Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3169
Mărime: 21.91KB (arhivat)
Publicat de: Adina S.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Costencu Mirela
Univ Eftimie Murgu Resita

Cuprins

  1. 1. Descrierea produsului turistic pag.
  2. 2. Informaţii utilizate şi modalităţi de culegere a lor pag.
  3. 3. Interpretarea rezultatelor pag.
  4. 4. Propuneri pag.
  5. Bibliografie pag.

Extras din proiect

1. Descrierea produsului turistic

Staţiunea Băile Herculane este situată în sud-vestul ţării, în vecinătatea Văii Cernei, la o altitudine medie de 165 metrii, este cea mai veche staţiune balneară din România, chiar una dintre cele mai vechi din lume, atestată documentar încă din 153 d. Ch.

Staţiune balneoclimaterică de interes general, permanentă, este situată in partea de sud-vest a ţarii, la 8 km distanţa de graniţa cu judeţul Mehedinţi şi doar 25 de km de frontiera cu Iugoslavia.

Staţiunea, integrată în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei este situată în sud-vestul României (Judeţul Caraş-Severin), pe Valea Cernei, între Munţii Mehedinţi în est şi Munţii Cernei în vest.

Una dintre cele mai vechi staţiuni balneare, staţiunea Băile Herculane are o vechime atestată documentar de peste 1848 de ani. Staţiunea are un patrimoniu istoric de excepţie ce se întinde pe o durată de aproape doua milenii.

Staţiunea de pe Valea Cernei a constituit un punct de atracţie al aristocraţiei Romei antice, datorită puterii tămăduitoare a apelor sacre, romanii sosiţi în zonă închinându-le un cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Din timpul romanilor au rămas numeroase vestigii: apeducte, băi, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de mulţumire aduse zeilor pentru vindecare, săpăturile arheologice din "Grota Haiducilor" demonstrând că civilizaţia primitivă din această zonă atinsese un stadiu ridicat de dezvoltare.

Existenţa neîntreruptă de două milenii a staţiunii Băile Herculane a fost favorizată de eficacitatea miraculoasă a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor” dar şi de pitoreasca aşezare a staţiunii într-o vale adăpostită de munţi, de o frumuseţe aparte. Dotarea tehnico-edilitară de prim rang la un confort de înaltă ţinută şi bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneară clasică la diverse metode de fizio şi electroterapie, masaje, acupunctură, etc. au conferit acestei staţiuni un înalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare şi divertisment, restaurante, baruri, terase de vară, bazine de înot cu apă termală, saună, masaj, biliard, etc. - precum şi posibilităţile de drumeţie şi excursii în staţiune şi pe Valea Cernei, constituie o atracţie în plus pentru vizitatorii oraşului staţiune balneară Băile Herculane.

Clima

Staţiunea beneficiază de un climat temperat-continental de tip depresionar cu semnificative influenţe vestice şi mediteraneene. Climatul blând este datorat cu precădere situării şi orientării Văii Cernei, care feresc staţiunea de influenţa continentală şi o expun celei mediteraneene.

Temperatura medie anuală în staţiune este de 10,5°C. Presiunea medie atmosferică este de 750,6 mb. Vânturile dominante bat dinspre sud, cu o viteză medie redusă (1,6 m/s).

Apele minerale

Proprietăţile terapeutice ale apelor minerale de la Băile Herculane au fost studiate începând din secolul al XVIII-lea.

În împrejurimile staţiunii Băile Herculane, înşirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km, sunt cunoscute 16 izvoare cu apă termominerală, clasificate în funcţie de caracteristicile fizice, compoziţia chimică şi calităţile curative în 5 grupe.

Băile Herculane oferă ape termominerale clorurosodice, bicarbonatate, bromurate, iodate şi sulfuroase cu diverse grade de mineralizare. Apa unora dintre izvoare conţine hidrogen sulfurat în concentraţie de până la 60 mg/l. Izvoarele de la Băile Herculane au o radioactivitate ridicată, fiind comparabile prin valoare cu cele de la Vichy şi Mont Dore.

Indicaţii terapeutice

Ca proceduri terapeutice, la Băile Herculane sunt disponibile hidroterapia, electroterapia, masajul, proceduri de recuperare funcţională, cultura fizică medicală, acupunctura etc.

Prin tratamentele efectuate în staţiune pot fi recuperate cu succes afecţiuni precum reumatismul cronic inflamator şi degenerativ, boli ale aparatului locomotor şi sistemului nervos periferic, afecţiuni ale aparatului respirator, afecţiuni ginecologice cronice, diabetul zaharat incipient, intoxicaţii cu metale grele, boli digestive sau unele afecţiuni ale ochilor.

Atracţiile zonei

Staţiunea oferă multiple posibilităţi de petrecere a timpului liber. Se pot vizita muzeul de istorie al Băilor Herculane şi monumentele din centrul istoric, se pot practica diverse sporturi pe terenurile special amenajate sau se poate petrece câteva ore la ştrandurile cu apă termală în aer liber.

