Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3739
Mărime: 33.75KB (arhivat)
Publicat de: Nechifor Georgescu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I. DESCRIEREA SOCIETATII
  2. II. MEDIUL INTERN AL SOCIETATII
  3. III. MEDIUL EXTERN AL SOCIETATII
  4. A. MACROMEDIUL
  5. B. MICROMEDIUL
  6. IV. PIATA
  7. IV. MEDIUL CONCURENTIAL
  8. V. ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN AL ORGANIZATIEI
  9. VI. STRATEGII DE MARKETING
  10. A. STRATEGIA PE TERMEN SCURT
  11. B. STRATEGIA PE TERMEN LUNG

Extras din proiect

I. Descrierea societatii

Cu o vechime de 87 ani in peisajul industriei romanesti de constructie a masinilor unelte, SIMEROM se prezinta astazi ca unul din principalii ofertanti de pe piata romaneasca de utilaje de prelucrare a metalelor la rece.

Cu un portofoliu de produse deopotriva traditional (dar continuu imbunatatit) cat si indreptata spre nou in acest domeniu, aceasta societatea si-a capatat statutul de emblema regionala in domeniul masinilor de prelucrare a metalelor.

Prin oferirea de solutii punctuale (sub forma unor utilaje simple de deservire a micilor ateliere) dar mai ales de solutii complete de prelucrare (sub forma combinatiei foarfeca ghilotina + presa de indoit sau a liniei de indreptat si debitat tabla), societatea doreste sa satisfaca intr-o masura cat mai mare cerintele clientilor sai.

Scopul studiului de marketing este de a impulsiona vanzarile companiei atragerea de noi clienti, descoperirea de noi piete, de a determina problemele care pot interveni si ocaziile favorabile.

Rolul acestei analize este de a pune accentul pe punctele tari ale organizatiei si a releva slabiciunile acesteia. In cadrul acestui studiu se vor prezenta si propunerile de a remedia partial sau a elimina total punctele slabe si de a recomanda un plan de actiune menit sa imbunatateasca performantele firmei in materie de marketing.

Aceasta analiza este de fapt o examinare cuprinzatoare, sistematica si independenta a mediului de marketing, obiectivelor, strategiilor si activitatilor unei firme.

In cadrul analizei mediului de marketing se vor lua in considerare cele doua componente ale mediului de marketing si anume macromediul si micromediul de marketing.

Atat noul logo, cat si noul motto "Solutii pentru prelucrarea metalelor" urmaresc sa arate orientarea lor atat spre diversificarea continua a portofoliului de masini unelte, dar si a gamei de servicii oferite. Ei nu doresc sa vanda un utilaj, cat mai degraba o solutie la nevoile clientilor de prelucrare a metalelor, precum si servicii care sa asigure satisfacerea continua a acestor nevoi.

II. Mediul intern al societatii

Prezentare produse

Avand o experienta de zeci de ani in constructia masinilor unelte de prelucrare a metalelor la rece, SIMEROM a dezvoltat o gama diversificata de utilaje axata in principal pe foarfeci ghilotine si prese de indoit.

Avand o diversificare impresionanta din punct de vedere a lungimii si grosimii de taiere, foarfecile ghilotine hidraulice (FGH) produse de SIMEROM sunt caracterizate de calitate si fiabilitate ridicate.

Fiind o masina ce este deseori regasita alaturi de foarfeca ghilotina, presa hidraulica de indoit tabla tip abkant (PIT) este un element important al ofertei SIMEROM. Cu capacitati intre 25tf si 300 tf si beneficiind de o gama extrem de diversificata de scule, aceasta presa poate realiza operatii foarte diverse de indoiri, rezultatul fiind profile chiar deosebit de complexe.

Un domeniu traditional este reprezentat insa si de fabricatia preselor, incepand cu variantele mai simple de prese de atelier (tip PAI), continuand cu presele mecanice de precizie (tip PMCP) si terminand cu presele hidraulice de mare capacitate tip PCH.

Pentru realizarea unor operatii multiple de catre o masina care sa nu ocupe spatiu necesar mare, SIMEROM ofera clientilor sai foarfeca hidraulica de profile FHP. Realizata in trei variante constructive, aceasta masina permite realizarea operatiilor de debitare a foilor de tabla de mici dimensiuni si a diverselor profile, indoire si stantare a tablelor.

O alta preocupare incununata de succes a colectivului nostru de proiectare este foarfeca hidraulica de expandat tabla (FET). Cu o productivitate ridicata si o gama diversificata de cutite pentru obtinerea diverselor forme de ochiuri, acest tip de foarfeca este singular in Romania.

De data mai recenta, dar bucurandu-se de un real succes, este linia tehnologica completa de indreptare si debitare a tablei din rulou (LIDT). Compusa in principal din derulor de tabla, masa de indreptat si ghilotina, acest utilaj este destinat indreptarii tablei din rulou si debitarii la cote programate. Datorita gradului ridicat de automatizare, aceasta linie este indicat in cazul in care productivitatea foarte ridicata este o cerinta.

Ne adresam deopotriva clientilor mari, cat si micilor ateliere. De aceea gama noastra de fabricatie include o serie de utilaje manuale (dar de productivitate ridicata), cateva din ele fiind dispozitivul de roluit manual (DRM), masina de indoit tevi (MIT), foarfeca ghilotina mecanica (FGM), presele mecanice cu surub (PMS) etc.

Preview document

Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 1
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 2
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 3
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 4
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 5
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 6
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 7
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 8
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 9
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 10
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 11
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 12
Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Marketing la Societatea SC Simerom SA.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de Marketing Ecologic - Studiu de Daz SC Ecohornet SRL

INTRODUCERE Marketingul ecologic îşi propune să definească, să abordeze şi să interrelaţioneze domenii precum vânzarea produselor, protecţia...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?