Tamara Design - Magazin de Bijuterii

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Tamara Design - Magazin de Bijuterii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ciocoiu Petrisor Sorin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

INTRODUCERE
CAPITOLUL I
SCURT ISTORIC AL ORGANIZATIEI. MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE.
OBIECTIVELE PRINCIPALE
1.1. Istoricul TAMARA DESIGN
1.2. Amplasament
CAPITOLUL II
ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN. ANALIZA SWOT
2.1. MACROMEDIUL DE MARKETING
2.2. DOTARI
2.3. RESURSE
2.4. MICROMEDIUL DE MARKETING
2.4.1. Furnizorii
2.4.2. PRODUSELE
2.4.3. Intermediarii
2.4.4. Concurentii
CAPITOLUL III
PREZENTAREA modalitatii de organizare a activitatii de marketing. Organigrama organizatiei.
3.1. CONDUCEREA SI ADMINISTRAREA SOCIETATII
3.2. Organigrama societatii S.C. Tamara Design S.A.
CAPITOLUL IV
DETALIEREA PRINCIPALELOR ASPECTE ALE IMPLEMENTARII MIXULUI DE
MARKETING LA NIVELUL ORGANIZATIEI
4.1. Politica de produs
4.1.1. Bijuterii diverse
4.2. STRATEGII DE PREŢ
4.3. STRATEGII DE DISTRIBUŢIE
4.4. STRATEGII DE PROMOVARE
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

INTRODUCERE

La inceputuri o "bijuterie" a insemnat o pietricica, un dinte de animal sau o bucatica de lemn purtata cu grija, de multe ori insotind omul de la nastere pana la moarte. Avea valoarea pe care oamenii i-o dadusera; paralelismele de culoare si asocierile de proprietati au fost primii pasi in investirea bijuteriei cu anume virtuti: apara de rani si boli sau dadea putere, facea sa rasara soarele si sa piara intunericul sau sa infranga animalele salbatice. Era timpul bijuteriei-talisman cu functie protectoare.

Cu vremea, "bijuteriile" au mai capatat o caracteristica: valoarea de rang, sustinuta de dreptul de a purta anumite insemne, ceea ce a facut din bujuterii "podoabe de rang". Erau purtate de seful comunitatii, de vraci, de persoana cea mai in varsta sau de razboinici. Pozitia sociala era marcata de podoabe, functie pastrata pana in zilele noastre, fie ca a fost vorba de coroanele de pene ale sefilor de trib, colanele din metale pretioase ale regilor, inelele cu sigilii sau blazoane ale familiilor dinastice, coroanele imparatilor sau tiarele printeselor.

Ulterior bijuteriile au inceput sa primeasca inclinatii estetice iar celor doua functii existente le-a fost adaugat rolul de infrumusetare. De aici in colo, bijuteriile aveau un mesaj bine definit: trebuiau sa placa, sa acompanieze, sa impresioneze.

Am considerat se merita a se discuta despre bijuterii, a caror frumusete si raritatea au indemnat oamenii sa le adune, sa le prelucreze si sa le tezaurizeze, sa faca din ele un mijloc de stapanire a lumii. Ele sunt cele pentru care s-au pornit si dus razboaie, au fost oferite sau schimbate regate, cele care au trezit pasiuni si au indemnat la crime.

Din punctul meu de vedere, bijuteriile pot fi considerate opere de arta, numai ca, spre deosebire de alte forme de arta, acestea pot fi purtate de oameni si expuse privirilor in orice moment, pentru ca intreaga omenire sa se poata bucura de frumusetea lor. Estetica data de bijuterii este una foarte importanta avand in vedere societatea in care traim si care pune accent pe aspectul fizic si pe frumos.

Imbracamintea si accesoriile pot marca statutul social. Prin intermediul bijuteriilor, omul comunica non-verbal.

Luand in considerare toate aceste aspecte mentionate mai sus, prin prezenta lucrare mi-am propus sa realizez o scurta incursiune in lumea bijuteriilor, referindu-ma atat la istoria lor bogata si interesanta ( am urmarit si un caz particular, acela al stramosilor nostrii) , la aspecte generale ale metalelor si pietrelor ce definesc o bijuterie, cat si la anumite legaturi existente intre bijuterii si personalitatea celor care le poarta.

