Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2551
Mărime: 13.30KB (arhivat)
Publicat de: Miron Șerban
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Monoranu

Cuprins

  1. 1. Analiza preliminară a produsului/brandului - 1 -
  2. 2. Stabilirea obiectivelor - 4 -
  3. 3. Definirea strategiei promoţionale - 5 -
  4. 4. Expunerea planului operaţional - 6 -

Extras din proiect

Salam Caro

1. Analiza preliminară a produsului/brandului

Caroli şi-a început activitatea în anul 1994 într-o fabrică de capacitate mică din Bucureşti; calitatea produselor fiind de la început principala preocupare.

În aprilie 2002 Caroli şi-a mutat întreaga activitate de producţie la Piteşti şi a continuat procesul de retehnologizare şi de investiţii, fabrica devenind una dintre cele mai moderne din domeniu.

În decembrie 2003 a fost achiziţionată marca Gourmet, una dintre cele mai cunoscute mărci se mezeluri de pe piaţa românească, îmbogăţind astfel portofoliul de mărci de renume al companiei. Tot în acelaşi an s-a reuşit acoperirea întregului teritoiu al României prin distribuţie proprie.

În urma procesului de extindere care a însemnat diversificarea portofoliului de mărci, dezvoltare si modernizarea unitătţii de producţie, Caroli a devenit grupul Caroli Foods.

Grupul a achiziţionat producătorul de carne şi mezeluri Maestro în anul 2006, împreună cu un mic lanţ de cinci magazine proprii. De asemenea, în acelaşi an Caroli Foods lanseaza pe piaţă mărcile de salamuri pentru sandwichuri ( salamul Caro, pentru sandwichurile pătrate, salamul Trigon, al cărui formă este una triunghiulară, şi Baguette care este conceput pentru sandwichurile clasice facute cu paine baghetă sau franzelă). Cifra de afaceri de 92,1 milioane de euro a grupului Caroli Foods înregistrată pentru anul 2006 a fost în mare parte rezultatul lansări de noi produse, şi aici mă refer la gama Sandwich, investiţia de 50000 de euro având efectul scontat.

Rezultatele obţinute se datorează în mare parte conjuncturii de piaţă a acestor produse, cei de la Caroli Foods ţinând cont şi de faptul că în România existau foarte puţine firme ce aveau produse special create pentru sandwichuri.

Dintre consumatori amintesc persoanele cărora le place ca la micul dejun, sau la gustările dintre mese să manance sandwichuri facute cu salam, de asemenea persoanele care vor ca mezelul pe care îl folosesc la prepararea sandwichurilor să aibă forma pâinii pe care o folosesc, astfel rezultatul să fie unul aspectuos, între cumpăratori se pot număra şi persoanele ce doresc ca sandwichul să aibă felia de salam dispusă pe toată suprafaţa feliei de pâine, dar şi cei care apreciază mezelurile de calitate fabricate de Caroli Foods.

Dintre non-consumatori amintesc persoanele ce nu agreează mezelurile, fiind de părere că acestea nu sunt proaspete, conţin E-uri sau substanţe ce le-ar putea face rău; cei cărora sănătatea nu le permite să consume produse condimentate, sau care conţin conservanţi; vegetarienii convinşi; copiii mici, cei care nu îşi permit să plătească peste 30 de lei pentru un kilogram de salam, oamenii care nu au auzit de acest produs, dar şi persoanele care au amintiri neplăcute legate de mezeluri în general, de produsele Caroli Foods, sau chiar de marca Caro.

În ceea ce priveşte concurenţa, acest grup de firme s-a orientat foarte bine, deoarece foarte puţine sunt firmele ce produc mezeluri speciale pentru sandwichuri, principalul concurent fiind Zimbo, care a aparut anul trecut pe piaţa românească, înregistrând până la finele lui 2008 vânzări în valoare de 1,8 milioane euro, iar pentru anul 2009 doreşte să îşi sporească cifra de afaceri, ajungâng la valoarea de 6,5 milioane euro.

Concurenţii indirecţi sunt constituiţi din toţi marii producători de mezeluri, şi anume CrisTim, Reinart, Kosarom, Aldis, Orkla Foods, firme ce oferă cumpărătorilor diverse tipuri de produse: Salam de vara, Salam Victoria, Salam Sasesc, Salam Ţărănesc, Salam Italian, Salam Franţuzesc, Salam Predeal, Salamul casei, Salam Bănăţean, Salam Rustic, Salam Turist, Salam Potcoavă, Salam Milano, Salam Palermo, Salam Sicilian şi multe alte sortimente.

Concurenţa de soluţii este formată din firmele ce comercializează produse ce pot substitui salamul pe care clientul obisnuieşte să îl consume într-un sandwich, şi aici mă refer la aceleaşi firme producătoare, însă scoţând în evidenţă alte produse ce pot fi utilizate pentru creazrea unui sandwish, cum ar fi: pastrama de pui sau de porc, kaiserul, şunca presată, diferite tipuri de muşchi, jambon, diverse tipuri de ruladă şi multe alte produse de acest gen.

Preview document

Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 1
Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 2
Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 3
Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 4
Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 5
Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 6
Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 7
Tehnici promoționale - campanie de marketing Salam Caro - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Campanie de Marketing Salam Caro.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a mărcilor Cris-Tim și Caroli pe piața mezelurilor

Partea I: Elemente definitorii ale pietei mezelurilor 1. Caracterizare generala 1.1 Capacitatea pietei. In cadrul acestei lucrari ne propunem sa...

Cercetarea și analiza pieței țintă și a mediului concurențial la SC Spumotim SA

CAPITOLUL 1 PIAŢA – COMPONENTĂ A MEDIULUI FIRMEI 1.1. DEFINIREA PIEŢEI În cazul definirii unei pieţe ar trebui să cunoaştem ansamblul...

Caroli Foods

Caroli Foods este una dintre cele mai mari companii producătoare de mezeluri proaspete din România, înfiinţată în anul 1994. Compania este...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?