Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 69 în total
Cuvinte : 30504
Mărime: 156.19KB (arhivat)
Publicat de: Dinu Bejan
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. 1. COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI ÎN CADRUL ACTULUI DE CUMPĂRARE 5
  2. 1.1.ELEMENTE CONCEPTUALE ALE STUDIULUI COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI 5
  3. 1.2.FACTORII DE INFLUENŢĂ AI COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI 7
  4. 1.2.1. Influenţa factorilor demografici 9
  5. 1.2.2. Influenţa factorilor economici 10
  6. 1.2.3. Influenţa factorilor specifici de marketing 10
  7. 1.2.4. Influenţa factorilor situaţionali 11
  8. 1.2.5. Influenţa factorilor de natură psihologică 11
  9. 1.2.6. Influenţa factorilor exogeni 13
  10. 1.3. PROCESUL DECIZIONAL AL CONSUMATORULUI 14
  11. 2. COMPORTAMENTUL ÎN CADRUL ACTULUI DE ALEGERE A MAGAZINULUI 16
  12. 2.1.FACTORII CARE INFLUENŢEAZĂ COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI ÎN CADRUL ACTULUI DE ALEGERE A MAGAZINULUI 16
  13. 2.1.1. Tipul produsului căutat şi comportamentul de cumpărare 16
  14. 2.1.2. Riscurile întâmpinate în cadrul actului de cumpărare 18
  15. 2.1.3. Durata procesului de cumpărare 20
  16. 2.1.4. Influenţa factorilor situaţionali 20
  17. 2.1.5. Influenţa imaginii magazinului 21
  18. 2.1.5.1. Imaginea magazinului 21
  19. 2.1.5.2. Criterii de alegere a magazinelor 22
  20. 2.1.5.3. Relaţia dintre imaginea magazinului şi imaginea de sine 23
  21. 2.1.5.4. Imaginea magazinului şi nivelul de frecventare 24
  22. 2.1.6. Influenţa mărcii şi a insignei/emblemei magazinului 24
  23. 2.1.7. Atmosfera magazinului 26
  24. 2.1.7.1. Influenţa atmosferei magazinului asupra comportamentului de cumpărare 26
  25. 2.1.7.2. Influenţa muzicii de fond asupra comportamentului consumatorului 28
  26. 2.1.7.3. Influenţa culorilor asupra comportamentului cumpărătorilor 29
  27. 2.1.7.4. Influenţa aglomeraţiei asupra comportamentului cumpărătorului 29
  28. 2.1.8. Infuenţa factorului proximitate 31
  29. 2.2. MOTIVELE CARE DETERMINĂ ACTUL DE CUMPĂRARE 31
  30. 2.2.1. Motivele de ordin personal 32
  31. 2.2.2. Motivele de ordin social 33
  32. 2.3. PROCESUL DE ALEGERE A MAGAZINULUI 34
  33. 2.3.1. Primul model comportamental de alegere a magazinului 34
  34. 2.3.2. Modelul lui D. AAKER şi J. JONES 36
  35. 2.3.3. Modelul lui N. MALHOTRA 36
  36. 2.3.4. Modelul lui K. MONROE ŞI GUILTINAM 36
  37. 3.TIPURI DE CUMPĂRĂTORI 38
  38. 3.1. TIPURILE DE CUMPĂRĂTORI IDENTIFICATE DE STONE 38
  39. 3.2. TIPURILE DE CUMPĂRĂTORI IDENTIFICATE DE LESSER ŞI HUGHES 38
  40. 3.3. TIPURILE DE CONSUMATORI DUPĂ COMPORTAMENTUL DE ACHIZIŢIE 39
  41. 3.4. CLASIFICAREA CONSUMATORILOR ÎN FUNCŢIE DE AVANTAJELE CĂUTATE 40
  42. 3.5. CLASIFICAREA CONSUMATORILOR ÎN FUNCŢIE DE STILUL DE VIAŢĂ 42
  43. 3.6. TIPURILE DE CONSUMATORI IDENTIFICATE DE GUIGNARD ŞI TIPURILE DE CLIENŢI PENTRU UN CENTRU COMERCIAL 42
  44. 3.7. TIPURILE DE CONSUMATORI DUPĂ OBICEIURILE ALIMENTARE 43
  45. 3.8. CLASIFICAREA CONSUMATORILOR ÎN FUNCŢIE DE IMPLICAREA ÎN ACTUL DE CUMPĂRARE 44
  46. 3.9. TIPURILE DE CUMPARATORI DUPA NIVELUL DE CAUTARE A INFORMATIEI 44
  47. 4. STUDIUL COMPORTAMENTULUI DE CUMPĂRARE ŞI DE ALEGERE A MAGAZINULUI DE CĂTRE CONSUMATORI 46
  48. 4.1. CONSIDERAŢII GENERALE 46
  49. 4.2. METODOLOGIA CERCETĂRII 46
  50. 4.3. TRATAREA ŞI ANALIZA DATELOR 48
  51. 4.4. CONCLUZII 61
  52. ANEXA 1 63
  53. BIBLIOGRAFIE 68

