Studiu de Piata - Lumanari Parfumate

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Piata - Lumanari Parfumate.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CUPRINS 2
REZUMAT INTRODUCTIV 3
PREZENTAREA FIRMEI 3
I. ANALIZA PIEŢEI 4
I.1. IDENTIFICAREA PIEŢEI (DESCRIERE, EVOLUŢIE, PERSPECTIVE DE DEZVOL-TARE, STRUCTURĂ) 4
I.2. CARACTERIZAREA PIEŢEI 7
I.3. SEGMENTAREA PIEŢEI 7
I.4. PIAŢA ŢINTĂ 9
II. FACTORI CARE INFLUENŢEAZĂ COMPORTAMENTUL DE CONSUM 10
III. CONFIGURAREA PRODUSULUI 13
III.1. ATRIBUTELE PRODUSULUI (FIZIONOMIE, CARACTERISITICI FIZICE, UTILIZARE PRINCIPALĂ, SECUNDARĂ, ETC.) 13
III.2. SISTEM DE SUSŢINERE (MARCA, AMBALAJ, SERVICE, GARANŢIE) 14
III.3. LINIA DE PRODUSE 15
III.4. CICLUL DE VIAŢĂ AL PRODUSULUI 18
III.5. DIFERENŢIEREA ŞI POZIŢIONAREA MĂRCII 19
IV. CONFIGURAREA PREŢULUI 20
IV.1. FACTORI CARE INFLUENŢEAZĂ PREŢUL 20
IV.2. STRATEGII DE PREŢ 21
IV.3. NIVELUL PREŢULUI 22
V. CONFIGURAREA PROMOVĂRII 23
V.1. RECLAMA 24
V.2. PROMOVAREA VÂNZĂRILOR 25
V.3. RELAŢIILE PUBLICE 26
VI. CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 28
VI.1. EXTINDEREA TERITORIALĂ A DISTRIBUŢIEI 28
VI.2. INTENSITATEA REŢELEI DE DISTRIBUŢIE 29
VI.3. STRUCTURA CANALULUI DE MARKETING FOLOSIT 29
VI.4. ANALIZA SWOT 31
BIBLIOGRAFIE 32

Extras din document

REZUMAT INTRODUCTIV

Prezentarea firmei

Firma Estelle Company producătoare de lumânări, specializată pe lumânări parfumate, a lansat în această toamnă produsul lumânări parfumate decorative cu gel care în prezent se găseşte într-o gamă unică de forme şi culori, în diferite modele, şi cu mai multe arome: fragi, trandafir, lavandă, portocal, lămâi, etc.

Managerul firmei doreşte să lărgească gama de produse prin introducerea acestui nou tip de lumânări ce pot fi personalizate sau adaptate pentru diferite evenimente.

Sediul firmei se află în Iaşi, str. Silvestru nr. 7, având un nr. de 5 angajaţi. Firma îşi distribuie produsele pe piaţa din municipiul Iaşi şi vrea cu acest nou produs să se extindă şi în alte oraşe din ţară. Estelle Company şi-a propus să câştige în acest nou an un segment de piaţă mai mare faţă de anul anterior.

Deşi pe piaţa din România există mai multe firme având acest domeniu de activitate, produsele firmei Estelle Company au caracter de unicat, fiind migălos lucrate, cu o gamă de arome de peste 30 de esenţe de parfum cu nuanţe orientale, ceea ce-i conferă o distincţie şi un segment de piaţă aparte.

I. ANALIZA PIEŢEI

I.1. Identificarea pieţei (descriere, evoluţie, perspective de dezvol-tare, structură)

Indentificarea pieţei presupune de fapt stabilirea pieţei produsului generic adică a populaţiei de consumatori şi utilizatori ai produselor de acelaşi gen, indiferent de marca sau originea acestora.

Produsul lumânări parfumate decorative cu gel se poate identifica pe piaţa produselor decorative şi artistice, mai exact pe piaţa decoraţiunilor interioare. Această piaţă, în cazul firmei noastre, se adresează în general populaţiei din municipiul Iaşi cu un nr. de 303,714 locuitori dar în special numai unui anumit segment de piaţă.

În urma studierii pieţei din municipiul Iaşi s-a constatat că firma este într-o situaţie de monopol pe piaţă, obiectivul firmei fiind totuşi acapararea unei cote de piaţă cât mai mare. În acest sens se vor folosi canalele de marketing cele mai potrivite, pentru ca cu cele mai ieftine costuri produsul să ajungă la câţi mai mulţi consumatori. Extinderea teritorială a firmei vizează, în primul an, colaborarea în principal cu distribuitori, urmând ca aceştia să se restrângă sau mări în funcţie de cererea existentă şi de dezvoltarea în teritoriu a firmei.

Promovarea firmei şi a produsului va urmări două direcţii principale: cunoaşterea pe piaţă a produsului şi crearea în jurul firmei a unei imagini favorabile. Prima direcţie se va realiza prin intermediul reclamei (îndeosebi în presa scrisă, cu periodicele din acelaşi domeniu, dar şi în ziarele cu apariţie zilnică şi tiraj mare), iar cea de a doua prin diferite acte de caritate, în special sponsorizări.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Piata - Lumanari Parfumate.doc