Street Food Festival

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Street Food Festival.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1. Istoricul evenimentului

Street Food Festival e primul festival din România dedicat mâncării stradale. A debutat în 2016 la Cluj, iar în 2017 a ajuns în 9 orașe: Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Alba-Iulia, Timișoara și Bacău, unde peste jumătate de milion de gurmanzi s-au bucurat de cel mai bun Street Food. Muzica live, cinema în aer liber, activitățile pentru copii și atmosfera super prietenoasă fac parte din meniul festivalului. (StreetFoodFestivalRomania)

Calendar Street Food Festival 2017: (clujlife)

- 18 - 21 mai - Oradea, Piața Unirii

- 25 - 28 mai - Iași, Grădina Ansamblului Palas

- 1 - 4 iunie - Sibiu, Piața Albert Huet

- 15 - 18 iunie - Arad

- 6 - 9 iulie - Cluj-Napoca, Aleea Stadionului

- 24 - 27 august - Brașov

- 31 - 3 septembrie - Alba Iulia

- 7 - 10 Septembrie - Bacău

- 21 - 24 septembrie - Timișoara

După 17 ediții de succes, anul acesta turneul culinar va bucura 11 orașe din România cu preparate excepționale de street-food, cinema outdoor, muzică live și activități pentru cei mici. Sub deviza „Explore a new world in 2018”, Street Food Festival invită gurmanzii la explorat în Timișoara, Oradea, Brașov, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Galați, Iași și Craiova. (streetfoodfestival)

2. Prezentarea evenimentului în prezent (ultima ediție care a avut loc și ediția următoare)

Street FOOD Festival este un concept de festival debutat în 2016 la Cluj-Napoca și continuat mai departe în alte 9 orașe alături de parteneri de încredere și gurmanzi pofticioși. Revoluția street-food a avut un impact însemnat și la nivel de comunitate prin conștientizarea nevoii de a-i ajuta pe cei defavorizați sau prin combaterea fenomenului de risipă alimentară.

”Ne e deja poftă să pornim la drum. În 2017 v-am promis o revoluție street-food și cu ajutorul partenerilor și a tuturor susținătorilor street-food am reușit. Vă mulțumim că aveți încredere în noi și vă promitem că în 2018 nu vă vom dezamăgi. Vă invităm să explorați alături de noi o nouă lume în care mâncarea bună și atmosfera relaxantă sunt la ordinea zilei. Ne vom plimba prin 11 orașe alături de cei mai buni bucătari, trupe și artiști, activități interesante pentru cei mari și cei mici și vom face călătorii culinare prin întreaga lume cu ajutorul unor rețete absolut savuroase. Suntem nerăbdători să vă dezvăluim și mai multe surprize, dar până atunci vă lăsăm să vă antrenați apetitul vă garantăm că aveți nevoie.” - Nely Borza, Project Manager Street FOOD Festival (streetfoodfestival)

În perioada 6 - 9 Iulie 2017 Cluj-Napoca a fost gazda celui mai mare Street FOOD Festival din România cu peste 60 de vendori, sute de rețete și activități tematice. Aleea Stadionului s-a transformat într-o bucătărie imensă unde Chef Foa și cei peste 60 de bucătari au pregătit rețete savuroase. Gurmanzii și nu numai s-au bucurat de o experiență completă care a includs atât preparate delicioase, cât și activități tematice. În fiecare zi publicul s-a delectat cu filme, concerte outdoor, au cunoscut chefi celebri în cadrul conferințelor Meet&Greet, în timp ce mezinii familiei s-au putut distra la kids zone.

Vedeta festivalului, mâncarea, a depășit limitele imaginației gurmanzilor și au fost puse la teste savuroase papilele gustative cu influențe din întreaga lume. Burgerii suculenți au făcut echipă cu preparatele cu specific mexican, italienesc, nemțesc, asiatic, spaniol și, alături de un desert apetisant au construit un meniu de neratat. Preparatele au fost servite într-o atmosferă relaxantă alături de prieteni în zonele special amenajate alături de muzică live, cinema outdoor sau, de ce nu, la conferințele Meet&Greet unde s-au aflat poveștile unor chefi renumiți pentru activitatea din bucătarie precum: Antonio Passarelli, Cătalin Jernoiu, Paul Siserman, Horia Simon, Marius Mureșan, Nicu Crăciun sau Alexandru Rada.

