Târguri și expoziții FEAA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3157
Mărime: 38.58KB (arhivat)
Publicat de: Cristinel Tamaș
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Istoric

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor face parte din Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, fiind una dintre cele mai mari facultati din Romania, cu peste 160 de cadre didactice si peste 14000 de studenti.

Infiintata in 1962, facultatea a fost cunoscuta sub numele de Institutul de Stiinte Economice, dar in urma unui proces de reforma institutionala s-a decis initierea unui proces de rebranding. În 1999, facultatea şi-a schimbat denumirea în „Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor” pentru a contura mai clar cele două domenii majore ale educaţiei academice: ştiinţele economice – cu orientare spre teoria economică – şi administrarea afacerilor – cu orientare spre „business”.

Din 2005 facultatea a trecut la aplicarea sistemului Bologna: 3 ani cu 180 credite – studii universitare de licenţă, 2 ani cu 120 de credite – studii de master, 3 ani – studii universitare de doctorat. Scopul facultatii este de a raspunde cerintelor tot mai dinamice de pe piata muncii si de a oferi un invatamant de calitate superioara care sa ii ajute pe viitorii absolventi in reusita profesionala.

Societatea contemporana doreste sa acopere tot mai mult nevoile nelimitate ale oamenilor, iar procesul de globalizare cu atat mai mult intensifica constientizarea neajunsurilor. Invatamantul in limba engleza a inceput sa fie o modalitate de pregatire tot mai des intalnita, care confera un avantaj in stabilirea relatiilor economice interstatale. Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a initiat in anul scolar 2009/2010 linia Business Administration care presupune predarea, invatarea si examinarea in limba engleza. Acesta reprezinta un avantaj pentru orice persoana care doreste sa studieze domeniul economic si poate acumula cunostintele din domeniu intr-o limba de circulatie internationala. Specializarea in lb engleza este adresata romanilor, dar si studentilor straini care doresc sa invete intr-o institutie de prestigiu dintr-o alta tara europeana.

2. Analiza preliminara a produsului ales

2.1. Analiza macromediului FEAA

Macromediul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor include:

• factori juridici - vizează legile în vigoare respectate şi aplicate în cadrul FEAA şi

anume Legea nr. 84/1995 - Legea invatamantului, Legea învăţământului superior.

• factori economici - criza economică este principalul factor ce influenţează numărul

elevilor care doresc să urmeze studii în cadrul facultăţii. Dezvoltarea sectorului serviciilor favorizează creşterea cererii la nivelul acestei instituţii de învăţământ superior. Dezvoltarea locală ajută la întărirea şi diversificarea formelor de colaborare între facultate şi comunitatea locală.

• factori socio – culturali

Brandul FEAA are o imagine pozitivă în rândul celor ce aspiră la o carieră de succes în

domeniul economiei, creată prin tradiţie.

Diferentele educationale vizibile dintre populaţia urbană şi cea rurală constituie un real factor, având în vedere faptul că există viitori studenti din mediul rural cu posibilităţi limitate de studiu într-un oraş universitar.

Migrarea către zonele mai dezvoltate a generaţiei tinere, creşterea interesului pentru angajare pe perioada studiilor şi dorinţa ascensiunii la nivelul statutului social constituie un alt factor de ordin social.

calitatea activităţilor cultural-artistice, nivelul de dezvoltare al învăţământului

Factori politici

Schimbarile din sfera politica si implicit din functiile de conducere din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului determina o legislaţia deficitară, inexactă, incompletă şi în continuă schimbare din domeniul educaţiei, implicarea scăzută şi lipsită de profesionalism a decidenţilor politici.

Preview document

Târguri și expoziții FEAA - Pagina 1
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 2
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 3
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 4
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 5
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 6
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 7
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 8
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 9
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 10
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 11
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 12
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 13
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 14
Târguri și expoziții FEAA - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Targuri si Expozitii FEAA.doc

Te-ar putea interesa și

Lentile Estetice

Rezumat introductiv: O lentilă de contact este un disc hidrofilic care pluteşte pe cornee. Există nenumărate opţiuni. La fel ca şi lentila...

Pix cu Recipient pentru Medicamente

Rezumatul cercetării anterioare Înainte de a începe prezentarea mixului de marketing al firmei „Smart” vrem să facem o scurtă recapitulare cu...

Ai nevoie de altceva?