Studiu de piață pe firma Avon

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 9612
Mărime: 401.45KB (arhivat)
Publicat de: Basarab Savin
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. CAPITOLUL I 3
  3. DESCRIEREA FIRMEI
  4. CAPITOLUL II 9
  5. PRODUSELE SI CONCURENTA
  6. CAPITOLUL III 21
  7. SEGMENTAREA PIETEI
  8. CAPITOLUL IV 26
  9. ACTIVITATEA DE MARKETING A COMPANIEI
  10. CAPITOLUL V 36
  11. CONCLUZII
  12. BIBLIOGRAFIE 39

Extras din proiect

CAPITOLUL I

DESCRIEREA FIRMEI

SCURT ISTORIC

Avon,compania care a infrumusetat viata a milioane de femei.

Cine nu a auzit de Avon?Dar cine ii cunoaste cu adevarat incredibila poveste,atat de bogata in evenimente, emotii si fapte.Cu o istorie ce se intinde de-a lungul a mai bine de 125 de ani,Avon este o compania care a revolutionat industria frumusetii,ajutand femeile sa-si castige independenta financiara si sa lupte impotriva cancerului la san si a violentei domestice.

Avon a fost fondata in 1886 in Statele Unite de catre un tanar comis-voiajor David H. McConnell ce vindea carti din casa in casa.Pentru a ajunge la inima clientilor acesta le oferea,la

achizitia unei carti si o sticluta de parfum.Ideea lui a devenit atat de apreciata ,incat McConnell s-a hotarat sa se dedice in totalitate vanzarii de parfumuri.Primul produs al lui a fost „ Little Dot Set” ce continea 5 parfumuri cu arome florale:trandafiri albi,crini,violete,heliotrope si zambila.

Si-a dorit sa intemeieze o companie mare dar avea si o viziune indrazneata: o schimbare sociala cu 34 de ani inainte ca femeile sa castige dreptul la vot. McConnell credea ca femeile au dreptul sa fie independente si sa isi castige singure existenta. Astfel a luat nastere compania California Perfume, oferind femeilor oportunitatea de a-si crea si conduce propria afacere. Mai tarziu compania a preluat numele de AVON si de 125 de ani este cea mai mare companie de vanzari directe din lume. 6,5 milioane de Reprezentanti sunt la dispozitia a peste 300 de milioane de clienti in 100 de tari.. Astazi Avon este in top 100 branduri din lume. Vindem un ruj pe secunda in fiecare zi si suntem lider pe piata parfumurilor mass.

Secretul longevitatii Avon este simplu - valorile Avon, enuntate de fondatorul David McConnell: incredere, respect, credinta, modestie, integritate se pastreaza si astazi. Puterea lui de a crede a lansat o companie si a revolutionat o industrie: “Daca ne oprim si ne uitam in trecut si apoi in viitor, putem observa cum posibilitatile cresc pe zi ce trece”.

Astazi, Avon activeaza in peste 140 de tari, cu peste 5 milioane de Reprezentanti.În data de 4 septembrie 1997 a fost inregistrata la Registrul Bucuresti Avon Cosmetics Romania SRL.Atunci au fost inregistrati primii 6 Reprezentanti Avon care erau chiar primii directori de vanzari.Putem sa-i numim deschizatorii de drumuri, cei care au pus bazele Avon în Romania.Astazi exista 100 de zone în Romania, in care activeaza peste 4.000 de Coordonatori şi peste 120.000 de Reprezentanti.

A stabilit record dupa record si a devenit un model pentru alte tari , fapt dovedit si prin premiile castigate pe parcursul anilor.A ajuns un nume important pe piaţa produselor cosmetice in Romania, mai intai în vanzare directa, iar apoi în competitie cu toate firmele de cosmetice.

Drept urmare, în 2001 a castigat pozitia de LIDER DE PIATA, pozitie pe care a consolidat-o incepand de atunci.

Avon este implicată in Campania impotriva cancerului la san.Puternic mediatizata în brosuri si în presa, aceasta actiune s-a concretizat prin doua donatii: în 2003 aparat în valoare de 100.000$ donat Institutului Oncologic Alexandru Trestioreanu de pe langa Spitalul Fundeni din Bucuresti si în 2005 - aparat în valoare de 300.000$ donat Institutului Oncologic Ion Chiricuta din Cluj.

Date generale despre AVON COSMETICS ROMANIA

Prin analiza politicii de marketing a firmei Avon Cosmetics Romania,se urmareste modul in care compania concepe dezvoltarea activitatii sale ,directiile de perspectiva si actiunile practice,concrete,vizand valorificarea potentialului sau in concordanta cu cerintele pietei.

Analizand strategiile si statisticile aferente politicii de marketing,se poate desemna un anumit stil propriu firmei,o anumita maniera specifica de abordare si rezolvare a problemelor sale.

Date despre firma:

Este o societate cu raspundere limitata.

Centrul Operational/Localizare:Soseaua de centura,nr 13 bis , Comuna Chiajna,judet Ilfov

Telefon: (021)311.85.15

Fax: (021)311.85.58

Departamentul de Relatii cu Clientii:programul Departamentului de Relatii cu Clientii este de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 21.30

Tel: (021)311.85.55

Fax: (021)311.85.58

Site oficial: www.avoncosmetics.ro

Avon Cosmetics Romania, a fost inregistrata in septembrie 1997.La 1iunie 1999 a fost inaugurat Centrul Operational care se ocupa cu ambalarea si livrarea comenzilor pentru Romania,Bulgaria si Moldova.

