Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor

Proiect
7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 94 în total
Cuvinte : 19277
Mărime: 417.12KB (arhivat)
Publicat de: Marin Iliescu
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Margareta Topita
Conceptia de marketing, în domeniul turistic are ca punct de plecare orientarea, organizarea si desfasurarea activitatii turistice în directia satisfacerii cerintelor – efective si potentiale – ale clientilor cu maximum de eficienta. Unul dintre obiectivele lucrarii de fată este chiar surprinderea aplicarii conceptiei de marketing în domeniul turismului românesc si ca particularizare la hotelul Sofitel Bucuresti. A fost prezentat la Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Marketing.

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. CAPITOLUL I. HOTEL SOFITEL BUCUREŞTI-COMPONENTĂ A TURISMULUI DE LUX DIN ROMÂNIA
  3. 1.1. PREZENTAREA GENERALA A GRUPULUI ACCOR
  4. 1.2. MARCA SOFITEL
  5. 1.3. HOTEL SOFITEL BUCURESTI – PARTE INTEGRANTA A WORLD TRADE CENTER BUCURESTI
  6. 1.3.1. AMPLASAMENT
  7. 1.3.2. SPATIILE DE CAZARE
  8. 1.3.3. FACILITĂTI
  9. 1.3.4. RESTAURATIA
  10. 1.3.5. RESURSELE UMANE
  11. 1.3.6. CIRCULATIA TURISTICA
  12. CAPITOLUL II. ROLUL DEPARTAMENTULUI DE MARKETING ÎN CADRUL HOTELULUI SOFITEL BUCURESTI
  13. 2.1. DEPARTAMENTUL DE MARKETING – STRUCTURA SI ACTIVITATI
  14. 2.2. PIATA HOTELULUI SOFITEL – PRINCIPALA ACTIVITATE A
  15. DEPARTAMENTULUI
  16. 2.2.1. CLIENTII EFECTIVI SI POTENTIALI
  17. 2.2.2 MEDIUL CONCURENTIAL. PRINCIPALII CONCURENTI.
  18. 2.2.3. MIX-UL DE MARKETING
  19. 2.2.4. POLITICA DE PRODUS
  20. 2.2.5. POLITICA TARIFARA
  21. 2.2.6. POLITICA DE DISTRIBUTIE
  22. 2.2.7. POLITICA COMUNICAŢIONALĂ
  23. CAPITOLUL III. ASPECTE TEORETICO – METODOLOGICE ALE IMAGINII FIRMELOR ÎN RANDUL CLIENŢILOR
  24. 3.1. IMAGINEA ÎNTREPRINDERII – CONCEPTE SI DEFINITII
  25. 3.1.1. IMAGINEA ÎNREGISTRATA
  26. 3.1.2. IMAGINEA DORITA
  27. 3.1.3. IMAGINEA DIFUZATA
  28. 3.2. CARACTERISTICI ALE IMAGINII
  29. 3.3. CONSTRUIREA IMAGINII
  30. 3.4. STUDIILE DE IMAGINE
  31. CAPITOLUL IV. STUDIUL IMAGINII HOTELULUI SOFITEL DIN PERSPECTIVA CLIENŢILOR
  32. 4.1. DEFINIREA SCOPULUI CERCETARII
  33. 4.2. DEFINIREA OBIECTIVELOR CERCETARII
  34. 4.3. DEFINIREA IPOTEZELOR CERCETARII
  35. 4.4. FORMULAREA VARIABILELOR
  36. 4.5. COLECTIVITATEA CERCETATA
  37. 4.6. DEFINIREA UNITATII DE OBSERVARE SI SONDAJ
  38. 4.7. STABILIREA METODEI SI LOCULUI DE CULEGERE A DATELOR
  39. 4.8. ELABORAREA CHESTIONARULUI
  40. 4.9. ELABORAREA ESANTIONULUI
  41. CAPITOLUL V. ANALIZA IMAGINII HOTELULUI SOFITEL PERCEPUTĂ DE CĂTRE CLIENŢI
  42. 5.1. CENTRALIZAREA SI ANALIZA DATELOR
  43. 5.2. EVIDENTIEREA LEGATURILOR DINTRE VARIABILE
  44. 5.3. INTERPRETAREA REZULTATELOR SI FORMULAREA CONCLUZIILOR

Extras din proiect

INTRODUCERE

Perioada actuala reprezinta pentru turismul românesc un moment de răscruce, directia care trebuie urmata fiind foarte clara – un turism activ si de calitate. Turismul este important pentru redresarea economiei nationale fiind foarte bine cunoscut efectul sau multiplicator, dezvoltarea turismului implicand si dezvoltarea altor ramuri economice. Totodata mai trebuie mentionat efectul benefic al turismului pentru imaginea tarii noastre în lume, el promovând valorile noastre culturale si naturale.

