Tehnici promoționale - Pernițe Viva

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1664
Mărime: 25.19KB (arhivat)
Publicat de: Axinte State
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. CATEVA CUVINTE DESPRE FIRMA 1
  2. 2. SITUATIA DE PE PIATA 1
  3. 3. PRODUSUL 1
  4. 4. MACROMEDIU 2
  5. 5. MICOROMEDIU 2
  6. 6. ANALIZA SWOT 3
  7. 7. OBIECTIVE 4
  8. 8. STRATEGIE 5
  9. 9. PROGRAM OPERATIONAL 6
  10. 10. IMPLEMENTARE ,MONITORIZARE 7
  11. 11. EVALUARE 8

Extras din proiect

1. CATEVA CUVINTE DESPRE FIRMǍ

European Food este unul dintre cei mai mari producători de produse alimentare din România. În prezent, compania deţine în portofoliul sau un număr de 25 de produse, cea mai mare parte fiind disponibile pe piaţă în mai multe sortimente.

Tehnologia de ultima oră, preocuparea permanenţă pentru produse de înaltă calitate şi satisfacerea cerinţelor consumatorilor, acestea sunt principalele caracteristici ale EUROPEAN FOOD , compania care a cunoscut cea mai dinamică dezvoltare de pe piaţă Românească, din momentul în care a început activitatea de producţie.

VIVA este una dintre cunoscutele mărci ale companiei European Food, adresată în general copiilor şi adolescenţilor şi cuprinde cinci categorii de produse: Perniţe Viva cu cremă de cacao, alune, vanilie, căpşuni şi iaurt cu căpşuni, Viva Chips cu sare, arome de ardei, smântâna şi mărar, carnat, pizza, şuncă şi brânză, pui, Biscuiţii Viva cu cacao sau simpli, Cerealele Viva şi Popcornul Viva cu sare, cu aromă de brânză şi cu aromă de caramel.

2. SITUAŢIA ACTUALǍ DE PE PIAŢǍ

European Food este prezent pe piaţă acestor produse cu marca Viva.

Prezentǎ nu numai în România, compania European Food îşi consolidează poziţia pe piaţă internaţională, prin extinderea pieţei sale de desfacere. Perniţele Viva se exportă acum şi în Israel, în urmă obţinerii certificatului Koeser, atestare necesară produselor alimentare pentru a putea fi comercializate în această ţara cât şi în alte ţări din Europa şi Asia cum ar fi Malta, Libia, Croaţia, Serbia, China etc.

Extinderea pieţei de export a companiei European Food confirmă calitatea produselor sale comercializate atât pe plan intern, cât şi extern.

3. PRODUSUL

Perniţele Viva, o marca naţională, au obţinut reputaţia de marca internaţională şi au fost foarte bine primite

Crocante şi dulci, perniţele umplute cu cremă VIVA sunt potrivite atât că gustare, cât şi că deşert sau mic dejun, servite cu lapte sau cu ceai.

Deosebit de apreciate de către copii datorită învelişului crocant şi a cremei de cea mai bună calitate.

Sortimente: cacao, alune, vanilie, căpşuni şi iaurt cu căpşuni

Ambalaj: pungi aluminizate cu dublu strat de 100g, 200g

4. MACROMEDIUL FIRMEI

MEDIUL TEHNOLOGIC

Tehnologia de ultimă oră, preocuparea permanenţă pentru produse de înaltă calitate şi satisfacerea cerinţelor consumatorilor, acestea sunt principalele caracteristici ale EUROPEAN FOOD.

Întreprinderea dispune de cel mai modern sistem de dozare, mixare, a materiei prime şi control al retetelor, mai dispune şi de înstelaţii de obţinere a cremei necesare la umplerea napolitanelor, perinitelor, aluniţelor.

MEDIUL ECONOMIC ŞI LEGAL

Politicele gruvernamentale şi taxele de export aduc unele greutăţi în lansarea produselor firmei şi pe alte pieţe decât cea internă precum Europa şi Asia cum ar fi Malta, Libia, Croaţia, Serbia, China etc. Natură sistemelor guvernamentale ,sistemul economic al ţărilor menţionate determină firmă noastră să se adapteze

5. MICROMEDIUL FIRMEI

FURNIZORII

Societatea are o serie de contracte comerciale cu furnizorii interni şi externi privind achiziţiile, de pe piaţă internă şi externă. Contractele comerciale se referă la achiziţiile de materiile prime şi materiale necesare procesului de producţie. Principalii furnizori cu care societatea are încheiate contracte comerciale sunt: Linde Gaz-Ungaria - butelii şi bioxid de carbon; Quest internaţional - emulsii şi emulgatori pentru prepararea produselor alimentare; Tetra Pack şi Dună Pack-Ungaria - cartoane şi ambalaje; Fabrică de zahăr Timişoara; Implast impex - folie; Conef - sorbat de potasiu; Czarnikow - zahăr; aAnylon - glucoză; Trans All Kim - materii prime alimentare; Golden Wing - acizi.

Materia prima folosită provine şi de la furnizori cu renume din Olanda, Germania, SUA, China, Chile.

Ponderea cea mai mare în domeniul aprovizionări cu materii prime şi materiale o deţin furnizorii interni cu o proporţie de 65%, iar furnizori externi doar 35%.

CLIENŢII

Clienţii firmei sunt: lanţul de magazine Merto, Billa şi principalul client este firmă Transilvania.

FIRME DISTRIBUITOARE

Societatea comercială S.C. EUROPEAN FOOD S.A., îşi desface produsele prin firma Tranilvania făcând parte din Holdingul Transilvania prin care se desfac toate produsele, având propria reţea de depozite şi magazine în toate judeţele ţării

Firma dispune de propriul parc auto cu peste 2000 de autovehicule care asigură distribuirea produselor din firmă spre depozit şi din depozite spre magazinele de desfacere

CONCURENŢII

Datorită activităţii diversificate pe care o desfăşoară se confruntă pe piaţă cu o mulţime de societăţii concurente, fapt care se datorează în principal numeroaselor sortimente pe care societatea le produce.

Pe piaţa dulciurilor: firme ca Joe, Wafers,Naty,Olla.

PARTENERI /PRESTATORI DE SERIVICII

Pe linia asigurărilor pentru cladiri, mijloace de transport societatea are încheiate contracte de asigurare cu cele mai puternice societaţi din domeniu: − Omniasig; − Metropol; − Astra; −Asirom. Pentru achiziţiile efectuate în leasing societatea are încheiate contracte de leasing cu urmatoarele societăţi: −Volvo Truk Internaţional; −Molsey group; −Daewoo automobile Craiova.

Preview document

Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 1
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 2
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 3
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 4
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 5
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 6
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 7
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 8
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 9
Tehnici promoționale - Pernițe Viva - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Pernite Viva.doc

Ai nevoie de altceva?