Extras din proiect

CAPITOLUL 1. COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI ÎN CADRUL ACTULUI DE CUMPĂRARE

1.1. ELEMENTE CONCEPTUALE ALE STUDIULUI COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI

Scopul oricărei activităţi economice este de a satisface nevoile şi dorinţele consumatorilor cu maximum de eficienţă. Acest lucru poate fi, uneori, dificil de realizat într-un mediu caracterizat prin intensificarea concurenţei, schimbări tehnologice rapide, schimbări politice şi legislative, modificarea preferinţelor şi gusturilor consumatorilor, creşterea şi diversificarea exigenţelor acestora.

Comportamentul consumatorului este într-o continuă schimbare şi evoluţie. Consumatorul nu-şi cunoaşte adevăratele nevoi, motivaţii şi îşi poate schimba decizia de cumpărare în ultimul moment sub influenţa anumitor factori ( sub influenţa mediului sau social: familie, prieteni sau a unor acţiuni promoţionale practicate în cadrul magazinului). Astfel, studiul comportamentului consumatorului ocupă un loc aparte în teoria şi practica marketingului.

Investigarea comportamentului consumatorului constituie punctul de plecare în fundamentarea deciziilor manageriale şi a rezolvării problemelor cu care se confruntă agenţii economici care acţionează pe piaţă. Este necesar să ştim ce cred consumatorii (percepţie), ce simt (impresie) şi ce fac (conduită), care sunt lucrurile şi locurile care îi influenţează şi care sunt influenţate de aceştia, de ceea ce ei cred, simt şi fac.

În acest sens, trebuie să existe o abordare orientată spre cei patru „P”: produs (Ce produse utilizează?, Ce preferă şi ce dezaprobă la aceste produse?, Cum ar trebui să fie aceste produse pentru a fi superioare celor existente deja?), preţ (Care este preţul considerat corect? Nu este necesar să fie cel mai mic, deoarece foarte puţini consumatori cumpără de obicei la cel mai mic preţ pe care îl pot găsi), plasament (De unde doresc consumatorii să cumpere produsele? De unde cumpără de obicei? De ce cumpără de acolo de unde o fac?) şi publicitate (Ce anume îi încurajează să cumpere?).

Trebuie să se identifice avantajele pe care le aşteaptă utilizatorii, să se cunoască motivaţiile pozitive care determină acţiunea (economia monetară sau de timp), cât şi cele negative care împiedică cumpărarea (utilizarea conservanţilor, conţinut mare de calorii). Trebuie observate motivele care îi determină pe clienţi să frecventeze un magazin în defavoarea altuia (nivelul preţurilor de vânzare, lărgimea şi profunzimea gamei de produse, ambianţa, promptitudinea serviciilor, apropierea de casa, etc.). Cumpărătorul cumpără singur sau preferă să fie asistat de vânzător? Ce informaţii îi sunt necesare pentru luarea deciziilor? Cumpărătorul este sensibil la acordarea unor facilităţi? Aceste facilităţi îl determină să ia decizia mai repede?

Cunoaşterea comportamentului consumatorului implică studiul procesului de decizie care îl determină pe consumator să caute obţinerea maximului de avantaj pornind de la resursele de care dispune. Acesta se confruntă cu problema maximizării utilităţii sub constrângerea venitului disponibil. Dar, pentru început, trebuie să clarificăm anumite noţiuni, cum ar fi: consumator, nevoie, consum, utilitate, satisfacţie, comportamentul consumatorului ş. a.

Consumatorul este orice individ care consumă un produs din sfera bunurilor pentru satisfacerea nevoilor proprii şi ale familiei. El este cel în jurul căruia gravitează toate problemele ce preocupă orice producător sau distribuitor. Acest termen desemnează două entităţi diferite de consum, şi anume, consumatorul individual şi consumatorul organizaţional.

Consumatorul individual este reprezentat de acea persoană care cumpără bunuri şi servicii pentru uzul său personal, pentru folosirea lor în gospodărie, pentru un anumit membru al familiei sau pentru a le oferi cadouri altor persoane.

