Tehnici de vanzare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnici de vanzare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Anca Francesca Cruceru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Prezentarea companiei

Compania Samsung Electronics a fost înființată în anul 1938 de către Byung-Chull Lee, un om de afaceri care a în timp a devenit o legenda în Coreea. Lee a înființat o firma cu 2000USD, care avea doar 40 de angajați. Numele companiei este SAMSUNG, care în coreeană înseamnă “ trei stele”. În anul 1950, după invazia comunistă, compania a suferit pierderi deoarece atât soldații și politicienii comuniști, cât și cei din Coreea au jefuit compania de activele sale. În anul urmator, Lee împreună cu un manager al companiei au reușit să pună din nou pe picioare compania cu propriile lor economii, iar rezultatele au nu au întârziat să apară, activele companiei crescând de 20 de ori. În anul 1953, Lee a înființat o fabrică de zahăr, acțiune foarte criticată deoarece acest produs era ușor de procurat de la americani prin ajutoarele de razboi. Dupa această fabrică de zahăr, Lee a trecut la industria grea, siderurgica, și construcții de nave și mașini. Deoarece a avut un succes răsunător, Lee a atras de partea sa invidii; în anul 1960, acesta a fost acuzat de evaziune fiscală în valoare de 5000USD. În cele din urma acuzațiile s-au dovedit a fi fabricate de un oficial al guvernului caruia Lee refuzase să îi dea mită. În anul 1970 Samsung Electronics a furat, a împrumutat sau cumpărat tehnologii de la principalii producători de electronice. Între 1977-1987 au înregistrat o creștere enorma, veniturile companiei ajungând la 22 mld. USD (20% din PIB-ul Coreei). În perioada ce a urmat, compania a înregistrat creșteri uriașe în domeniul tehnologiei de vârf.

Profitul companiei s-a mărit de asemenea de la 173,000 USD la aproape 1.3 miliarde USD. În același timp, Samsung și-a mărit cota de piață în Coreea, în 1995, prin scăderea cu aproape 16% a prețurilor la toate echipamentele electronice și a surprins competitorii prin prezentarea unui semiconductor la un târg de electronice din Japonia care va duce la revoluționarea display-urilor de laptop și telefoane mobile și televizoare,TFT-ul (Thin Film Transistor).

În ceea ce privește concurența la nivel internațional, Samsung are foarte multi competitori printre care: Panasonic, Philips, Sony, Siemens, Braun, Rowenta...

Aceștia se pot diferenția în funcție de tipul de piață pe care acționează.

- în telefonia mobilă și telecomunicații: Nokia, Motorola, Siemens, Sony, LG.

- imprimante și multifuncționale: Hp, Kannon și Lex Mark.

- camere foto și video: Sony, Kannon, Hp, Benq.

- produse audio/video: Panasonic, Sony, LG, Philips.

- televizoare: Panasonic, Sony, Philips.

- produse IT: AOL, LG, Eizo, Benq.

Samsung Electronics are peste 1000 de clienti importanti din toate segmentele economiei:

Sistemul financiar-bancar: BRD, Volksbank, OTP Bank, Crediteurope.

Companii de asigurare: Asirom, Omniasig, ARDAF, Generali Asigurari.

Educatie si cultura: Muzee, Facultati.

Telecomunicatii: Romtelecom, Cosmote, Orange, Vodafone.

Institutii guvernamentale, administratie publica: Primariile, Inspectia Munctii, Birourile Senatoriale, Casa de Asigurari de Sanatate, Camerele de Comert, Protectia Consumatorului.

Productie si servicii: METRO, Automobile Dacia, Boromir, Danone, Bramaca, Ro-Hochland, Rehau, Scandia.

Clienții Samsung variază de la dealerii de produse electronice și electrocasnice, până la magazinele gen supermarket și în ultima vreme la rețele ca: Domo, Flanco, Altex, Cosmo, Quasar.

În ultima vreme Samsung a cunoscut o dezvoltare generală în România, deoarece acum produsele sale se distribuie în rețele de magazine care joacă un rol foarte important în circuitul comercial românesc.

Distribuția Samsung se efectuează cu un număr de reprezentanți, organizați în sectoare după cum urmează: Zona Bucureștiului, Zona de Est, Zona de Vest, Zona Moldovei.

De exemplu, anul 2002 a jucat un rol foarte important în dezvoltarea firmei atât datorită parteneriatului încheiat cu Rețeaua Flanco cât și datorită creditului de consum, care a atras foarte mult consumatorii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de vanzare.docx