Studiu de caz frigidere

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de caz frigidere.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Redis

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CAPITOLUL 1. Prezentarea firmelor
1.1. LG
1.2. Samsung
1.3. Arctic
CAPITOLUL 2. Prezentarea sortimentelor selecționate
2.1. LG GTF916PZPZD
2.2. Samsung RT50K6335SL/EO
2.3. Arctic AD6310
CAPITOLUL 3. Analiza comparativă a frigiderelor.
3.1. Selectarea sortimentelor și a caracteristicilor de calitate
3.2. Ordonarea produselor după caracteristicile de calitate
3.2.1. Ordonarea după caracteristicile direct proporționale
3.2.2. Ordonarea după caracteristicile invers proporționale
3.3. Ordonarea produselor după preț
3.4. Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Capitolul 1. Prezentarea firmelor

1.1. LG

LG Electronics a fost fondată în 1958 și de atunci a condus pe drumul spre era digitală avansată, grație expertizei tehnologice acumulate prin producerea multor aparate electrocasnice, precum radiouri și televizoare

LG Electronics a lansat multe produse noi, a aplicat tehnologii noi sub forma dispozitivelor mobile și televizoarelor digitale în secolul 21 și continuă să-și consolideze statutul de companie globală.

LG Groupeste al doilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, care este activ în special în domeniul aparatelor electronice, telecomunicații, în sectorul bancar și cel al asigurărilor, fiind divizat în LG Electronics, LG Display, LG Telecom și LG Chem, operând în peste 80 de țări.

Fondatorul LG Group, Koo In-Hwoi a stabilit Lak-Hui Chemical Industrial Corp în 1947În 1952, Lak-Hui (pronunțat "Lucky", în prezent, LG Chem) a devenit prima companie coreeană care a intrat în industria de mase plastice. Deoarece compania a extins afacerea de mase plastice, aceasta a înființat Goldstar Co, Ltd., (în prezent, LG Electronics Inc) în 1958.

Goldstar a produs primul radio din Coreea de Sud. Multe produse electronice de consum au fost vândute sub numele de brand "Goldstar", în timp ce alte produse de uz casnic (care nu sunt disponibile în afara Coreei de Sud) au fost vândute sub marca "Lucky". Brandul "Lucky" a fost celebru pentru linia sa de produse de igienă, cum ar fi săpunuri și detergenți de rufe Hi-Ti, dar cele mai multe au fost asociate cu pasta de dinți Lucky și Perioe.

În 1995, pentru a concura mai bine pe piața de Vest, compania a fost redenumită "LG", abrevierea de la "Lucky Goldstar". Mai recent, compania a asociat literele LG cu sloganul companiei "Life's Good". Din 2009, LG deține, de asemenea, numele de domeniu LG.com

1.2.Samsung

Lee Byung-chul a fost fondatorul Samsung Group și unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Coreea de Sud. După ruperea chaebol-ului Hyundai, Samsung este acum cel mai mare grup de afaceri din Coreea de Sud. S-a născut pe 12 februarie 1910 în Uiryeong, în provincia Gyeongsangnam-do din Coreea de Sud, în familia unui important latifundiar. S-a înscris la Universitatea Waseda din Tokio, dar nu și-a terminat studiile Precursoare a grupului renumit astăzi, compania a primit numele Samsung transporta bunuri în Coreea, dar și în alte țări și ajunsese ca la începerea războiului din Coreea, în 1950, să fie una dintre cele mai mari companii de transport

Lee-Byung-Chul(1910-1987)

Samsung Electronics Company a fost înființată în 1938 de Lee-Byung-Chul, un om de afaceri devenit legendă în Coreea. Samsung, care înseamnă “trei stele” în limba coreeana ,este unul dintre cei mai mari producători de electronice din Asia și mondiali.Produsele construite de Samsung Electronics includ echipamente audio-video,echipament de telecomunicații și computer.Managementul strict și investiții masive în cercetare în anii 1980 și inceputurile anilor 1990 au transformat compania într-unul dintre liderii mondiali pe piața electronicelor. Din 1990, Samsung și-a globalizat tot mai mult activitățile și produsele electronice; în special, telefoanele mobile și semiconductorii au devenit cea mai importantă sursă de venit.

Divizia a fost înființată pentru a introduce Samsung în industria cu creștere puternică a televizoarelor și a electronicelor de consum.Primul produs al companiei a fost un televizor cu diagonal mica,simplu,alb-negru ,cu care a început vânzarea la începutul anilor 1970. De la acest produs, Samsung Electronics a dezvoltat gradual linii de produse diverse care au fost întâi vandute pepiața internă și ulterior și la export. Specialitatea companiei pentru început au fost televizoarele color. În anii 1980, Samsung manufactura și exporta în întreaga lume ogamă diversificată de electronice de consum.

Deși creșterea Samsung Electronics a fost explozivă în anii 1970 și anii 1980,acest lucru nu a luat prin surprindere pe cei familiarizați cu grupul Samsung,acesta cunoscând în toate domeniile de activitate aceeași dezvoltare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz frigidere.docx

Bibliografie

https://www.whirlpool.ro
http://www.emag.ro
https://www.arctic.ro
https://www.beko.ro
https://ro.wikipedia.org