Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka

Proiect
8.3/10 (6 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4597
Mărime: 22.50KB (arhivat)
Publicat de: Augustina Morar
Puncte necesare: 10
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE ECONOMIE AGROALIMENTARA SI A MEDIULUI

Cuprins

  1. 1. Ce este CIOCOLATA?
  2. 1.1 Scurt istoric
  3. 1.2 Continutul ciocolatei
  4. 1.3 Ciocolata – necesara in consum
  5. 1.4 Mituri despre ciocolata
  6. 2. Consumul de ciocolata in Romania
  7. 3. Studiu de caz pe piata ciocolatei MILKA

Extras din proiect

1.Ce este CIOCOLATA

1.1. Scurt istoric

Ciocolata nu este doar un dulce delicios, preferat de milioane de copii si adulti.

Inainte ca frumoasele cameriste ale hotelurilor de lux sa puna cuburi de ciocolata invelite in hartie colorata pe pernele din apartamentele nuptiale, ciocolata a avut numeroase intrebuintari ezoterice.

Boabele de cacao, care au aparut in padurile din America Centrala, au fost folosite, in jurul anului 1000, ca moneda pentru plata taxelor catre azteci. Insa cacaoa era cultivata in aceasta regiune de cateva mii de ani. Pe langa faptul ca boabele erau intrebuintate pe post de moneda de schimb, ele mai erau folosite si pentru prepararea unei bauturi magice, destinata numai barbatilor din familiile regale. Christopher Columb a avut o mostra din aceasta licoare in secolul al XV-lea, dar nu i-a acordat suficienta atentie la acel moment.

Cu toate acestea, alti exploratori spanioli au facut in asa fel incat bautura aztecilor a ajuns la curtea regala a Spaniei. Ei au pastrat secretul licorii timp de aproape un secol, inlocuind mirodeniile pe care le foloseau aztecii cu zahar. Apoi secretul a ajuns in Franta, dupa ce o printesa din Spania s-a casatorit cu unul dintre regii francezi. Bineinteles, musafirii lor englezi au dus mai departe secretul, produsul miraculos ajungand sa fie folosit in secolul al XVIII-lea pe post de medicament pentru stomac.

In prezent, ciocolata este unul dintre cele mai cunoscute dulciuri, avand insa si proprietati afrodisiace.Istoria ciocolatei începe cu doua mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud.

1.2. Continutul ciocolatei

Ciocolata conţine peste 30 % grăsimi, 15 % proteine, restul fiind diverse arome, conservanţi, lapte şi alţi compuşi, praful de cacao fiind aproximativ 30 %. Lecitina, o fosfolipidă, este nelipsită căci uşurează alunecarea particulelor de cacao si micşorează vâscozitatea.

Flavonoide – dintre care cea mai cunoscuta este quercitina, sunt compusi cristalini din plante, descoperiti in deceniul IV al secolului trecut de savantul Albert Szent Gyorgyi. Cacao este unul din alimentele cel mai bogate in flavonoide si are o capacitate antioxidanta imensa si capacitate cardioprotectoare. Flavonoidele contin 10% din compozitia prafului de pudra. In functie de continutul de cacao, ciocolata are si un anumit numar de flavonoide. Ciocolata in lapte are o concentratie mai mica de flavonoide decat ciocolata neagra. Acest efect are loc in urma adaosurilor de produse lactate in ciocolata. Ciocolata alba nu contine deloc flavonoide caci e facuta din unt de cacao.

Studiile arata ca daca se consuma flavonoide din alimente se poate diminua riscul de arteroscleroza, un proces legat de bolile cardiovasculare.

Acidul stearic – untul de cacao este responsabil de anumite calitati ale ciocolatei. Acizii grasi care predomina in untul de cacao sunt grasi saturati urmati de mononesaturati. Cei grasi saturati augmenteaza riscul de boli cardiovasculare. Acidul stearic ajuta nivelul colesterolului in sange sa nu fie mare.

Alti nutrienti importanti din ciocolata :

Fosfor – cacao este o excelenta sursa de fosfor, la fel si ciocolata, prin urmare. Fosforul este cel de-al doilea mineral bogat in organism dupa calciu. El joaca un rol esential in formarea oaselor si a dintilor. El ajuta, de asemeni, la cresterea si regenerarea tesuturilor si ajuta la mentinerea Ph-ului in sange. Fosforul este, implicit, un constituent al membranelor celulare.

Magneziu – cacaoa e o sursa excelenta de magneziu, ciocolata la fel pentru femei si pentru barbati. Magneziu participa la formarea osoasa, la constructia de proteine, la actiunile enzimatice, la contractii musculare, la sanatatea dentara, la functionarea sistemului imunitar. Joaca un rol in transmiterea influxului nervos si in metabolismul energetic.

Fierul – cacaoa si ciocolata sunt surse excelente. Fiecare celula din corp contine fier. Acest mineral este esential la transportul de oxigen si formarea celulelor rosii in sange. Participa si la formarea de noi celule.

Zincul – acesta participa la reactiile imunitare, la fabricarea materialului genetic, la perceptia gustului, la cicatrizarea plagilor si dezvoltarea fatului. Zincul interactioneaza cu hormonii sexuali si tiroidieni. La pancreas, el ajuta la sinteza, ounerea in rezerva si eliberarea insulinei.

Cupru – pe langa faptul ca el intra in compozitia multor enzime, cuprul este necesar la formarea hemoglobinei si a colagenului in organism.

