Tehnici promoționale Blend-a-Med

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5597
Mărime: 101.24KB (arhivat)
Publicat de: Darius Marinescu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Capitolul 1. Descrierea pietei pastei de dinti 2
  2. 1.2 Istoria produsului 9
  3. 1.3 Descrierea emitatorului 10
  4. 1.4 Campaniile de promovare 11
  5. Capitolul 2 Pozitionarea produsului pe piata 14
  6. 2.1 Publicul-țintă 16
  7. Capitolul 3 Descrierea concurentilor 17
  8. Capitolul 4. Analiza comparative a produsului ales cu alte 3 produse 19
  9. Capitolul 5. Puncte forte ale produsului blend-a-med 21
  10. BIBLIOGRAFIE 23

Extras din proiect

Capitolul 1. Descrierea pietei pastei de dinti

Piața pastei de dinți este alcătuită din segmentele “anti-carie” (are cea mai mare pondere în prezent ) ,”whitening” , “pastă de dinți total”, “pastă pentru dinți sensibili” si paste de dinți medicale. Pastele cu beneficii multiple sunt în ultima perioadă preferate de către consumatori (în detrimentul celor anti-carie) deoarece populația a devenit din ce în ce mai educată cu privire la igiena orală și caută produse eficiente, care să ofere maximum de beneficii.

Consumatorii în ultimul timp se îndreapă către pastele de dinți cu ingrediente active de albire, pastele de dinți care împrospătează respiratia și, nu în ultimul rând, pentru pastele de dinți care reduc sensibilitatea dinților. În anii precedenți consumatorii s-au orientat către pastele de dinți cu preț scăzut - cu efect în general anticarie, în ultimul timp cota de piață a scăzut pe acest segment. Au crescut semnificativ segmentul whitening si segmentul de pastă de dinți Total. Un alt segment care a crescut este segmentul de pastă pentru dinți sensibili dar nu trebuie uitat si cel al pastelor de dinți medicale. În 2006, acesta a crescut semnificativ, reprezentând 6% din totalul pieței pastelor de dinți. Aceste date de piată arată dorința consumatorului de a se îngriji, de a avea dinți mai albi și mai sănătoși. Grija pentru copii determină o creștere a segmentului pastelor si periuțelor de dinți pentru micuț.

Diversitatea si rata de apariție a produselor noi mențin viu interesul consumatorului si îi atrag atentia acestuia asupra producatorilor interesați de nevoile sale. Schimbările de pe această piată vor apărea treptat.

Piața produselor de igienă orală în România are o crestere modestă, dar constantă. În România, oamenii încă mai utilizează metode rudimentare pentru igiena zilnică orală, ceea ce duce la un consum redus al produselor special destinate acestui scop. Astfel se înregistrează unul dintre cele mai scăzute consumuri de produse adiționale igienei orale: ața dentară, apa de gură, peliculele care se topesc în gură. Puțini sunt cei care merg la detartraj de două ori pe an, care-și schimbă periuța o dată la trei luni si care efectuează vizite la stomatolog pentru controale regulate.

Comportamentul de cumpărare rămâne în continuare atracția ofertelor si produselor cu discount; cu toate acestea, în ultimii trei ani apare clară tendința de creștere a vânzărilor produselor premium.

Pasta de dinți cu gramaj mare (format family) are un raport pretcantitate mai bun, dar preferințele românilor se îndreaptă către tubul de 50ml (anual din nefericire, se consumă chiar și un singur tub de pastă de dinți). Mai observăm că se preferă pasta de dinți, apoi pasta multicoloră, pe ultimul loc se află gelul.

În țările europene gelul si pasta de dinți sunt la egalitate. Piata românească este dominată de variantele de pastă de dinți în ambalaj de 50 ml, însă în ultimul timp se poate observa o crestere a ponderii pastelor de dinți de 75ml si 100ml.

Piata pastelor de dinţi a avut un curs ascendent, stimulat atât de importuri, cât şi de apariţia producătorilor autohtoni specializaţi. În ultimii ani este evidentă creşterea consumului, datorată atât calităţii şi diversificării ofertei, cât şi orientării românilor, într-o măsură din ce în ce mai mare, către produsele care ajută la îngrijirea sănătăţii.

Toate pastele de dinţi Blend-a-med conţin sistemul Fluoristat. Fluoristat-ul conţine fluor într-o formă cu mare bio-disponibilitate şi oferă dinţilor într-un minut de periaj tot atât fluor cât altă pastă de dinţi în 10 minute, conducând la o mai mare protecţie a smalţului împotriva acizilor ce produc carii.

În zilele noastre, majoritatea medicilor stomatologi recunosc rolul important al fluorurilor în protecţia împotriva cariilor. P&G fiind primul producător care a reuşit să aducă pe piaţă o pastă de dinţi fluorurată, în anul 1955. Aceasta a fost pasta de dinţi Crest (în SUA) cu fluorura de staniu (SnF2), care în 1962 a devenit prima pastă de dinţi acceptată de Asociaţia Dentară Americană. De asemenea, P&G a utilizat, în acelasi timp, şi un alt sistem de eliberare a fluorului, monofluorfosfatul de sodiu (NaMFP) în pasta de dinţi Blendax produsă în Germania. Aceste două sisteme fluorurate au dominat piaţa şi au fost folosite de cei mai mari producători de paste de dinţi până în anii 1980 şi sunt încă extrem de folosite.

Pentru a avea o imagine a compoziţiei generale a Blend-a-med, vă prezentăm mai jos elementele de bază din structura acestei paste de dinti.

Preview document

Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 1
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 2
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 3
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 4
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 5
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 6
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 7
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 8
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 9
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 10
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 11
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 12
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 13
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 14
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 15
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 16
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 17
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 18
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 19
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 20
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 21
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 22
Tehnici promoționale Blend-a-Med - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale Blend-A-Med.docx

Alții au mai descărcat și

Piața produsului Blend-a-Med

1.Piaţa de referinţă Piata pastelor de dinţi a avut un curs ascendent, stimulat atât de importuri, cât şi de apariţia producătorilor autohtoni...

Activitatea forței de vânzare în compania Procter & Gamble

Infiintata in 1837 in Cincinnati, Ohio, USA, compania P&G a inceput ca o afacere mica, de familie care producea sapun si lumanari.In 1837 , nici...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Studiul pieței pastei de dinți

Capitolul I: Produsul a. Piata pastei de dinti Pasta de dinti este o pasta (sau un gel) folosita pentru a curata si imbunatati sanatatea si...

Tehnici de vânzare Blend-a-Med

Analiza pieţei Piata pastei de dinti este alcãtuitã din segmentele “anticarie” (are cea mai mare pondere în prezent ) ,”whitening” , “pastã de...

Supermarket Ardilla

NUME SI SEMNIFICAȚIA MĂRCII Numele supermarketului este ”Ardilla” însemnând veveriţă în limba spaniolă. MOTIVAȚIA ALEGERII NUMELUI Veveriţa...

Ai nevoie de altceva?