Plimbările prin staţiune constituie în sine o modalitate extrem de relaxantă de a petrece timpul liber, admirând arhitectura faţadelor şi peisajul minunat oferit de munţi.

Dacă vă aflaţi în staţiune în perioada potrivită, aveţi ocazia de a lua parte la diverse sărbători ce se desfăşoară anual în staţiune şi în împrejurimi: Sărbătoarea liliacului de la Ponoare şi Nadanova (în luna mai), Sărbătoarea lui Tudor de la Padeş (în iunie), Festivalul Pinului Negru de Banat de la Băile Herculane (iunie), Festivalul internaţional de folclor „Hercules” din staţiune (august), Zilele staţiunii (8-10 septembrie), Nedeia Băilor, Festivalul ţuicii de la Băile Herculane (octombrie).

În împrejurimi pot fi vizitate mai multe puncte de atracţie turistică. Pot fi organizate excursii în munţii ce înconjoară staţiunea, pe Valea Cernei şi în perimetrul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei. Pot fi vizitate oraşele Drobeta-Turnu Severin (podul lui Traian, Muzeul Porţilor de Fier), Orşova şi hidrocentrala de la Porţile de Fier sau se poate opta pentru o excursie cu vaporul pe Dunăre (Cazane, Tabula Traiana). Oraşul Târgu-Jiu oferă turiştilor ocazia de a vizita complexul muzeal Constantin Brâncuşi. Alte excursii se pot organiza la Mănăstirea Tismana sau la complexul carstic de la Ponoare etc.

Nu în ultimul rând, menţionăm că staţiunea oferă o serie de locaţii optime pentru organizarea unor evenimente de mare anvergură (conferinţe, congrese, simpozioane etc.), unităţile hoteliere din Băile Herculane oferind o gamă largă de dotări şi facilităţi în acest sens.

Cazare

Staţiunea dispune de locuri de cazare (peste 4000 de locuri) în marile şi modernele hoteluri sanatorial-balneare, moteluri, pensiuni turistice, camere la localnici într-un cadru agreabil, de asemenea camping în interiorul sau exteriorul oraşului.

Multiplele mijloace de recreere şi divertisment – restaurant, baruri, terase de vară, bazine de înot cu apa termală, saună, masaj, biliard, etc. – precum şi posibilităţile de drumeţie şi excursii în staţiune şi pe valea Cernei, constituie o atracţie în plus pentru vizitatorii oraşului - staţiune balneara Băile-Herculane.

In prezent, în împrejurimile staţiunii Băile Herculane sunt cunoscute 16 izvoare cu apa termominerala, înşirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km.

Preview document

Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 1
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 2
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 3
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 4
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 5
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 6
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 7
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 8
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 9
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 10
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 11
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 12
Studiul comportamentului consumatorului cu privire la produsul turistic - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Studiul Comportamentului Consumatorului cu Privire la Produsul Turistic.doc

Te-ar putea interesa și

Studiu privind Piața Turistică din România

CUVÂNT ÎNAINTE Turismul se adresează unor segmente sociale largi şi răspunde din plin nevoilor acestora, detaşându-se printr-un înalt dinamism,...

Comportamentul consumatorului de servicii turistice

Lucrarea de licenta titlul„Studiul privind procesul decizional al consumatorului de servicii turistice”are ca scop principal tratarea unei problem...

Atitudinea Consumatorilor Față de Produsul Turistic European

INTRODUCERE La sfârşitul acestui secol şi mileniu industria turismului a devenit cel mai dinamic sector de activitate şi, în acelaşi timp, cel mai...

Studiu Privind Atitudinea Consumatorilor Față de Serviciile Turistice din România

INTRODUCERE Existenţa fiecărui individ, dar şi a societăţii în ansamblul ei, n-ar fi posibilă în afara consumului, fiecare dintre noi având...

Calitatea Serviciilor Turistice

Capitolul I CALITATEA ŞI DETERMINANŢII CALITĂŢII SERVICIILOR TURISTICE 1.1 CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE Conceptul de calitate a fost...

Determinarea Gradului de Atractivitate a Statiunii Poiana Brașov

1. Prezentarea generala a statiunii Poiana Brasov Poiana Brasov este o statiune pentru sporturile de iarna din Romania, fiind o atractie turistica...

Marketing turistic - Poiana Brașov

Rezumat introductiv/Motivaţie Cu siguranţă însă aşezarea staţiunii este unul dintre argumentele principale pentru a o vizita şi a zăbovi aici pe...

Managementul calității serviciilor turistice

CAPITOLUL I ASPECTE GENERALE PRIVIND ACTIVITATEA DE TURISM 1.1. Abordări actuale a noţiunilor fundamentale din turism Dinamismul, profunzimea şi...

Ai nevoie de altceva?