Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5378
Mărime: 210.61KB (arhivat)
Publicat de: Faust Carp
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Descrierea Generala a afacerii

Compania “Web-Profit” a fost creata în data de 15 mai 2003 la iniţiativa studentului Silviu Călin datorită faptului că, în urma unui studiu de piaţă în cadrul mediului de afaceri ieşean desfăşurat prin aplicarea unui chestionar la unele firme de influenţă majoră dar şi la firme cu un impact economic mediu sau mai mic, acest chestionar nu a fost în forma scrisă ci în forma orală realizat sub forma unui interviu pentru un proiect şcolar, prin centralizarea chestionarelor, s-a ajuns la concluzia că această idee era asteptată de mult şi nu numai că va funcţiona ci va obţine şi un loc marcant pe piaţa ieşeană dar şi din restul Romaniei şi poate şi în afara Romaniei prin acoperirea unui segment de piaţă la care unii nu s-au gândit şi anume acela ar garantării succesului în afaceri prin crearea, administrarea şi web marketingul de care va beneficia firma.

Compania “Web-Profit” garantează clienţilor săi minim 500, 1.000, sau 1.500 de vizitatori unici pentru fiecare site realizat, fiind prima companie de web developement care oferă aceste servicii.

Clienţii plătesc indiferent de rezultate. Şi totuşi, clienţii aşteptă rezultate de la afacerile on-line nu doar site-uri drăguţe ascunse pe internet. Plecând de la filosofia şi sloganul nostru “Your E-business Success. Our only business” am decis să acordam această garanţie unica pe internet pentru clienţii noştri. Semnalele puternice venite din rândul unor oameni de afaceri arată impactul puternic al acestui concept revoluţionar. Ne aşteptam ca în perioda urmatoare conceptul nostru să fie preluat şi de alte firme. Desigur ne flatează gândul că acest nou concept îşi are rădăcinile într-o companie din Romania.

Site-urile au un preţ fix şi sunt livrate la cheie: înregistrare domeniu, Web design, găzduire site, web marketing şi cosultanţă e-business. Acestea sunt nişte concepte destul de noi pe piaţa românească şi este de sperat că persoanele interesate vor fi destul de receptive si de deschise şi să poată înţelege avantajele pe care le ofera acestea. Produsele şi serviciile pe care le comercializează firma sunt destinate atât companiilor de orice mărime cât şi persoanelor fizice care şi-au format din internet şi serviciile pe care le oferă acesta un hobby.

Unicitatea soluţiei stă în faptul că Web-Profit returnează integral investiţia şi toate serviciile devin gratuite daca nu ating traficul garantat.

Firma a fost inregistrată la Registrul Comerţului la data de 15 mai 2003. Pe lângă proprietar, în ininţierea afacerii mai sunt implicate doua persoane care au oferit consultanţă, prima fiind Alin Ionescu – absolvent al facultăţii de informaică din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, iar cea de-a doua se numeşte Delia Georgescu absolventă a facultăţii de economie şi administrarea afacerilor la profilele marketing şi informatică economica. Cei doi au participat la crearea conturului ideii şi astfel au devenit interesaţi la rândul lor în implicarea în cadrul afacerii deoarece pe măsură ce afacerea căpăta contur aceştia şi-au dat seama că implicarea nu le-ar putea aduce decât beneficii mai ales din punct de vedere al experienţii pe care şi-o vor acumula prin lucrul efectiv la o companie tânără care poate întâmpina o multitudine de probleme şi care daca vor fi rezolvate cu succes le va aduce acestora un plus de valoare.

Ideea a fost foarte mult influenţată şi de noua hotarare a guvernului referitoare la scutirea studenţilor de plata taxelor de iniţiere a unei afaceri asfel că începerea afacerii nu va mai fi atât de costisitoare.

2. Descrierea detaliata a produselor

Produsele societăţii “Web-Profit” sunt produse ce combină calitatea ridicată cu un nivel al preţurilor accesibil. Aceste doua componente se vor îmbina în proporţii şi ponderi diferite, mulate pe cererea de piaţă.

Produsele şi serviciile firmei noastre, datorită în primul rând a ofertei unice cu care se va lansa firma pe piaţă, va beneficia de o promovare puternic ofensivă prin toate mijloacele posibile.

“Your E-business Success. Our only business”

Iniţial firma vrea să se lanseze pe piaţă cu două produse care să propulseze afacerea şi prin intermediul cărora să se facă cunoscută în mediul afecerist ieşean şi nu numai, aceasta datorită cererii mari pe care şi-au exprimat-o reprezentanţii firmelor cu care s-a discutat înainte de iniţierea afacerii. Aceste doua produse sunt “Web design” şi “web marketing” .

Realizarea unui site Web de succes presupune înainte de toate construirea unei organigrame funcţionale pornind de la definirea precisă a sopului site-ului prin ierarhizarea prioritaţilor obiectivelor de atins. În ultimii ani au aparut foarte multe site-uri e-business fară un scop precis care din nefericire s-au dovedit a fi un eşec. Acest produs se adreseaza în special celor care doresc să-şi costruiasca o imagine online a companiei pe care privitorul să o vada şi dupa ce opreşte calculatorul, celor care doresc să impresioneze clienţii cu un design modern condimentat cu flash-uri obţinând un volum mare de vânzări într-un timp foarte scurt, frizând ideea pură de comerţ electronic.

Preview document

Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 1
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 2
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 3
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 4
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 5
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 6
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 7
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 8
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 9
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 10
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 11
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 12
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 13
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 14
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 15
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 16
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 17
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 18
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 19
Studiu de fezabilitate - inițierea și administrarea micilor afaceri - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate - Initierea si Administrarea Micilor Afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Studiu de Fezabilitate a Unei Idei de Afaceri

Cap. I. Descrierea generală a afacerii 1.1. Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre Pentru a întocmi actele şi a îndeplini...

Luxgardin - Studiu de Fezabilitate

I.Descrierea generală a afacerii I.1.Descrierea generală a afacerii în care se doreşte să se intre Denumirea firmei: S.C. LuxGardin S.A....

Studiu de fezabilitate al ideii de afacere - Casa de Vinuri Boutique

I. DESCRIEREA AFACERII Am luat hotărârea de a pune în practică ideea de afacere a unei societăţi de distribuţie de vinuri, datorită următoarelor...

Studiu de fezabilitate IAMA (Initiere în Administrarea Micilor Afaceri)

I. Descrierea generală a afacerii a. Descrierea afacerii în care se dorește să se intre Afacerea pe care ne dorim să o înființăm este o sală de...

Evaluarea procesului de producție - fezabilitatea tehnică

1 Specificații de producție/modalități de prestare a serviciilor Materile prime folosite pentru producerea produselor lactate sunt următoarele: -...

Ai nevoie de altceva?