Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 7181
Mărime: 56.34KB (arhivat)
Publicat de: Maia Nistor
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. CAP 1. INTRODUCERE -2-
  2. CAP 2. PREZENTARE SC BRUMAR IMPEX SRL BRASOV - 4 -
  3. 2.1. Obiectul de activitate - 5 -
  4. 2.2. Resursele umane - 5 -
  5. 2.3.Structura organizatorică - 7 -
  6. 2.4. Managementul societăţii - 7 -
  7. 2.5.Organigrama SC Brumar Impex SRL - 8 -
  8. CAP 3. Micromediul societăţii - 9 -
  9. 3.1. Analiza furnizorilor - 9 -
  10. 3.2. Analiza clientilor - 9 -
  11. 3.3. Analiza concurentilor - 10 -
  12. 3.4. Firma si avantajele ei fata de concurenti - 10 -
  13. CAP4. Macromediul societatii - 11 -
  14. 4.1. Mediul demografic - 11 -
  15. 4.2. Mediul economic - 12 -
  16. 4.3. Mediul natural - 12 -
  17. 4.4. Mediul tehnologic - 12 -
  18. 4.5. Mediul politic - 13 -
  19. 4.6. Mediul cultural - 13 -
  20. CAP 5. Mixul de marketing - 14 -
  21. 5.1. Politicii de produs - 14 -
  22. 5.2 Politicii de pret - 14 -
  23. 5.3.Politicii de de promovare - 16 -
  24. 5.4. Politicii de distributie - 16 -
  25. 5.5. Analiza SWOT - 19 -
  26. CAP 6. CONCLUZII SI PROPUNERI - 22 -
  27. BIBLIOGRAFIE - 26 -

Extras din proiect

CAP 1. INTRODUCERE

Motto: "Nu firmele care au bani fac marketing, ci firmele care fac marketing au bani".

Necesitatea informaţiei a devenit acută în ultimii ani, urmare a schimbărilor de mediu şi , competiţiei naţionale şi internaţionale. Cu toate acestea, paradoxal, dezvoltarea industriei computerilor şi a tehnologiei informaţiei, înseamnă ca ne-¬am mutat de la o lipsă a informaţiei la o supradoză de informaţii. Cu toate acestea proliferare a informaţiei, factorii de decizie încă se confruntă cu necesitatea definirii pe care o au de rezolvat şi identificarea şi selectarea celei mai relevante date ce-i permit să rezolve problema cu presiuni inevitabile de timp şi costuri. Scopul cercetării de marketing este de a-1 asista în această sarcină. Ar părea deci, că informaţiile/cunoştinţele sunt condiţii necesare, dar nu suficiente pentru luarea deciziei şi succes.

În ciuda unei enorme şi permanente creşteri a informaţiei ,,secundare” cea mai mare parte este colectarea în scopuri diferite decât cel pentru care a fost creată, pentru o problemă particulară. Aşadar, un gol de informaţie va exista între ceea ce ştim şi ceea ce avem nevoie să ştim. Definirea cu precizie a acestui gol de informaţie este primul pas în a afla cum să-1 umplem. Acest considerent duce de asemenea la întrebarea câtă informaţie este necesară şi cum ar trebui procedat pentru a o obţine?

Dată fiind definiţia unei probleme determinate şi o clară referire la timpul de informaţie adiţională necesară pentru a o rezolva, întrebarea devine cum obţinem această informaţie. La această problemă se poate răspunde urmărind cele trei moduri de bază pentru apropierea de colecţiile de date: experimentare, sondaje pe chestionare. Pentru cercetarea de marketing observarea şi experimentarea au aplicaţie limitată şi rămâne sondajul ca cea mai potrivită şi largă metodologie folosită.

Pentru a ne asigura că datele colectate prin eşantioanele sondajului sunt corecte, relevante, de încredere şi comparabile este necesar să formulăm întrebări clare şi cu înţeles şi să le combinăm în chestionare construite şi testate cu grijă. Aceste chestionare pot fi conduse de o varietate de metode-sondaj personal, prin postă sau prin telefon.