De asemenea, publicul s-a putut implica și în activitățile sociale inițiate în cadrul festivalului: colectarea selectivă a resturilor alimentare și a uleiului folosit, dar și în cadrul campaniei Share a Meal, prin care s-au donat porții de mâncare ce au fost duse mai departe la adăposturile pentru oamenii nevoiași și la centrele pentru copii. (stirileprotv)

“2017 este clar anul Street FOOD! Cred cu tarie in acest concept si in starea de bine pe care o creeaza mixul intre preparate savuroase, muzica live si lume prietenoasa. Ma bucur enorm ca ne vedem in 9 orase din tara, ca savuram impreuna aromele speciale si ca simtim impreuna vibe-ul festivalului. Imi amintesc de Oradea cu mare drag de anul trecut si abia astept sa ne reintâlnim si sa va surprindem cu noul Bauru - o minunatie braziliana, inventata in 1930 si reinventata de noi in 2017!”, spune Chef Foa. (stirileprotv)

STREET FOOD FESTIVAL CLUJ-NAPOCA - 5 - 8 IULIE 2018

3. Caracterizarea segmentului țintă de participanți și evoluția numărului și structurii participanților

Street Food Festival se adresează iubitorilor de mâncare, dar și celor care își doresc un mediu de relaxare și socializare altul decât cel obișnuit. Datorită diversității culinare, se pot bucura de acest eveniment atât cei care preferă mâncăruri pe bază de carne, dar și cei care alerg variante mai ușoare, vegetariene.

Familiile cu copii pot beneficia de diferite activități recreative pentru cei mici. De asemenea, pentru posesorii de câini, echipa încurajează stăpânii să îi aducă în festival.

Festivalul se adresează persoanelor cu venituri medii spre mari, cu precădere din Cluj-Napoca, dar și din zonele învecinate: Florești, Apahida, Gherla etc.

Dacă la prima ediție din 2016 numărul de participanți a fost de aprox. 60.000, anul acesta se estimează o creștere de până la 300.000 în toate cele 4 zile de festival. Un detaliu interesant: ca număr de vizitatori, acest Street Food Festival a fost depășit doar de Untold, Electric Castle și Neversea.

4. Data și locul desfășurării evenimentului

5 - 8 iulie 2018, Aleea Stadionului, Cluj-Napoca

Fisiere in arhiva (1):

  • Street Food Festival.docx

Bibliografie

1. http://m.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/10-fotografii-mai-mare-street-food-festival-romania-1_5960caf35ab6550cb8e999c3/index.html
2. http://m.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/clujul-gazda-celui-mai-mare-street-food-festival-romania-60-vendori-sute-retete-filme-concerte-1_595ddd985ab6550cb8d8d761/index.html
3. https://www.agerpres.ro/social/2017/05/21/chef-adi-hadean-despre-street-food-festival-la-oradea-ne-ajuta-sa-ne-dezvoltam-ca-societate-23-52-44
4. https://www.clujlife.com/2017/03/01/street-food-festival-street-food-revolution/
5. https://www.clujlife.com/2017/06/23/interviu-cu-calin-campean-commercial-manager-la-street-food-festival/
6. https://www.clujlife.com/2016/07/04/ghidul-clujlife-pentru-street-food-festival/
7. http://www.imperialtransilvania.com/ro/2018/03/12/citeste-stirea/argomenti/business-2/articolo/mancarea-stradala-o-afacere-pe-gustul-romanilor.html
8. http://www.nwradu.ro/2017/09/street-food-festival-2017-bucuresti-cateva-lamuriri-de-la-organizatori/
9. http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/469(1).pdf
10. https://robertcadar.ro/street-food-festival-planuri-2018/
11. https://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/the-street-food-revolution-cel-mai-mare-street-food-festival-din-romania-ajunge-acasa-la-cluj-napoca.html
12. https://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/chef-foa-ambasadorul-street-food-festival.html
13. https://streetfoodfestival.ro/de-ce-sa-vii-la-street-food-festival-anul-asta-2/
14. https://streetfoodfestival.ro/parteneri/
15. https://www.facebook.com/pg/StreetFoodFestivalRomania/about/?ref=page_internal