Turismul romanesc trebuie să se ridice la noi standarde, să dezvolte un turism de o calitate superioara pe care îl denumim – turism de lux.

Putem spune că prin turismul de lux se întelege acel turism care se realizează în conditii superioare, care oferă un anumit grad de dotare, în care serviciile sunt de o calitate deosebită , în care exista o calificare înalta a personalului si o anumita abilitate a acestuia în relatiile cu clientii Turismul de lux se adreseaza unei anumite categori de clienti, cu venituri mari si cu exigente ridicate.

Hotelul de lux al zilelor noastre trebuie să ofere clientilor săi tot ceea ce acestia îsi pot dori si trebuie să vină în întampinarea celor mai îndraznete dorinte ale lor, multumindu-i pe deplin, să le ofere dotari si servicii deosebite si să dispună de un personal bine pregatit care să-i trateze ca pe proprii oaspeti.

Conceptia de marketing, în domeniul turistic are ca punct de plecare orientarea, organizarea si desfasurarea activitatii turistice în directia satisfacerii cerintelor – efective si potentiale – ale clientilor cu maximum de eficienta. Unul dintre obiectivele lucrarii de fată este chiar surprinderea aplicarii conceptiei de marketing în domeniul turismului românesc si ca particularizare la hotelul Sofitel Bucuresti.

In prezent cunoasterea nevoilor din ce in ce mai complexe si dinamice ale clientilor oricarei firme si în special al celei de turism, reprezentând o necesitate nu numai a analizei activitatii desfasurate, ci si o baza de formulare a obiectivelor si strategiilor pe termen mediu si lung.

Tinând cont de cele de mai sus alegerea temei “Studiul imaginii hotelului Sofitel Bucuresti în rândul clientilor” a avut ca scop nu numai cercetarea efectiva desfasurata în cadrul hotelului, ci si analiza informatiilor rezultate din chestionarea persoanelor incluse în esantion, analiza care a dat posibilitatea formularii unor concluzii edificatoare ale situatiei (pozitiei) hotelului Sofitel în randul clientilor si implicit pe piata hoteliera destinata oamenilor de afaceri.

Lucrarea este structurata în cinci capitole care cuprind pe lânga prezentarea generala a hotelului Sofitel, elemente teoretice ale cercetarii de piata, precum si studiul efectiv al informatiilor rezultate ca si corelatia dintre variabilele cercetarii.

Astfel, în primul capitol este prezentat pe scurt grupul ACCOR, marca Sofitel si este făcuta o prezentare generala a hotelului Sofitel Bucuresti (amplasament, spatii de cazare, facilitatii, restauratie, resurse umane, echipamentele tehnice si auxiliare). In cel de al doilea capitol este prezentata structura si activitatile departamentului comercial al hotelului si piata hotelului Sofitel în cadrul careia sunt analizati clientii efectivi si potentiali, relatia cu furnizorii de bunuri si prestatorii de servicii si principalii concurenti. Tot în acest capitol este prezentat mix-ul de marketing al hotelului, politica de produs, politica tarifara, politica de distributie si cea de promovare a hotelului Sofitel. In capitolul al treilea sunt prezentate diferite aspecte teoretico – metodologice ale imaginii firmelor în rândul clientilor. In capitolul al patrulea este prezentata cercetarea de marketing efectuata în randul turistilor cazati la hotelul Sofitel pentru a se analiza cum este perceputa imaginea acestuia în rândul clientilor. In capitolul cinci am realizat analiza imaginii hotelului Sofitel, analizând si centralizând datele obtinute din cercetare, interpretând rezultatele si formulând concluziile rezultate din interpretarea datelor.

In finalul lucrarii am formulat câteva concluzii finale si propuneri ce au în vedere îmbunatatirea imaginii si mai bună perceptie a acesteia în rândul turistilor.

CAPITOLUL I

HOTEL SOFITEL BUCUREŞTI-COMPONENTĂ

A TURISMULUI DE LUX DIN ROMÂNIA

1.4. PREZENTAREA GENERALA A GRUPULUI ACCOR

Grupul ACCOR reprezinta cea mai mare retea de hoteluri din lume, numarul doi în lume în ceea ce priveste agentiile de voiaj si numarul unu în Europa pentru închirierile de masini.

