Studiul calității produselor la SC Bunge România

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4495
Mărime: 1.13MB (arhivat)
Publicat de: Marinel Iosif
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Capitolul I.pg. 3
  2. 2. 1.1. Prezentarea organizatiei, scurt istoric.pg. 3
  3. 3. 1.2. Piata organizatiei.pg. 7
  4. 4. 1.3. Oferta organizatiei.pg. 8
  5. 5. 1.4. Concurenta.pg.11
  6. 6. 1.5. Vanzari.pg.13
  7. 7. Capitolul II.pg.15
  8. 8. 2.1. Materii prime si auxiliare folosite.pg.15
  9. 9. 2.2. Rafinarea, presarea la rece si fluxul tehnologic.pg.16
  10. 10. 2.3. Factori care influienteaza calitatea produselor.pg.20
  11. 11. 2.4. Controlul calitatii.pg.20
  12. 12. Capitolul III.pg.20
  13. 13. Bibliografie.pg.22

Extras din proiect

Capitolul I:

1.1. Prezentarea organizatiei, scurt istoric:

Valorile ce stau la baza companiei si-au pus amprenta pe tot ceea ce inseamna grupul Bunge: integritate, toleranta si respect, munca de echipa, devotement, risc calculat si focus pe satisfacerea clientilor.

Fondata in Amsterdam in anul 1818 ca o afacere a comertului cu cereale, Bunge s-a dezvoltat rapid, devenind una din companiile de top implicate in comertul cu marfuri.

In anii `90, Bunge si-a concentrat atentia in mod strategic pe domeniul agroindustrial si produse alimentare. In 1999, compania si-a mutat din nou sediul in White Plains – New York, unde a intrat pe bursa de valori (NYSE) in august 2001.

Evolutia companiei in ultimii 10 ani a cunoscut trecerea de la o perioada de stabilizare, intre 1992 si 1997, la una marcata de transformari importante in urmatorii 2 ani pentru a ajunge astazi la o crestere economica continua. Radacinile olandeze s-au fortificat si s-au intins in toata lumea. Afacerile companiei sunt bine echilibrate intre cele doua emisfere : de Sud si de Nord.

Bunge a adoptat o strategie bazata pe pozitii puternice pe piata. Atuul companiei il reprezinta integrarea pe verticala : Bunge este cel mai mare procesator de seminte oleaginoase din lume, cel mai important producator de fertilizatori din America de Sud si lider mondial ca imbuteliator de ulei destinat consumului final.

Una dintre cele mai bine gandite miscari ale grupului Bunge a fost achizitionarea la sfarsitul anul 2002 a grupului Cereol – lider pe piata uleiurilor comestibile in Europa Centrala si de Est, fiind cel mai mare procesor de seminte oleaginoase din lume. Prin aceasta achizitie, la data de 29 iulie 2003, S.C. Unirea S.A. (Iasi) – parte a grupului Cereol inca din anul 1999 – a intrat in portofoliul grupului american Bunge. In aceeasi luna, grupul Bunge a finalizat si preluarea altor doi producatori romani din aceasta industrie : S.C. Muntenia S.A. (Bucuresti) si S.C. Interoil S.A. (Oradea).

Tranzactia s-a realizat prin oferta publica pe piata Rasdaq, pretul unei actiuni fiind de 1.960 lei data la care Bunge a devenit actionarul najoritar al S.C. Muntenia S.A., prin achizitia a 91% din actiunile companiei. Prin aceasta, grupul Bunge a donbadit pachetul majoritar al producatorului Interoil din Oradea detinut de S.C. Muntenia S.A.

Grupul american Bunge a inregistrat, in anul 2002, o cifra de afaceri de peste 18 miliarde de dolari fiind unul dintre cele mai puternice grupuri din lume care actioneaza in domeniul agroindustrial.

S.C. Unirea S.A - cel mai mare producator de ulei comestibil din Romania, avand in 2002, conform unui studiu realizat de Gfk Romania, o cota de piata de 27% si o cifra de afaceri de peste 50 de milioane de dolari cu aproximativ 10% mai mult fata de 2001. Compania a fost infiintata in anul 1962 avand doua linii distincte de productie: ulei si margarina.

In anul 1996 sectia de margarina a companiei Unirea devine firma independenta ( Bruni) ca rezultat a unui joint venture intre Unirea si Brinkers. In 1999, prin majorare de capital, Unirea devine parte a grupului Cereol – lider european pe piata uleiurilor comestibile. In 2002 grupul Cereol detinea peste 80% din actiunile Unirea. Marcile produse de catre Unirea sunt Floriol – marca internationala a grupului Cereol, produsa de catre Unirea in anul 2000, lansata in Romania in acelasi an; produsul respecta cele mai inalte standarde de calitate. Unisol – marca traditionala romaneasca, lansata in anul 1996, initial cu o distributie locala (zona Moldova), actualul lider al pietii (22% cota de piata in 2002, conform unui studiu realizat de catre GfK Romania). Raza Soarelui – marca lansata in anul 2003. S.C. Unirea S.A. a dobandit si si-a mentinut pozitia de lider incontestabil pe piata romanesca inca din anul 2000, urmarind consolidarea acestei pozitii prin promovarea calitatii si a eticii in afaceri.

S.C. Muntenia S.A. - compania a fost fondata in anul 1894, ca fabrica a firmei “Paul Muntzer”. In anul 1903, compania se dezvolta prin adaugarea unei sectii pentru productia de uleiuri hidrogenate (destinate producerii margarinei). In acelasi an, compania primeste denumirea “Phoenix” - apartinand concernului englezo-olandez “Unilever” - iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial fabrica este preluata de concernul german “Schticht Aussig”. Odata cu nationalizarea denumirea companiei devine “Filimon Sarbu”. In perioada 1960-1964 fabrica este retehnologizata si isi schimba numele in :”Fabrica de ulei Muntenia”. Din 1990, compania se numeste “Muntenia” S.A. In 2003, S.C. Muntenia S.A este preluata prin oferta publica pe piata Rasdaq, de catre grupul Bunge (care detine in prezent 91,7 % din totalul actiunilor companiei). Marca produsa de catre S.C. Muntenia S.A. este Muntenia avand in anul 2002 o cota de piata de 4% la nivel national, conform unui studio realizat de catre GfK Romania.

Preview document

Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 1
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 2
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 3
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 4
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 5
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 6
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 7
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 8
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 9
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 10
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 11
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 12
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 13
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 14
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 15
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 16
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 17
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 18
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 19
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 20
Studiul calității produselor la SC Bunge România - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Studiul Calitatii Produselor la SC Bunge Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?