Studiu de Fezabilitate al Ideii de Afacere - Casa de Vinuri Boutique

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Fezabilitate al Ideii de Afacere - Casa de Vinuri Boutique.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

I. DESCRIEREA AFACERII pag. 3
II. DESCRIEREA DETALIATĂ A PRODUSELOR SAU SERVICIILOR (FEZABILITATEA PRODUSULUI/SERVICIULUI) pag. 5
II. 1. Descrierea produselor şi/sau serviciilor care vor fi distribuite
II. 2. Analiza SWOT
III. EVALUAREA PRELIMINARĂ A PIEŢEI (FEZABILITATEA DE MARKETING) pag. 9
III. 1. Mărimea şi tendinţele pieţei
III. 2. Consumatorii
III. 3. Evaluarea concurenţei
III. 4. Tactici de marketing
IV. EVALUAREA PROCESULUI DE PRODUCŢIE (FEZABILITATEA TEHNICĂ) pag. 21
V. EVALUAREA FACTORULUI UMAN (FEZABILITATEA FACTORULUI UMAN) pag. 22
V. 1. Fondatorii firmei.
V. 2. Cerinţele şi responsabilităţile manageriale
V. 3. Relaţiile organizaţionale şi potenţialul de dezvoltare organizaţional
VI. EVALUAREA FINANCIARĂ (FEZABILITATEA FINANCIARĂ) pag. 26
VII. RISCURI ŞI PROBLEME MAJORE pag. 28
VIII. BIBLIOGRAFIA ŞI LISTA SITE-URILOR CONSULTATE pag. 29

Extras din document

I. DESCRIEREA AFACERII

Am luat hotărârea de a pune în practică ideea de afacere a unei societăţi de distribuţie de vinuri, datorită următoarelor premise favorabile:

- Potenţialul viticol ridicat al României; ţară noastră are o tradiţie de peste 2500 de ani, ocupând locul 5 în Europa în ceea ce priveşte suprafeţele cultivate cu viţă de vie; avem, deci, „materie primă” pentru distribuţie;

- Avantajul distribuţiei pe piaţa dinamică a vinurilor; ne interesează cu precădere distribuţia de vinuri, deoarece credem că cel mai profitabil este să joci rolul unui „intermediar” pe filiera vinului, poziţionat înainte de faza de consum (fig. 1). În acest fel, nu suntem afectaţi negativ de succesiunea perioadelor de supremaţie a exportului în detrimentul importului de vinuri şi invers;

Fig. 1. Intervenţia intermediarilor pe filiera vinului

- Susţinerea puternică a sectorului viticol în UE, îndreptată spre producerea şi distribuirea vinurilor de calitate. Ca feed-back la această susţinere, merită amintită iniţiativa Departamentului de Comerţ Exterior al României, care a propus în 2005 iniţierea unui program complex de branding de ramură cu scopul de a poziţiona corect vinul românesc pe pieţele externe.

SC "BOUTIQUE" SRL se înfiiţează în anul 2008, în zona Iaşi şi are ca domeniu de activitate distribuirea de băuturi alcoolice (vinuri). Personalul se constitue din 12 angajaţi. Societatea are un capital social de 5000 RON şi are 2 acţionari principali: Ailioaei Ciprian, cu 50 % din capitalul social şi Airinei Ioana, ce deţine restul de 50 %.

Sediul firmei se află în judeţul Iaşi, localitatea Iaşi, pe str. Vasile Lupu, nr. 154, Blocul H2- 2, et. 1, ap. 3. SC "BOUTIQUE" SRL dispune de un spaţiu de depozitare închiriat de la Staţiunea de Cercetări Vini-Viticole Copou, Iaşi. Strategia de distribuire a produsului se bazează pe comanda on-line, prin accesarea rapidă a site-ul firmei noastre. Comanda se onorează prin livrare la domiciliul solicitantului.

SC "BOUTIQUE" SRL se adresează în primul rând restaurantelor şi hotelurilor, cluburilor şi barurilor, firmelor de catering care se văd nevoite să satisfacă preferinţe dintre cele mai variate ale clientelei lor. Nu sunt excluse, însă, persoanele fizice, consumatorii fie ei avizaţi sau mai puţin iniţiaţi în oenologie; aleagerea vinului dorit se face dintr-o gamă variată de sortimente prin intermediul unui simplu click!

Ne dorim ca afacerea noastră să fie un succes, încurajaţi fiind de încrederea tot mai crescândă în cumpărăturile on-line şi de costurile moderate pe care le presupune acest început de drum.

II. DESCRIEREA DETALIATĂ A PRODUSELOR SAU SERVICIILOR (FEZABILITATEA PRODUSULUI/SERVICIULUI)

SC „BOUTIQUE” SRL îşi propune distribuirea şi comercializarea unor sortimente de vin produse de autohtoni şi importate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Fezabilitate al Ideii de Afacere - Casa de Vinuri Boutique.doc