aparitiei cariilor. Orbit este o marca de

Istoria firmei a inceput in 1995, cand firma Perfetti van Melle Romania a fost creata de firma maghiara Fundy, cu sediul la Gyal. In ciuda interesului major pe piata interna pentru respectivele produse importul acestora a devenit nerentabil datorita existentei taxelor vamale foarte ridicate, de aprox. 45-47%. Astfel s-a ajuns la inaugurarea punctului de fabricatie, in 1998. Un moment important in evolutia firmei a fost cumpararea, in decembrie 1999, a companiei-mama, Fundy, de catre intreprinderea de talie mondiala van Melle, situata in Olanda. Schimbarile produse s-au referit, in primul rand, la echipa manageriala, biroul de marketing, reorganizarea unor departamente, etc. Al doilea moment important este preluarea grupului olandez van Melle de catre firma italiana Perfetti, producatoare a gumei de mestecat Happydent, Brooflyn si a bomboanelor Golia. Astfel, filiala din Cluj face parte dintr-o mare retea internationala, dispunand de 31 de puncte de productie pe patru continente.

Cifra de afaceri: a fost de 7 milioane de euro, inregistrand o crestere de 29% fata de anul 2007.

Ultima achizitie importanta intreprinsa de compania Perfetti van Melle a fost incorporarea brandului Chupa Chups, despre care se crede ca va deveni, in scurt timp benefic pentru intreaga activitate a firmei, datorita recunoasterii sale pe plan international.

Reteaua de distributie actuala permite acoperirea intregului teritoriu al Romaniei. In prezent exista 5 depozite guma fara zahar de la compania Wrigley. In SUA, unde a fost relansata in 2001, s-a vandut in cutii de proprii iar parcul auto guma fara zahar de la compania Wrigley. In SUA, unde a fost relansata in 2001, s-a vandut in cutii de carton cu 14 bucati de guma invelite la un pachet. In Marea Britanie, unde s-a lansat in 1977, s-a vandut ca o guma traditionala sub forma de lamela. Wrigley a introdus recent pachetul de 14 bucati (ca cel din America) in Marea Britanie.

Orbit White, impachetat in folii cu 12 pastile, a fost eliberat pentru a concura cu guma Cadbury Adam’s Trident White in 2001.

Orbit a fost o marca a Statelor Unite inca din 1944. Dupa Al Doilea Razboi Mondial existenta marcii pe piata a fost intrerupta in 1946. Dar marca a reaparut in 1977 in SUA ca prima bubble gum fara zahar de la compania Wrigley inainte de lansarea gumei Extra. A fost lansata din nou in 2001.

Brandul de guma de mestecat Orbit a fost consolidat in 2007 prin lansarea recipientului cu 46 de pastile.

s-a triplat in ultimii doi ani. La inceputul activitatii, firma avea doar 7 angajati, la ora actuala numarul acestora ajunge undeva la 170 de persoane, iar 350 sunt angajati sezonieri si zilieri.

Preview document

Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 1
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 2
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 3
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 4
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 5
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 6
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 7
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 8
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 9
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 10
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 11
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 12
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 13
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 14
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 15
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 16
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 17
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 18
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 19
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 20
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 21
Strategii de Marketing Orbit vs Mentos - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Strategii de Marketing Orbit vs Mentos.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza mixului de marketing la firma SA Vel Pitar SA

INTRODUCERE Promovarea tot mai largă în practica economică contemporană a concepţiei de marketing, îmbogăţirea continuă a arsenalului său de...

Danone România

1. MOTIVAȚIE Conform studiului Euromonitor Internațional 2011, furnizat de Tetra Pack, românii ocupă penultimul loc în Europa la consumul de lapte...

Analiza comparativă a strategiilor de marketing Google vs Yahoo

Capitolul 1: Descrierea firmelor 1.1 Google Misiunea Google este de a organiza informaţiile lumii şi de a le face accesibile şi utile la nivel...

Program de marketing pentru Firma SC Dedeman SRL

INTRODUCERE Datorită evoluției societăți românești din ultimii ani, piața produselor de bricolaj cunoaște o continuă dezvoltare. Compania care...

Segmentarea pieței - Perne decorative

INTRODUCERE În cadrul acestui proiect ne-am propus să surprindem procesul de lansare pe piață a unui produs nou din gama pernelor decorative....

Cereale Nestle

I. Prezentarea fimei 1. Denumire și scurt istoric Nestlé este o companie multinațională din industria alimentară și una dintre cele mai...

Proiecte de Marketing - Studiu de Caz VelPitar

I Prezentarea S.C. Vel Pitar S.A. Grupul Vel Pitar este liderul pietei românesti a produselor de panificatie si un jucator important în domeniul...

Analiza Pieței Berii

1. PRODUSUL Berea este o băutură alcoolică obținută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Aceasta are aproximativ 5%...

Ai nevoie de altceva?