Consumatorii organizaţionali sunt firme productive, organizaţii nonprofit sau instituţii care achiziţionează produse (materii prime, materiale consumabile) şi servicii pentru funcţionarea lor şi pentru realizarea propriului obiect de activitate.

Consumatorii sunt cei care determină vânzările şi profitul unei firme prin deciziile lor de cumpărare, iar motivaţiile şi acţiunile lor determină, de fapt, viabilitatea economică a unei firme. Consumatorii critică şi resping produsele sau serviciile care nu corespund viziunii şi aşteptărilor lor, acceptă un anumit nivel al preţurilor în funcţie de venitul disponibil, sunt receptivi sau nu la mijloacele de distribuţie sau promovare. Pe de alta parte, producătorii şi vânzătorii utilizează un adevărat arsenal (publicitate la locul vânzării, mostre gratuite, reduceri de preţ, cadouri pentru cantităţi mai mari cumpărate etc.) pentru a influenţa consumatorii, încercând să se adapteze continuu prin calitatea ofertei şi a preţurilor.

Consumatorul are o mulţime de nevoi, de trebuinţe care trebuie satisfăcute, iar odată satisfăcute, acestea generează noi nevoi, superioare celor dinainte, care trebuie, la rândul lor satisfăcute.

Nevoia, în accepţiunea consumatorului, presupune o necesitate, o absenţă, o lipsă sau chiar un scop de atins, având rol de declanşare a proceselor de informare şi a celor afective. Trebuinţele reprezintă cerinţe umane necesare supravieţuirii sau asigurării unui anumit nivel de confort. Nevoia există a priori în condiţia umană.

Consumul reprezintă procesul prin care sunt satisfăcute nevoile economice de către fiecare individ şi de către societate în ansamblul său prin folosirea bunurilor. Pentru a trăi oamenii trebuie să consume bunuri şi servicii, iar aceste bunuri şi servicii necesare sunt produse. Permanenţa vieţii implică continuitatea consumului de bunuri şi a producţiei acestora. Prin consum se verifică utilitatea bunurilor economice şi concordanţa lor cu dorinţele şi nevoile oamenilor şi ale colectivităţii în general.

Consumul îndeplineşte anumite funcţii. O primă funcţie este funcţia utilitară: alimentele, îmbrăcămintea, locuinţa, sănătatea, transportul sunt necesităţi vitale care condiţionează viaţa individului. Ele sunt concepute pentru a aduce individului bunăstare şi satisfacţie.

Individul trăieşte în societate şi deci, consumul îndeplineşte şi funcţii sociale, funcţii de comunicare, funcţii de mediere şi integrare cu mediul în care acesta convieţuieşte. M. Didier a spus că „alegerea modului de viaţă, a casei, a automobilului sau a locului unde îţi petreci concediul nu răspunde numai unor necesitaţi fiziologice, ci şi dorinţei de afirmare în raport cu vecinii, colegii sau prietenii.” Consumul apare astfel ca o modalitate de poziţionare pe o treaptă a ierarhiei sociale. Se observă că rolul social al consumului a crescut o dată cu creşterea veniturilor şi cu dezvoltarea consumurilor inutile şi ostentative. Individul este mult mai sensibil la ceea ce-i lipseşte şi nu la ceea ce are deja. El nu compară situaţia sa cu cea a părinţilor şi bunicilor săi ci cu cea a cunoscuţilor, a vecinilor care au o situaţie mai buna decât a sa (sunt mai înstăriţi). Cei care prin venit şi poziţie nu pot face faţă noului val de extindere a nevoilor „simbolice” sunt marginalizaţi, excluşi din grup pentru că, în cadrul fiecărui grup există un standard de consum care defineşte nivelul mediu.

Satisfacerea nevoilor consumatorilor se realizează în principal prin consumul de bunuri economice marfare. Bunurile trebuie să se bucure de aprecierea consumatorului, să aibă utilitate pentru acesta.

Utilitatea reprezintă capacitatea unui bun de a satisface o nevoie, proprietate care decurge şi se exprimă prin trăsături, caracteristici şi însuşiri intrinseci ale fiecărui bun sau clase omogene de bunuri de consum personal, de bunuri de capital, de servicii sau informaţii. În comportamentul de cumpărare şi de consum, ea este o mărime relativă (ce este util pentru anumiţi consumatori poate fi inutil pentru alţii, de exemplu ţigările pentru fumători şi pentru nefumători; carnea pentru vegetarieni; ş. a.).

