Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2390
Mărime: 80.16KB (arhivat)
Publicat de: Atanasio Trandafir
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Belascu Lucian
UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA ECTS

Extras din proiect

ISTORICUL HYPERMARKETULUI

Hypermarket-urile sunt magazine foarte mari ce dispun de spatii comerciale intre 8.000 si 22.000 de metrii patrati. Combina regula desfacerii cu amanuntul cu cel al supermarket-ului,cu magazinului de solduri si cu magazinul-depozit.

Aceste magazine se caracterizează prin prezența tuturor raioanelor, inclusiv a celor care practică vânzarea clasică. Rezultatul este un gigant comercial care pune în vânzare o imensă gamă sortimentală sub același acoperiș, incluzând, de la produse alimentare, până la produse electrocasnice și confecții. Gama sortimentală cuprinde între 25000-50000 produse. Construcția magazinului este pe un singur nivel, iar amplasarea, de regulă, la periferia orașului.

. Francezii au fost primii care au luat măsuri din punct de vedere legislativ pentru îngrădirea dezvoltării lanțurilor de hypermarket-uri. În ultimii ani au început să se dezvolte și în România, hypermarket-urile, magazinele de tip discount, mall-urile. Ponderea acestora a început să crească și să atragă din ce în ce mai mulți consumatori, apariția noilor forme de comerț cu amănuntul fiind o altă caracteristică a comerțului cu amănuntul din România. Forma de distrubuție de tip hypermarket a fost introdusă în România în 2001 din inițiativa unuia dintre cei mai mari detailiști mondiali, Hiproma, companie deținută de Hyparlo Group și Carrefour.

De peste 40 de ani ,grupul Carrefour de naționalitate franceză a crescut devenind unul din liderii de distribuție la nivel mondial. Al 2-lea retailer la nivel mondial și primul din Europa conduce 4 formate de magazine : hypermarketuri,supermarketuri ,magazine cu discount și convenience stores.

Exista în peste 30 de țari (Cipru, Columbia, Franța, Slovacia, Polonia, Grecia, Indonezia,Italia, Japonia, Guineea Franceză, Quatar, Malayesia, Portugalia, Singapore, Taiwan, Thailanda, Turcia, Argentina, Spania, Belgia, Egipt, Emiratele Arabe, Brazilia) și 54 % din profit se obține din aceste tări.

În 2007 a obtinut din vanzari 102.442 bilioane de euro și a avut 490.000 de angajați.

S.C. CARREFOUR ROMANIA S.A este:

●Societate pe actiuni cu sediul social in Bucuresti sector 6, B-dul Timisoara , Nr. 26 Z Cladirea Anchor Plaza etaj 8 inregistrata la REGISTRUL COMERTULUI cu numarul J40/7766/18.04.2007, CUI : 11588780

●Capital Social subscris si varsat de 241 500 000 lei.

●Cont RO74BRDE450SV00997684500 BRD-GSG SMCC

CARREFOUR SIBIU este al 20-lea hypermarket deschis in Romania ce impleteste cu bucurie performanta in retail cu preferintele traditionale europene din orasul nostru,unde gasim un numar impresionant de peste 55.000 de articole,de la produse de larg consum,aparatura electronica si electrocasnica de ultima ora,produse textile si pentru amenajarea casei pana la delicioase produse de brutarie,cofetarie,patiserie si gastronomie.

MISIUNEA hypermarket-ului Carrefour o constituie repozitionarea pe primul loc prin reduceri masive si preturi competitive.

Grupul Carrefour este preocupat de buna funcționare a economiei țării de desfacere și de aceea oferă locuri de muncă și se asociază cu producători din țara respectivă.

SLOGANUL hypermarket-ului Carrefour „PENTRU O VIATA MAI BUNA”este,cu siguranta un ghid pentru cumparaturile noastre zilnice,intrucat acesta inseamna profesionalism din partea angajatiilor,atmosfera placuta,promotii si surprize diverse,toate sub acelasi acoperis.

LOCALIZAREA

Hypermarket-ul Carrefour Sibiu este amplasat in cadrul Centrului Comercial Shopping City Sibiu de pe DN1 km 306,comuna Șelimbăr.

ORAR

Orar Hypermarket:Luni-Duminica:08.00-22.00

Orar Galerie Comerciala:Luni-Duminica:10.00-22.00

MIJLOC DE TRANSPORT IN COMUN: Autobuzul 15(cu plata)

FELUL MARFURILOR COMERCIALIZATE:produse alimentare proaspete,produse de larg consum,electrocasnice,textile,articole menaj,papetarie,etc.

Preview document

Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 1
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 2
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 3
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 4
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 5
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 6
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 7
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 8
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 9
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 10
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 11
Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Comerciale - Hypermarketul Carrefour.doc

Alții au mai descărcat și

Activitățile în Domeniul Marketingului la SC Carrefour SA

Introducere Marketingului constă în faptul ca el este una dintre cele mai vechi activităţi ale omului şi totuşi este privit ca cea mat recentă...

Amenajarea unui magazin - Hipermarketul Carrefour Băneasa

Comercianţii operează azi într-un mediu complex cu un număr mare de puncte de lucru, categorii de produse, clienţi, stocuri. Competiţia e din ce în...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Activitățile în Domeniul Marketingului la SC Carrefour SA

Introducere Marketingului constă în faptul ca el este una dintre cele mai vechi activităţi ale omului şi totuşi este privit ca cea mat recentă...

Proiect de practică - SC IANG Impex SRL

PARTEA I – DESCRIEREA SOIETATII A. DATE GENERALE PRIVITOARE LA SOCIETATE A1. Numele Societatii. Firma I.A.N.G. IMPEX SRL, cu sediul social în...

Forța de vânzare a firmei Otto Broker de asigurare

Otto Broker de asigurare SRL: Înfiinţată în 2001 sub numele Total Advisor, compania oferă servicii de brokeraj de asigurări atât pe segmentul...

Ai nevoie de altceva?