Spiritul grupului ACCOR consta în arta de a combina cunostintele fiecaruia folosindu-se de traditie si modern cu generozitate si rigoare, imaginatie si umanism pentru a ajunge la excelenta.

Personalul grupului ACCOR este posesorul unor calitati unice: capacitatea de a receptiona, atentie prelungită, grija detaliului, cea ce face ca cel mai simplu dintre servicii să devina important iar cu acest talent personalul grupului ACCOR transformă meseria în artă.

A da tot ceea ce ai mai bun pentru a-l împarti cu placere celorlaltora, a dori să consideri esentială buna întelegere pentru a crea un cadru placut conferă grupului ACCOR o importanta deosebită pretutindeni în lume.

Grupul ACCOR are doua activitati principale: activitatile hoteliere si serviciile pentru întreprinderi (titluri de servicii, restauratie colectivă , agentii de voiaj) si activitati complementare cum ar fi restauratia publică, activitatile feroviare si închirierile de masini .

Grupul ACCOR este primul operator mondial în ceea ce priveste activitatile hoteliere având un volum de activitate de 21,1 miliarde franci francezi, 2372 hoteluri, reprezentând 268.256 camere repartizate în 68 de tari. El cuprinde tipuri de hotel accesibile tuturor categoriilor de venituri.

Preview document

Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 1
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 2
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 3
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 4
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 5
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 6
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 7
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 8
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 9
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 10
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 11
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 12
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 13
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 14
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 15
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 16
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 17
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 18
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 19
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 20
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 21
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 22
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 23
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 24
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 25
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 26
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 27
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 28
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 29
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 30
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 31
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 32
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 33
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 34
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 35
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 36
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 37
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 38
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 39
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 40
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 41
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 42
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 43
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 44
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 45
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 46
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 47
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 48
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 49
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 50
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 51
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 52
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 53
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 54
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 55
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 56
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 57
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 58
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 59
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 60
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 61
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 62
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 63
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 64
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 65
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 66
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 67
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 68
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 69
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 70
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 71
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 72
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 73
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 74
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 75
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 76
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 77
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 78
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 79
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 80
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 81
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 82
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 83
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 84
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 85
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 86
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 87
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 88
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 89
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 90
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 91
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 92
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 93
Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti în Rândul Clientilor - Pagina 94

Conținut arhivă zip

  • Studiul Imaginii Hotelului Sofitel Bucuresti in Randul Clientilor.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetarea Imaginii Magazinului Adrian Comservice SRL

INTRODUCERE Cercetarea de marketing reprezintă o activitate formală prin care, cu ajutorul unor concepte, metode şi tehnici de investigare, în mod...

Studiu privind Imaginea Magazinului Kaufland

Capitolul I. Prezentarea pieţei şi a companiei 1.1. Istoria comerţului cu amănuntul (retailul) De la începuturile timpului, din necesitatea...

Marriott Bucharest Grand Hotel

Industria hotelieră este o componentă a industriei turismului, fiind o activitate economică din sfera serviciilor şi, ca orice domeniu economic,...

Cercetare de Marketing - Kaufland

CAPITOLUL I IMAGINEA UNUI SUPERMAGAZIN ŞI PERCEPŢIA SA ÎN RÂNDUL CONSUMATORILOR 1.1. Conceptul de “imagine a magazinului” Multe cercetări de...

Metode și Tehnici de Obținere a Informațiilor în Cercetările de Marketing

INTRODUCERE Am ales şi tratat cu mult interes aceastã temã deopotrivã fundamentalã, utilã şi pasionantã pentru teoria şi practica cercetãrilor de...

Cercetări de Marketing

U1.1. Introducere Marketingul Plaseaza Clientul În Centrul Preocuparilor Unei Firme, Având Ca Obiectiv Principal Satisfacerea Nevoilor Si...

Cercetări de Marketing

Introducere Cursul intitulat Cercetări de marketing îsi propune să familiarizeze tinerii antreprenori, dar si pe cei mai experimentati cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Mediul de Marketing la Crowne Plaza

1.Mediul intern • Terenul si cladirile În 1978 s-a deschis Hotelul Flora din Bucureşti pentru tratament , hotel care aparţinea Companiei...

Ai nevoie de altceva?