Tranzacţia bilaterală pe piaţă poate avea loc numai dacă, prin însuşirile pe care le deţine, bunul poate satisface o nevoie a consumatorului. Dar, o tranzacţie viitoare depinde de nivelul de satisfacţie al individului.

Preview document

Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 1
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 2
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 3
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 4
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 5
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 6
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 7
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 8
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 9
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 10
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 11
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 12
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 13
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 14
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 15
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 16
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 17
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 18
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 19
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 20
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 21
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 22
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 23
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 24
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 25
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 26
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 27
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 28
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 29
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 30
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 31
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 32
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 33
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 34
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 35
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 36
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 37
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 38
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 39
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 40
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 41
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 42
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 43
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 44
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 45
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 46
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 47
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 48
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 49
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 50
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 51
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 52
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 53
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 54
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 55
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 56
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 57
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 58
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 59
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 60
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 61
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 62
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 63
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 64
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 65
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 66
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 67
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 68
Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare - Pagina 69

Conținut arhivă zip

  • Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor si Comportamentele de Cumparare.doc

Alții au mai descărcat și

Comportamentul de Alegere al Magazinelor și de Shopping

1.1 MODELE FUNDAMENTALE ALE STUDIULUI COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI Studiul comportamentului consumatorului a stat în centrul preocupărilor...

Influențele Prețului de Vânzare asupra Comportamentului Consumatorului

Introducere Consumatorul din zilele noastre este asaltat de o multitudine de preţuri sub diferite forme de prezentare. Acest lucru este determinat...

Analiza comportamentului consumatorului

INTRODUCERE Lucrarea prezentă are ca scop principal pe de o parte identificarea gradului în care au fost primite produsele cu specific regional...

Cercetare de marketing privind identificarea comportamentului consumatorului de autoturisme Dacia Logan

Introducere Lucrarea de faţă, structurată în trei capitole, îşi propune să trateze într-o manieră explicită şi detaliată activitatea de marketing,...

Cercetarea comportamentului de cumpărare

Studiul comportamentului de cumpărare pe piaţa ciocolatei Etapa I Caracteristici generale ale pietei Ciocolata, categorie in care intra...

Un Client Fidelizat - Un Client Câștigat

ARGUMENT Un client fidelizat – un client câştigat - La prima vedere o afirmaţie axiomatică, dar în realitate o problemă reală şi actuală a...

Cercetare de Marketing - Pasiuni Muzicale

1. Proiectarea si redactarea chestionarului avand in vedere tema generala de cercetat. 1.1 Formularea ipotezelor generale si a ipotezelor...

Managementul Marketingului - Stiletto

1.Rezumat Cuvinte cheie: comunicare de marketing, comunicare promotionala, canale de comunicare, mesaj, mix promotional, strategie promotionala,...

Te-ar putea interesa și

Designul și Estetica unui Spațiu Comercial

Ca o definitie, am putea spune ca Punctul de Vânzare ar putea fi locul in care clientul patrunde si isi efectueaza cumparaturile. Acesta poate fi...

Strategii de marketing ale liderilor de pe segmentul marilor distribuitori

CAP. I – Strategiile de piaţă a distribuitorilor Este important pentru orice afacere, în cadrul procesului complex de planificare a activităţii pe...

Comportamentul de Alegere al Magazinelor și de Shopping

1.1 MODELE FUNDAMENTALE ALE STUDIULUI COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI Studiul comportamentului consumatorului a stat în centrul preocupărilor...

Influențele Prețului de Vânzare asupra Comportamentului Consumatorului

Introducere Consumatorul din zilele noastre este asaltat de o multitudine de preţuri sub diferite forme de prezentare. Acest lucru este determinat...

Influențele culturale asupra comportamentului consumatorului de produse electrocasnice mici

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze comportamentul consumatorului în procesul decizional de cumpărare a produselor...

Relația dintre Comportamentul Consumatorului și Strategiile de Marketing

INTRODUCERE Complexitatea actului de cumpărare, ca şi posibilitatea studierii acestuia din perspectiva mai multor discipline, precum psihologia...

Studiu privind influența tehnicilor promoționale asupra vânzărilor Hipermarketului Kaufland

INTRODUCERE În această lucrare mi-am propus să evidenţiez importanţa pe care o au tehnicile promoţionale asupra comportamentului de cumpărare al...

Studiu privind comportamentul de cumpărare în hipermarket

INTRODUCERE În opinia mea, studierea comportamentului de cumpărare este una dintre cele mai importante activităţi ale managementului unui...

Ai nevoie de altceva?