Dată fiind noua informaţie obţinută la faţa locului problema analizării ei cu ajutorul principalelor tehnici statistice dintre care utilizatorul e 1iber să aleagă -univarianta, bivarianta şi multivarianta.

Problema nu se pune în ideea instruirii practicienilor în executarea diferitelor tipuri de analize, ci mai degrabă în a ajuta utilizatorul în a determina ce metodă este mai potrivită pentru datele disponibile şi cum să interpreteze cu acurateţe outputul diferitelor tipuri de analiză.

Aici intervine rolul hotărâtor al Institutelor de Marketing care pe lângă faptul că oferă bază de date obiectivă în ceea ce priveşte preferinţele consumatorilor, oferă şi o analiză pertinentă a acestor date, oferind o imagine concludentă asupra cerinţelor şi dinamicii pieţei. Pe baza informaţiilor obţinute din analiza acestor date managerii şi factorii de decizie iau hotărâri ce pot duce la o creştere semnificativă a volumului producţiei şi a profitului.

Apelând la cercetări de piaţă firmele fac o investiţie ce se poate dovedi a fi una din cele mai rentabile, reuşind de cele mai multe ori nu numai să-şi amortizeze investiţia ci să-şi adapteze strategia în funcţie de piaţă , astfel încât să evite anumite acţiuni ce pot duce la pierderi foarte mari sau să câştige modelându-se la timp în funcţie de cerinţele pieţei

CAP 2. PREZENTARE SC BRUMAR IMPEX SRL BRASOV

Societatea Comercială SC BRUMAR IMPEX SRL distribuitoare de produse din tutun, produse alimentare şi nealimentare în sistem en-gross s-a înfiinţat la data de 14.11.1996. Este organizată sub forma unei societăţi cu răspundere limitată, cu asociat unic. SC BRUMAR IMPEX SRL a fost înfiinţată conform legii 31/1991, privind societăţile comerciale, republicată având forma juridică de societate cu răspundere limitată. În toate actele semnate sau emanate de la societate, denumirea societăţii va fi urmată de cuvintele ,,SOCIETATE CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ” sau de iniţialele SRL, de capitalul social 100.000 lei, numărul de înregistrare la Registrul Comerţului, emblema societăţii, codul de înregistrare fiscală RO 6023419, număr de telefon şi/sau fax. Societatea este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub numărul J08/1975/1996. Sediul societăţii este în localitatea Braşov, strada Brânduşelor numărul 50. Societatea va putea deschide sucursale sau filiale în orice altă localitate din ţară sau din străinătate pe baza Hotărârii Asociatului Unic, potrivit legii. Asociatul Unic, în vederea garantării, respectării interdicţiei prevăzute de Legea 31/1990, privind societăţile comerciale, îşi asumă obligaţia faţă de terţele persoane cu care va intra în raporturi comerciale de a nu deveni asociat unic şi într-o altă societate comercială cu răspundere limitată de funcţionare a SC BRUMAR IMPEX SRL este nelimitată cu începere de la data înregistrării în Registrul Comerţului de pe lânga Tribunalul Braşov . Capitalul societăţii subscris şi vărsat este de 100.000 lei şi se divide în 1000 acţiuni având valoarea nominală de 100 lei fiecare, aparţinând în totalitate acţionarului unic. Profitul net sau pierderile aferente aparţin, respectiv vor fi suportate în totalitate de asociatul unic. Societatea comercială este constituită pe o peroadă de timp nelimitată. Prin hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor se poate micşora durata de funcţionare a societăţii.

Preview document

Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 1
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 2
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 3
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 4
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 5
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 6
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 7
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 8
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 9
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 10
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 11
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 12
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 13
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 14
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 15
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 16
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 17
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 18
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 19
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 20
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 21
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 22
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 23
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 24
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 25
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 26
Studiu de caz - SC Brumar Impex SRL Brașov - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • coperta.doc
  • Studiu de Caz - SC Brumar Impex SRL Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul de Marketing al Firmei SC Coprot SRL

CAP. 1. MEDIUL DE MARKETING AL FIRMEI S.C. COPROT S.R.L. 1.1. Micromediul firmei SC Coprot SRL 1.1.1. FIRMA S.C. COPROT S.R.L a fost...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?