1.3. Ciocolata – necesara in consum

Asadar, bogata in calorii, minerale si antioxidanti ciocolata nu este doar un aliment hranitor, ci si un leac dulce, eficient in prevenirea unor boli si ameliorarea altora. Preparata din zahar, praf si unt de cacao, ciocolata contine vitamine (A, B1, B2, C, D si E), proteine, lipide, lecitina, carbohidrati si minerale (calciu, cupru, fier, fosfor si magneziu).

Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultima ora din domeniul medical.

O serie de substante prezente in ciocolata se pot dovedi foarte benefice pentru functiile creierului. Magneziul si antioxidantii din ciocolata maresc volumul alimentarii cu oxigen a creierului si reduc riscurile producerii de atacuri cerebrale. Ciocolata neagra - nu cea alba si nici cea cu lapte - scade presiunea ridicata a sangelui. Acest lucru a fost descoperit de medicul Dirk Taubertsi colegii sai de la Universitatea din Cologne, Germania. Studiul a aparut pe 27 august 2003 in "The Journal of the American Medical Association".Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati ciocolata in exces. Specialistii spun ca persoanele care au atins o anumita varsta si care au probleme cu presiunea ridicata a sangelui pot recurge la acest supliment neobisnuit. Insa va trebui sa echilibrati excesul de calorii continut de ciocolata mancand alte alimente slab calorice.

Ciocolata neagra este un potential antioxidant, declara medicul Mauro Serafini de la ca"Italy's National Institute for Food and Nutrition Research" din Roma. Antioxidantii infuleca radicalii liberi si moleculele distructive care sunt implicate in aparitia bolilor de sange si a altor afectiuni."Descoperirile noastre indica faptul ca laptele poate anula absorbtia de antioxidanti din ciocolata si, prin urmare, anuleaza benficiile asupra sanatatii care pot deriva din consumul moderat de ciocolata neagra". Cumpara numai ciocolata neagra si evita sa o mananci cu lapte iar daca sanatatea va fi scuza ta pentru consumul de ciocolata, nu uita de cuvantul "moderat".

Preview document

Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 1
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 2
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 3
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 4
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 5
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 6
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 7
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 8
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 9
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 10
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 11
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 12
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 13
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 14
Studiu de piață privind consumul ciocolatei - studiu de caz - Ciocolata Milka - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Piata Privind Consumul Ciocolatei - Studiu de Caz - Ciocolata Milka.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare calitativă Milka

I. Tema cercetării este “Studiul privind observarea reacției consumatorilor la introducerea unui nou sortiment pe piață și anume Ciocolata Amăruie...

Analiza Satisfacției Consumatorilor privind Consumul de Ciocolată Milka

MOTTO: “Ciocolata este divină, moale, senzuală, profundă, neagră, somptuoasă, satisfăcătoare, energizantă, densă, cremoasă, seducătoare, sugestivă,...

Cercetare de marketing - ciocolată

Piata produsului 1.1 Scurta introducere în lumea ciocolatei Arborele de cacao creşte la tropice. Este un arbore delicat, care aparţine familiei...

Analiza pieței ciocolatei

Produsul Etapa I 1.1 Scurt istoric Arborele de cacao a fost descoperit in urma cu mai bine de 2000 de ani in paduriletropicale din continentul...

Analiza pieței ciocolatei

Analiza pietei ciocolatei 1)Scurt istoric al ciocolatei la nivel mondial si national Poti sa iubesti ceva fara sa stii exact ceea ce este. Acest...

Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării de firma Heidi

Capitolul 1 Prezentarea firmei Prezentare generală : TALENT. În anii ’50, în orăşelul Enenda, la poalele Alpilor, tânărul Rudolf Laderach se...

Istoria Mărcii Milka

1. Istoria mărcii Milka Povestea mărcii Milka reprezintî o incursiune în istoria familiei şi companiei Suchard. Începem cu anul 1797: pe 9...

Strategie de marketing - ciocolata Milka

Capitolul 1- Produsul 1.1 Definitie Dicţionarul explicativ al limbii române defineşte „ciocolata” ca fiind: = Preparat comestibil făcut...

Te-ar putea interesa și

Studiul pieței consumatorilor de ciocolată Milka din județul Cluj

1. Rezumat SCURT RAPORT AL CERCETARII CRITERIU POPULATIA CHESTIONATA PROCENT SEX Masculin 30 50% Feminin 30 50% VARSTA 18 – 25 ani 49 81,7 %...

Calitatea și sortimentul mărfurilor alimentare - ciocolata

1. INTRODUCERE Ciocolata, gustul pasiunii Exista oare vreun aliment mai delicat si mai romantic decat ciocolata? E dulce, amara, cremoasa,...

Dimensiunile Cantitative ale Pieței

I. INTRODUCERE Piaţa reprezintă contextul în care au loc activităţile economice ale întreprinderii şi este necesar ca toate activităţile de...

Analiza pieței ciocolatei Milka

1.Istoria ciocolatei Cu aproximativ 1400 de ani inainte de aparitia tabletei mov Milka, bastinasii Americii se Sud descopereau arborele de cacao,...

Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței

INTRODUCERE Dimensiune secțiune: 1 pagină Punctaj secțiune: 1,5 pct Motivarea alegerii produsului Am ales acest produs, deoarece este foarte...

Marketing

Argument Studierea comportamentului consumatorului a devenit o preocupare a specialiștilor în marketing, întrucât ei pot afla cum își aleg...

Heidi versus Milka

Cap I Caracterizarea pozitiei marcilor Heidi si Milka pe piata produsului ciocolata 1.1. Caracterizare generala Heidi Heidi Chocolats Suisse...

Studiu de Caz - Milka Diet

1. Introducere Dupa cum deja este cunoscut, satisfacerea clientului in conditii de profitabilitate pentru companie reprezinta punctual central al...

Ai nevoie de altceva?