Campania a pornit de la 6 zone care acopereau orasul Bucuresti, ajungand in 2003 la 67 de zone care acopereau intreaga tara ,in prezent existand 100 de zone la nivelul intregii tari.

Obiectul de activitate: Este o filiala a Avon International si este o companie producatoare si distribuitoare de produse cosmetice in sistemul de vanzari directe prin cei 90 000 de reprezentanti pe care ii are Romania.

Activitatea companiei se incadreaza in sfera industriei cosmeticelor.Conform unui studiu de piata realizat de SYNOVATE in anul 2003, dupa 5 ani de activitate pe piata romaneasca ,marca AVON ocupa locul 4 in TOP 30 HIGH IMPACT BRANDS in Romania , dupa marci precum Coca-Cola ,Ariel si Philips.In 2004,Avon a fost ales in topul celor mai puternice 10 branduri pentru al doilea an consecutiv ,conform unui studiu efectuat pentru revista Biz de catre Synovate Romania.Scopul studiului a fost sa afle care sunt brandurile cu cel mai mare impact printre romani.Brandurile au ocupat locurile in top 10 tinandu-se cont de recunoastere spontana,preferinta si performanta.

Mai mult,in topul celor 10 branduri de impact Avon este singurul brand de produse cosmetice si de frumusete.Printre respondentii feminini cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, s-a clasat pe locul 4 dupa Ariel,Colgate si Coca-Cola, si a fost cel mai bine pozitionat brand de cosmetice surclasand atat L’Oreal cat si Dove.

Coordonatele Avon in lume sunt urmatoarele:

-peste 3,7 milioane de Reprezentanti in intreaga lume;

-peste 143 de tari unde isi desfasoara activitatea.

Sediul Avon Cosmetics Romania:str. Ermil Pangati,nr. 30,sector 1,Bucuresti

Centrele Livrari Expres din Bucuresti:Piata Lahovari,nr 36-40 ;Cluj:Piata Cipariu, nr 11 .

Preview document

Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 1
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 2
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 3
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 4
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 5
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 6
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 7
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 8
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 9
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 10
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 11
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 12
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 13
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 14
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 15
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 16
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 17
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 18
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 19
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 20
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 21
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 22
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 23
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 24
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 25
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 26
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 27
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 28
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 29
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 30
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 31
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 32
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 33
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 34
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 35
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 36
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 37
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 38
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 39
Studiu de piață pe firma Avon - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Piata pe Firma Avon
    • Studiu de Piata pe Firma Avon.doc
    • UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI1.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing Arctic SA

INTRODUCERE Orice activitate economică trebuie îndreptată în direcţia satisfacerii cerinţelor efective ale consumatorului. Pentru a supravieţui...

Segmentarea pieții produselor cosmetice din Chișinău

INTRODUCERE Actualitatea temei investigate decurge din însăși importanța segmentării pieței unei companii în condițiile economiai de piață. În...

Studierea Procesului de Segmentare a Pietii

Introducere Firmele din ziua de astazi îsi dau seama ca nu pot sa-i atraga pe toti cumparatorii de pe piata  sau, în orice caz, nu pe toti...

Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L.

1.1 Denumire si scurt istoric S.C. AVON COSMETICS S.R.L. este o companie de vânzări directe, producătoare de cosmetice, parfumuri, bijuterii și...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Studiu de Caz - SC Avon Cosmetics România SRL

I.Introducere Istoria Avon Cosmetics incepe in anul 1886, in urma cu 126 de ani, cand fondatorul sau David McConnell, un vanzator de carti din usa...

Sondaj Statistic AVON

Pentru firma AVON s-a elaborat un chestionar in vederea stabilirii pozitiei acesteia pe piata si a determinarii gradului de satisfacere a...

Comunicarea în Marketing

INTRODUCERE Comunicarea în marketing reprezintă un concept relativ nou, apărut în ultimele decenii ale secolului al XX-lea, ca urmare a evoluției...

Diagnostic Global Strategic - Studiu de Caz - Avon Cosmetics România

1. Istoric si domeniul de activitate Povestea Avon Cosmetics incepe in anul 1886, in urma cu peste 120 de ani, fondatorul sau David McConnell, un...

SC AVON SRL

Capitolul I: Afacerea 1.1 Firma • Istoria AVON-o experienta de mai mult de 100 de ani In 1880 DAVID McCONNEL,comis-voiajor , a inceput sa vanda...

Avon - Anew Clinical

1. Istoria AVON AVON a fost fondata in 1886 in Statele Unite de catre David H. McConnell, un vanzator de carti care si desfasura activitatea prin...

Opinii, atitudini și comportamente ale clienților firmei Avon Cosmetics cu privire la produsele oferite

Introducere Tema cercetării pe care mi-am propus să o realizez se numeşte "Opinii, atitudini şi comportamente ale clienţilor firmei Avon Cosmetics...

Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării de compania Avon Cosmetics România

Capitolul I. Prezentarea firmei AVON Cosmetics 1.1.Principalele coordonate ale companiei AVON Scurt istoric Istoria Avon a inceput in urma cu...

Ai nevoie de altceva?