Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3118
Mărime: 10.68MB (arhivat)
Publicat de: Alexia Gal
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cosmin Tileaga

Cuprins

  1. 1. Noţiuni introductive pag 1
  2. 2. Prezentare SC DOMO RETAIL SA pag 2
  3. 3. Analiza SC DOMO RETAIL SA din
  4. pespectiva principiilor de merchandising pag 4
  5. 3.1 Motivaţii care au stat la baza schimbării pag 6
  6. 3.2 Tehnici de merchandising folosite pag 6
  7. Concluzii pag 11

Extras din proiect

1. Noţiuni introductive

Keppner a definit merchandising-ul ca fiind “ansamblul de activităţi prin care se asigură consumatorului marfa de care are nevoie, la locul şi momentul potrivit, la preţul potrivit”.

Merchandising-ul a apărut ca rezultantă a unor modificări considerabile a principiilor de comercializare, odată cu naşterea “libre-service-ului” (autoservirii), constând într-o serie de acţiuni destinate valorizării şi animării produselor la locul de vânzare.

Termenul merchandising sau mercantizare este folosit în ţările Europei de Est, inclusive in România, pentru a desemna activităţile ce ţin de stimularea vânzărilor la nivelul punctelor de vânzare (POS). Merchandising-ul se încadrează astfel în activităţile de “management al categoriilor” în vederea creşterii vânzărilor, aici fiind incluse şi: designul ambalajelor, modul de aranjare a mărfurilor, creaţia şi amplasarea de mijloace de semnalizare şi promovare a produselor, promoţiile de preţ, prezentarea fizică a produselor, etc.

Rolul merchandising-ului este de a găsi soluţii la diferitele probleme cu care se confruntă produsul şi anume: alegerea locului în care va fi plasat acesta în vederea vânzării, cantitatea de produse ce vor fi prezentate în raionul de vânzare, modul de aranjare al acestora cât şi materialul de prezentare utilizat.

Rolul merchadising-ului, respectiv a tutror activităţilor desfăşurate la punctul de vânzare, constă în creşterea vânzărilor prin: prezenţă, poziţionare, prezentare şi preţ.

În ceea ce priveşte obiectivele activităţii de merchadising, acestea se referă la standardele de merchadising adoptate de fiecare firmă în parte, cu particularităţile sale caracteristice, însă toate standardele proprii au în vedere următoarele: prezenţă maximă, vizibilitate maximă, impact maxim şi stabilitate maximă.

Serviciile de merchandising se referă la aranjarea mărfurilor în spaţiul de vânzare al magazinelor, distribuirea de echipamente special de expundere a mărfurilor la punctele de vânzare, crearea de pachete promoţionale special, etc.

Tehnicile de merchandising îi privesc în egală măsură atât pe distribuitori, cât şi pe fabricanţi, fiind evidentă influenţa acestora asupra vânzărilorşi a rentabilităţii relaizate de cele două părţi.

Pe scurt, rolul marchadising-ului este acela de a aduce:

PRODUSUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT LA MOMENTUL POTRIVIT.

2. Prezentare SC DOMO RETAIL SA

SC DOMO RETAIL SA este o societate pe acţiuni, având ca obiect de activitate iniţial importul şi distribuţia unor mărci internaţionale de electrocasnice, urmând apoi extinderea activităţii şi în vânzarea cu amănuntul de produse electrocasnice, electronice, IT şi telecomunicaţii. Astfel, Domo este cel care a lansat şi promovat pe piaţa din România produsele firmelor Electrolux, Bosch, fiind principalul distribuitor al mărcilor Freewind, EuropaStyle, Elta, având şi un brand, şi anume Westwood.

Magazinul Domo din Mediaş, cu sediul în Complexul Transilvania, Str. Mihai Eminescu Nr. 4, et. 1 este unul din punctele de lucru ale firmei SC Domo Retail SA. Spaţiul recent decorat comunică accesibilitate şi convienenţă, oferind în acelaşi timp o experienţă pozitivă de cumpărare, originalitate, vitalitate şi un puternic sentiment de “acasă”, care susţin autoritatea brandului DOMO în categoria de electronice şi electrocasnice, construind astfel o bună relaţionare de lungă durată cu consumatorii.

Design-ul noii locaţii, culorile folosite, elementele de decorare, atitudinea prietenoasă a personalului, toate acestea susţin ideea de cămin, armonie şi confort, specifică DOMO.

Produsele şi ofertele îşi propun să facă mai uşor accesul consumatorului la tot ceea ce are nevoie pentru acasă, de la electrocasnice şi electronice, până la produse IT şi gadgeturi de ultimă generaţie.

Reţeaua DOMO numără în prezent 126 de magazine, cu o suprafaţă totala de peste 75.000 mp2, în 76 de oraşe ale ţarii şi are peste 1.600 de angajaţi.

Ca urmare a noului concept de retail implementat de reţea, dar şi a trendurilor pieţei, reţeaua DOMO şi-a crescut eficienţa – numărul magazinelor mici scăzând direct proporţional cu creşterea numărului magazinelor de suprafaţă mare.

Preview document

Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 1
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 2
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 3
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 4
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 5
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 6
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 7
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 8
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 9
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 10
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 11
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 12
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 13
Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Merchadising in Cadrul SC Domo Retail SA.docx

Alții au mai descărcat și

Punerea în valoare a produselor la locul vânzării în magazinele Cash and Carry - SC Selgros Cash and Carry SRL

INTRODUCERE În economia contemporană, supusă deopotrivă cerinţelor şi constrângerilor legilor pieţei, caracterizată de un pronunţat dinamism şi...

Merchandising

CAPITOLUL I MERCHANDISING- FORMĂ AVANSATĂ DE COMERCIALIZARE A MĂRFURILOR 1.1 Concepţia modernă asupra comerţului cu amănuntul Comerţul cu...

Studiu Practic privind Principiile, Tehnicile și Instrumentele de Merchandising la Fidelio Supermarket

1. Autoservirea 1.1. Principiul furnizării de materiale ajutătoare în exteriorul supermarketului Fidelio -Tehnica semnele exterioare...

Analiza SC Domo Retail SA din perspectiva principiilor de merchandising

INTRODUCERE În tara noastra, aflata într-un stadiu de consolidare a economiei de piata, relatiile noi ale comertului cu producatorii, ca o...

Studiu privind eficiența activității de merchandiser la SC Unilever România

INTRODUCERE În lucrarea de faţă este evidenţiată noţiunea de merchandising în ansamblul ei precum şi principiile, instrumentele şi tehnicile...

Tehnici de merchandising în magazinul Animax

Cap.1 Descrierea magazinului 1.1 Istoric Primul magazin ANIMAX (marcă înregistrată) a fost deschis de către compania PET PRODUCT (înființată în...

Proiect de practică - Top Travel

România este unul dintre cele mai competitive țări din Europa Centrală și de Est, dispunând de un potential turistic major, care nececistă...

Elaborarea Programului de Stimulare a Vânzărilor Pentru Întreprinderea Metro

Introducere În condiţiile economiei de piaţă, unul dintre cei mai importanţi factori, care asigură succesul unei companii este activitatea de...

Ai nevoie de altceva?