Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6743
Mărime: 192.29KB (arhivat)
Publicat de: Zaharia Carp
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zaharia Razvan

Extras din proiect

I. Danone la nivel international

Grupul francez Danone este unul dintre cei mai mari producatori din industria alimentara la nivel mondial. Cele trei domenii de activitate care compun portofoliul concernului sunt apa minerala imbuteliata (Evian si Volvic), biscuiti si produse din cereale (LU) si produsele lactate proaspete, sector in care Danone ocupa detasat primul loc la nivel mondial.

Misiunea globala a concernului este “de a sustine cresterea oamenilor din intreaga lume, ajutandu-i sa traiasca mai bine si sa profite zilnic de viata prin produse alimentare mai gustoase, variate si sanatoase”.

Iaurtul Danone are o traditie impresionanta marca fiind lansata in anul 1919 de Isaac Carosso. Initial acesta a privit produsul ca un remediu contra afectiunilor intestinale ale copiilor din Barcelona si a decis sa il distribuie in farmaciile spaniole. Fiul lui, Daniel Carosso fondeaza in 1929 Societatea Pariziana de Iaurt Danone si decide repozitionarea produsului, devenind astfel un aliment apreciat mai ales pentru propietatile lui organoleptice (gust, savoare, placerea de a-l consuma).

Un alt moment definitoriu pentru evolutia marcii Danone a fost fuziunea din anul 1973 a producatorului de iaurt cu BSN, un mare producator francez de sticlarie. Succesul inregistrat dupa asociere a determinat pozitionarea produselor lactate proaspete ca domeniu central al activitatii grupului.

In prezent grupul Danone dispune de traditie, experienta in toate cele trei sectoare de activitate, avand o forta de munca imensa (aproape 90000 de angajati) si o mare putere financiara – cifra de afaceri in 2004 a fost de 13700 milioane EURO, ritmul fiind de crestere sustinuta (7-10%) in utimii ani. Se observa o tendinta de incetinire a ritmului de crestere in Europa (continent ce detine 63% din totalul vanzarilor) si, concomitent, una de accelerare accentuata pentru “restul lumii” (incluzand America) de peste 15%.

Un moment important in evolutia companiei a reprezentat lansarea in anul 1994 a produsului Actimel pe piata din Belgia. Extinzand apoi aria de distributie a bauturii Actimel, aceasta a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere a cifrei de afaceri din portofoliul grupului Danone, divizia lactate, tripland volumul vanzarilor in ultimii 4 ani. S-a ajuns ca in anul 2002 sa fie consumate in intreaga lume in jur de 2,2 miliarde de sticlute de Actimel.

II. Danone Romania

Compania Danone nu este prima care a patruns pe piata romaneasca, deschizatorul de drumuri fiind Brenac Lactate. Totusi Danone a reusit sa depaseasca acest dezavantaj devenind in scurt timp de la intrare liderul pietei iaurturilor, produsele din gama larga oferite de companie adresandu-se unei multitudini de segmente de consumatori.

In prezent Danone Romania are o situatie financiara stabila inregistrand cresteri atat la nivelul cifrei de afaceri (1,9 mld RON, echivalent a 530 mil. Euro) cat si al capitalului total (8,9 mld RON).

Danone Romania beneficieaza de experienta si prestigiul companiei-mama, aspecte ce garanteaza o calitate ridicata a produselor si ofera garantii pentru consumatori. In acelasi timp, pilonii strategiei de marketing sunt preluati din strategia globala de marketing a intregului concern (consolidata dupa o experienta de cateva zeci de ani).

Politica de produs

Principala componenta a mixului de marketing este politica de produs, accentul fiind pus in special pe proprietatile acestuia, curative si organoleptice.

Privind piata iaurturilor din Romania in ansamblul ei, se observa ca principalul aspect al politicii de produs a fost satisfacerea in totalitate a pietei si a fiecarei nevoi. Astfel, pozitionarea produselor este de doua feluri:

- produse care se adreseaza concomitent mai multor segmente de consumatori (de ex. Natural ProVitae, Delicios, Danao, Frutisima)

- produse adresate unui segment foarte bine delimitat (Danonino, Natural 0,1% grasime)

Preview document

Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 1
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 2
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 3
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 4
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 5
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 6
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 7
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 8
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 9
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 10
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 11
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 12
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 13
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 14
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 15
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 16
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 17
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 18
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 19
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 20
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 21
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 22
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 23
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 24
Sunt produsele Danone naturale - argumente pro și contra - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Sunt Produsele Danone Naturale - Argumente Pro si Contra.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetări lapte

I. Scopul cercetarii Studiul comportamentului de cumparare pentru lapte in randul persoanelor din Bucuresti (14-65 ani). II. Stabilirea...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?