Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1830
Mărime: 2.72MB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc

Extras din proiect

1.Analiza preliminară a produsului/brandului

1.1. Analiza conjuncturii de piaţă a produsului respectiv

“Johnson & Johnson este o companie americană farmaceutică, care produce, de asemenea bunuri de larg consum şi aparate medicale. Fondată în anul 1886 cu sediul în New Brunswick, New Jersey, a înregistrat vânzări la nivel global de 53 miliarde $ în anul 2006, având aproximativ 120,500 de angajaţi.

Ea îşi desfăşoară afacerile în peste 50 de ţări, ce se caracterizează printr-o accentuată descentralizare. Istoricul firmei debutează cu 1932, când au fost înfiinţate primele fabrici, coordonate unitar la nivel strategic, dar cu o ridicată independenţă manifestată printr-o autonomie reală dată fiecărei fabrici. Această libertate de decizie a impus, încă din 1945, adoptarea unui cod de etică denumit "Our Credo" pe care preşedintele companiei James Burke îl considera "declaraţia fundamentală de principii şi acţiuni care caracterizează firma".

Obiectivul fundamental al companiei Johnson & Johnson este de a furniza servicii şi produse de înaltă calitate, de a contribui la vindecarea maladiilor şi a îmbunătăţi calitatea vieţii.

Corporaţia include 250 filiale cu operaţiuni în 57 de tări incluse sub denumirea "Johnson & Johnson Family of Companies". Aceste produse sunt vândute în 175 tări. Printre cele mai cunoscute branduri se numara linia Band-Aid, medicamentele Tylenol, produsele Johnson’s baby , Acuvue lentile de contact, Carefree, Neutrogena şi Clean & Clear. “

”De mai bine de 100 de ani JOHNSON'S® baby este un expert în îngrijirea bebeluşilor, care se bucură de încrederea mamelor şi a specialiştilor în îngrijirea sănătăţii din lumea întreagă, datorită formulelor delicate care curăţă, hidratează şi protejează pielea delicată a bebeluşului tău şi părul acestuia.”

Gama Johnson’s Baby cuprinde:

-SPUMANTUL DE BAIE JOHNSON'S® baby TOP- TO-TOE™

-ŞAMPONUL CLASIC JOHNSON'S® baby

-GELUL DE DUS JOHNSON’S® baby BEDTIME

-SPUMANTUL DE BAIE JOHNSON'S® baby BEDTIME

-LOTIUNEA DE CORP JOHNSON'S® baby BEDTIME

-CREMA JOHNSON'S® baby BEDTIME

-Ulei de corp JOHNSON'S® baby BEDTIME

-SAPUNUL JOHNSON'S® baby BEDTIME

-SAMPON JOHNSON'S® baby CU LEVANTICA

-ŞAMPONUL JOHNSON'S® baby CU GERMENI DE GRÂU

-JOHNSON'S® baby ŞAMPON PENTRU PIEPTĂNARE UŞOARĂ

-ŞAMPONUL JOHNSON'S® baby CU MUŞEŢEL

Siguranţa, confortul şi delicateţea sunt de importanţă absolută în produsele Johnson’s Baby. Cu formula brevetată NO MORE TEARS® (FĂRĂ LACRIMI), Johnson’s Baby ofera şampoane şi produse de curăţare la fel de delicate pentru ochi precum apa pură.

Toate produsele JOHNSON'S® baby sunt testate dermatologic şi clinic pentru a fi plăcute şi delicate, pentru nevoile speciale ale copiilor.

Johnson & Johnson, cel mai mare producător de produse pentru îngrijirea sănătăţii, a anunţat în anul 2009 o scădere cu 2,5% a profitului din primul trimestru al anului, în contextul în care aprecierea dolarului a afectat valoarea vânzărilor.

Printre consumatorii gamei de şampoane Johnson’s Baby regăsim copii intre 0 şi 10 ani, care provin din familii cu venit cel puţin mediu şi care se gândesc la sănatatea şi protecţia copiilor lor. În categoria nonconsumatorilor relativi intră copiii ai căror părinţi nu sunt pe deplin convinşi de calităţile şamponului Johnson’s Baby, nu au auzit de acesta sau care folosesc alte tipuri de şampoane şi ar putea fi atraşi printr-o promovare potrivită, sau anumite femei care folosesc şampoane pentru bebeluşi.În categoria nonconsumatorilor absoluţi intră copiii care aparţin familiilor cu o situaţie financiară precară sau copiii care sunt alergici la unele din componentele şamponului Johnson’s Baby, dar şi bărbaţii.

1.2. Analiza concurenţei

Concurenţi directi: Baby Wickies Shampoo, Schauma Kids de la Schwarzkopf, Nivea Baby Shampoo and Bath,Nivea Baby Mild Shampoo Farmasi Baby Shampoo, Dalin, Dalin Kids, Hipp Baby Shampoo, Sanosan, Para Mi Bebe, Bella Baby Delfi.

Concurenti indirecţi: şampoanele pentru adulţi, şampoanele 2 în 1 (şampon+balsam)

Concurenţii de soluţie: în unele cazuri extreme folosirea săpunului din comerţ sau a săpunului “de casă”.

Preview document

Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 1
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 2
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 3
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 4
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 5
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 6
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 7
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 8
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 9
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 10
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 11
Tehnici promoționale Johnson’s Baby Shampoo - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale Johnson's Baby Shampoo.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării de firmă Coca-Cola Hellenic

CAP 1 : Coordonatele generale ale companiei 1.1 Istoricul companiei Coca-Cola HBC Romania este cea mai mare companie din industria bauturilor...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?