Studiu de Piata

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Piata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Claudia Jitarasu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Studiu de piata în domeniul vodcii

Firma S.C. Prodalcom S.A. producatoare

a gamei de produse Voronskaya

Facultatea Relatii Economice Internationale

Societatea a fost înfiintata în anul 1993 având denumirea de ”S.C. Prodalcom S.A.”, fiind specializata în productia si îmbutelierea bauturilor alcoolice. În 1996, administratorii societatii au pus bazele unei alte societati specializata în productia de alcool dublu rafinat. Aceasta îmbunatatire a calitatii a fost posibila gratie unei dotari integrale a societatii cu utilaje performante si de ultima generatie de origine germana.

În 2001 cele doua societati au fuzionat, actuala denumire a societatii fiind „S.C. Prodalcom S.A.”.

În 2002 s-a realizat o retehnologizarea a întreprinderii cu o linie moderna de fabricatie italiana, care a dat un surplus de calitate noii game de produse:

- Vodca de lux STEFAN CEL MARE;

- Gama de lichioruri GRAND TRESOR;

- Vodca de lux LAPON.

De la nasterea societatii si pâna în prezent calitatea produselor sale a fost si este recunoscuta în unanimitate, dovada stând numeroasele nominalizari la concursurile de profil.

I. Analiza de piata

1. Furnizori:

Societatea, cuprinzând un departament de productie si de asemenea un departament de îmbuteliere, detine controlul absolut asupra procesului, începând de la materiile prime si pâna la produsul finit. De asemenea, majoritatea cantitatii de materie prima necesara este procurata de la taranii si de la firmele din judetul Botosani; producatorii de cereale sunt multumiti pentru ca pot sa-si vânda marfa rapid si la un pret bun.

2. Concurenti

Principalii concureti ai marcilor Voronskaya pe piata româneasca sunt :

CAPONE

DAKK

KALASHNIKOV

KRESKOVA

SABER LIQUER

SABER VODKA

SANKT PETERSBURG

SCANDIC

STALINSKAYA

Luxury STEFAN CEL MARE

STEFAN CEL MARE

WEMBLEY DRY GIN

Produsele marcii Stalinskaya sunt:

- Classic Vodka

- Lemon Vodka

- Peach Vodka

- Premium Vodka

Vodca Stalinskaya este de asemenea produsa dupa o reteta ruseasca, iar acesteia este destul de buna. Aceasta marca are avantajul ca este prezenta pe mai mult de 100 de piete. Firma Claessens International este cea care s-a ocupat de design-ul produselor acestei marci. Toate materialele necesare ambalarii: etichetele, sticlele, capacele, sunt produse de companii de specialitate, lideri de piata pe segmentelele lor de productie.

Kreskova produce de asemenea bauturi alcoolice de buna calitate, ambalate în sticle foarte estetice de 70 cl.

Au de asemenea utilaje foarte moderne si personal managerial foarte bine calificat.

Marca Voronskaya ocupa a patra pozitie pe piata din punct de vedere al volumului de vânzari, dupa Stalinskaya, care ocupa prima pozitie, si dupa Sankt Petersburg si Kreskova.

3. Clienti:

Produsele Prodalcom sunt prezente în toate judetele tarii, prin intermediul distribuitorilor zonali, si de asemenea în marele centre comerciale precum: Billa, Gima, Petrom, etc. În aprilie 2002 produsele Prodalcom erau prezente în 90% din judetele tarii.

I. Plan de marketing propriu zis

1.Alegerea tintei de marketing si a segmentului de piata:

Vornskaya se adreseaza unui public destul de larg, împartit pe diferite segmente sociale si demografice, „bucuria de a trai si întelegerea momentelor importante ale vietii sunt primite prin intermediul judecatii si umorului popular”.

Planul de marketing al noii marci de vodca vizeaza în special tinerii (cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani) care nu sunt fideli unei anumite marci, iar de asemenea prin intermediul pretului produsul se adreseaza unei mari categorii de consumatori.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Piata.doc

Alte informatii

Studiu de piata în domeniul vodcii Firma S.C. Prodalcom S.A. producatoare a gamei de produse Voronskaya