CAPITOLUL I

SCURT ISTORIC AL ORGANIZATIEI. MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE.

OBIECTIVELE PRINCIPALE

1.1. Istoricul TAMARA DESIGN

Tamara Design a fost infiintata în anul 2000 , si si-a propus conform obiectului de activitate sa aibe un domeniu cat mai larg de oportunitati de afaceri.

Primul magazin Tamara Design a fost deschis în septembrie 2000, în Complexul Comercial Mall. Calitatea produselor şi a serviciilor a determinat succesul reţelei magazinelor de lux. Magazinul Tamara se adresează tuturor celor ce doresc să se mândrească cu bijuterii şi ceasuri aparţinând unor mărci prestigioase, recunoscute prin calitatea şi rafinamentul lor.

Filosofia ce stă la baza succesului Tamara Design este întemeiată pe următoarele principii:introducerea pe piaţa românească a ultimelor noutăţi în domeniul bijuteriilor italiene, a celor mai renumite mărci de ceasuri şi accesorii pentru care este oferită garanţie şi postgaranţie, şi serviciul profesionist oferit clienţilor.

Reţeaua de magazine Tamara Design alături de colaboratorii săi, este reprezentată de 16 magazine (în octombrie 2005 inaugurându-se la Timişoara un nou magazin, iar în primăvara anului 2006 un nou punct de vânzare Tamara Design s-a deschis în cadrul Complexului Comercial Băneasa).

Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze câteva aspecte esenţiale referitoare la modalităţile de proiectare eficientă a doar unuia dintre magazinele Tamara Design, respectiv punctul de vânzare aflat la intersecţia Str. Batiştei cu Bld.Nicolae Bălcescu.

1.2. Amplasament

Aşa cum am precizat anterior magazinul de bijuterii avut în vedere se află amplasat în Calea Dorobanţilor nr. 172 (Galeriile Mario Plaza)

Magazinul este situat paralel cu axul străzii, pe un bulevard ce leagă două centre importante ale Bucureştiului Zona în care se află amplasat magazinul este caracterizată de un intens trafic atât pietonal, cât şi rutier (factor deosebit de important ce influenţează în mod cert vânzările magazinului).Perpendicular pe ambele părţi ale magazinului se află două treceri de pietoni.Aglomeraţia ce se formează o dată cu fiecare traversare a străzilor reprezintă un alt atuu al acestui punct de vânzare deoarece fiecare trecător poate fi un posibil viitor client.

Totodată chiar în faţa magazinului se află situată şi intrarea la staţia de metrou, zonă ce asigură, la rândul său, un nou flux de trecători.

Partea magazinului Tamara Design aflată pe Calea Dorobanţilor se continuă cu un magazin Swarovski şi cel mai important, un hotel de 4 stele numit Hotel Bucharest Comfort Suites.Avantajul vecinătăţii celor două hoteluri (Intercontinental şi Bucharest Comfort Suites) este evident:clienţii cazaţi sunt de regulă persoane cu posibilităţi materiale ridicate, posibilităţi ce le permit achziţionarea unuia sau a mai multor produse oferite de magazinul de bijuterii amplasat atât de convenabil la colţ de stradă.

Vis a vis de Tamara Design se regăseşte o nouă sursă de potenţiali clienţi:cazinoul denumit Princess Planet Cazino Astfel după o noapte „fructuoasă” la masa de joc, clientul poate trece pragul magazinului Tamara Design cu certitudinea că va putea achiziţiona cel puţin unul din numeroasele accesorii oferite de acest punct de vânzare.

Un alt aspect ce trebuie menţionat este acela că Tamara Designse află amplasat la parterul unui bloc, astfel încât orice modificare adusă magazinului trebuie să ţină cont de menţinerea, pe cât posibil, a integrităţii întregului edificiu aflat deasupra.

Magazinul “Tamara Design ” iti ofera placerea intalnirii unui univers fascinant intr-o atmosfera in care te vei simti speciala si feminina Prin produsele noastre dorim sa iti oferim un plus de bucurie

Fisiere in arhiva (1):

  • Tamara Design - Magazin de Bijuterii.doc

Alte informatii

Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale Specializare Marketing , Anul 2 ID