Studiul Pietei Ciocolatei

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Studiul Pietei Ciocolatei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 22 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Raluca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

INTRODUCERE
OBIECTIVELE STUDIULUI
CHESTIONAR
ANALIZA DATELOR DIN CHESTIONARE
CONCLUZII

Extras din document

Dulciurile, în special ciocolata, se numără printre produsele preferate de consumatorii români. Atfel, vânzările valorice pe această piaţă sunt de 768,6 mil lei, în 2007.

Piaţa românească a ciocolatei se împarte între tablete, batoane, praline, drajeuri, figurine, miniciocolate sau asortate. Tabletele reprezintă peste jumătate (60%) dintre vânzările totale de ciocolată. Pe acest segment se întâlnesc 11 branduri şi o extensie de marcă, toate "aşezate" pe trei paliere de calitate şi preţ.

Marea parte a ofertei de ciocolată pe piaţa românească este reprezentată de produsele sub formă de tablete. Românii continuă să rămână fideli ciocolatei prezentate sub această formă. Aproape 60% din piaţă este deţinută de brandurile de ciocolată tablete. Conform studiilor MEMRB, în ultimul an (mai 2007 – aprilie 2008), cota de piaţă a volumului de vânzări pentru tablete a scăzut cu cinci procente faţă de perioada precedentă. De asemenea, se semnalează o scădere de şapte procente a cotei de piaţă în valoarea vânzărilor.

În funcţie de segmentarea după culoare, ciocolata maro continuă să deţină supremaţia netă, cu aproximativ 90% din totalul pieţei, ca importanţă în volum şi în valoare.

Vânzările la ciocolată diferă şi în funcţie de aroma acesteia.

Preferinţele românilor merg către ciocolata simplă cu lapte, dar putem găsi ciocolată cu alune, cu arome mixte, cu caramel, fructe, stafide, rom, cafea sau capuccino. De aceea, producătorii lansează pentru sezonul de vară sau cu ocazia sărbătorilor mărci şi sortimente noi, diversifică aromele şi umpluturile în funcţie de cerinţele clienţilor.

Piaţa ciocolatei este împărţită între patru mari jucători: Kraft Foods Romania, Kandia-Excelent, Supreme Group, Heidi Chocolats Suisse. Acestea sunt de altfel şi companiile care generează 90% dintre vânzări, deşi pe piaţă este loc şi pentru alte mărci mai puţin cunoscute.

Promovarea, dezvoltarea gamei sortimentale şi raportul calitate-preţ sunt principalele motoare de creştere a vânzărilor.

Cele mai vândute mărci de ciocolată din Romania sunt, în ordinea cotei de piaţă (în volum), Poiana, Milka si Primola. Cea mai alertă creştere în 2006 a avut-o marca Milka. Topul primilor cinci producători/comercianţi de ciocolată din 2006 arată astfel:

Fisiere in arhiva (2):

  • Studiul Pietei Ciocolatei
    • Prezentare.ppt
    • studiul pietei ciocolatei.doc

Alte informatii

Proiectul a fost prezentat in cadrul ASE,este vorba despre studiul pietei ciocolatei din Romania,pe diverse categorii(tip de ciocolata,marca,varsta consumatorilor etc) plus prezentare in power point. nota 9