Studiu de caz Arena Mall Bacău

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1037
Mărime: 15.56KB (arhivat)
Publicat de: Clau M.
Puncte necesare: 8
Universitatea Transilvania, Brasov Facultatea de Stiinte Economice Specializarea: Marketing

Extras din proiect

Arena Mall este unul dintre cele mai ambitioase proiecte realizate in Bacau, cu o suprafata de 43.000 mp, dezvoltand un Centru Comercial cu o arhitectura unica.

Scurt istoric al unitatii comerciale

Cu o investitie de 20 milioane de euro, proveniti atat din surse proprii cat si din credite bancare, compania dezvoltatoare a inceput constructia centrului comercial Arena City Center in martie 2006.

12 decembrie 2007 a fost ziua in care Arena Mall a revolutionat conceptul de Centru Comercial. Suprafata desfasurata ofera imbinarea potrivita de moda, servicii si distractie pentru cei aproximativ 4 milioane de vizitatori anual.

Localizarea unității, piața țintă, accesibilitate, parcare

Mall-ul este situat in cea mai populata zona rezidentiala a Bacaului, cartierul Nord, care concentreaza aproape 30% din totalul locuitorilor orasului.

Aflat la 3 minute de centrul orasului, complexul este accesibil atat cu autoturismul cat si prin intermediul mijloacelor de transport in comun.

Centrul Comercial se evidentiaza prin grija fata de clienti si serviciile de inalta calitate la standarde internationale, astfel definindu-si pozitia de lider pe piata devenind cea mai buna destinatie de shopping, locul ideal unde poti gasi cele mai rafinate varietati de cumparaturi.

Succesul Arena Mall se bazeaza pe o abordare responsabila fata de clienti, aceasta responsabilitate fiind regasita in toate actiunile sale sub forma unei atentii deosebite la detaliile importante pentru fiecare client.

Arena Mall intelege ca doar prin oferirea unor servicii de calitate si implementarea unei culturi a excelentei poate contribui intr-adevar la succesul clientilor sai.

Arena Mall se bucura de 900 locuri de parcare, foodcourt ce cuprinde o varietate de restaurante si fast food-uri, locuri de joaca pentru copii, wellness & fitness club, 7D Cinerma, bowling /casino/biliard, Cinema Multiplex ce include un numar de 8 sali ultramoderne, dintre care 4 sali 3D.

Dimensionarea unitatii

Proiectul bazat pe 3 zone: parter, etaj 1, etaj 2 este ocupat de 120 de magazine, branduri cu renume national si international: Zara, Intersport, Sephora, Levi’s, Reserved, Motivi, Humanic, Terra Nova, Samsonite, Fox, Benvenuti, Steilmann, Orsay, New Yorker, Jolidon, Kenvelo, Takko, Sprider, Alexandria, Altex, Flanco si multe altele.

Conform planurilor, esplanada de la parter a fost conceputa ca fiind punctul de atractie al mall-ului bacauan. Aceasta zona va fi amenajata cu o fantana si parcele cu plante si flori. Acest etaj a devenit locul favorit pentru prezentari de moda sau evenimente mondene si culturale.

Traficul in mall a crescut cu 25% in 2010 fata de 2009 si a ajuns la o medie de 9.000 de persoane pe zi. Lucrul acesta s-a datorat faptului ca in 2010, Grupul Inditex a intrat in Arena Mall cu patru din cele opt branduri ale sale: Zara, Pull & Bear, Bershka si Stradivarius. Suprafata ocupata de magazinele sale este de 3.000 mp.

Preview document

Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 1
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 2
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 3
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 4
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 5
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 6
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 7
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 8
Studiu de caz Arena Mall Bacău - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz Arena Mall Bacau.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare de Marketing

1. FAZA PRELIMINARA A CERCETARII 1.1 Stabilirea problemei decizionale si a scopului unei cercetarii de marketing a) Definirea problemei...

Cercetări de marketing

I.Scopul cercetarii Studiul comportamentului de cumpararepentru ciocolata in randul populatiei din Bucuresti cu varsta cuprinsa intre 14 si 40 de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Mall-ul preferatul consumatorului din mileniul III

Orașele din Europa sunt adesea caracterizate de un centru urban cu străzi comerciale în care se află numeroase magazine independente. Aceste...

Cercetări de marketing - chestionarul

Chestionarul reprezintă, foarte adesea, unul dintre cele mai importante elemente de care depinde reuşita unei cercetări de marketing. Pe bunä...

Ai nevoie de altceva?