Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA

Proiect
9/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7789
Mărime: 395.25KB (arhivat)
Publicat de: Andrian Petrea
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popa Ion
Universitatea „Creştină Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic şi Comercial

Cuprins

  1. Capitolul I: Prezentarea firmei
  2. Capitolul II: Politica de marketing al firmei
  3. Capitolul III: Tehnici de promovare utilizate de firma Arctic
  4. Concluzii
  5. Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul I: Prezentarea firmei

În 1968, cănd s-a înființat, Arctic și-a propus să fie cât mai aproape de români. În 1970 a produs primul frigider. Au trecut 37 de ani de-atunci, timp în care a evoluat. Au devenit tot mai buni și au îndeplinit dorințele și exigențele românilor. Pentru că ei i-au inspirat să realizeze produse mai performante, mai fiabile, și tot ei au păstrat mereu aproape, în casele și în familiile lor. Astfel, misiunea noastra a devenit aceea de a concepe, pentru romani in primul rand, electrocasnice moderne, evoluate, la preturi accesibile. Tocmai de aceea a ajuns lider de piata in Romania, avand in prezent vanzari anuale de peste 100 de milioane de Euro si peste 1.900 de angajati, si inregistrand o dublare a cifrei de afaceri in ultimii trei ani. Unul din primele momente importante pentru noi a fost anul 1972. Atunci Arctic a realizat primul export in Franta.Dupa 1989, compania a fost privatizata. Mai precis, in 1997. Tot atunci a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti. Pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Groupe Societe Generale.

A urmat un program extins de modernizare si retehnologizare a companiei, in urma unei investitii totale de 30 de milioane de dolari. Drept urmare, Arctic a lansat o gama noua de aparate frigorifice, cu un design modern si cu parametri tehnici imbunatatiti. 2002 a fost un alt an important pentru noi. Atunci compania Arctic a fost cumparata de grupul Arçelik (Turcia), care produce si distribuie la nivel mondial electrocasnice mari si mici, componente si aparatura electronica. Astfel, Arctic a devenit una din cele mai importante companii private din Romania. Din 2003, Arctic nu mai inseamna doar frigidere. Am decis sa lansam o gama extinsa de produse: masini de spalat rufe, aragazuri si aspiratoare. In urma acestei lansari, am devenit lider pe segmentul de electrocasnice in Romania, cu o cota de piata de 30%. Succesul electrocasnicelor Arctic este definit de cel mai bun raport calitate-pret, de o gama completa ce satisface exigentele clientilor, cu un design modern, o perioada de garantie de 3 ani si un service de calitate. Pe 4 martie 2004, am inaugurat o noua linie de fabricatie. Capacitatea de productie a crescut de la 440.000 unitati (2003) la 750.000 unitati/an (2004), ajungand in 2005 la 900.000 unitati/an. Pentru 2006, capacitatea de productie este de 1 milion unitati/an, atingandu-se astfel un record in productie de 4.384buc./zi.

Cresterea productiei a fost determinata de extinderea pietelor de export. In 2006, 65% din productia Arctic a fost comercializata si in: Franta, Marea Britanie, Germania, Polonia, Spania si tarile din estul Europei. In prezent, Arctic exporta catre 63 de clienti din 35 de tari, vanzarile ajungand la 740.000buc. In 2004, am adoptat un sistem modern de management al productiei: Total Productive Maintenance (TPM). Acesta a fost creat de "Japan Institute Plant Maintenance" si implementat cu sprijinul consultantului Takashi Koizumi si al specialistilor japonezi. Conceptul acestui sistem este "zero pierderi". De asemenea, se urmareste cresterea capacitatii de productie corelata cu reducerea costurilor. In acelasi timp, Arctic a adoptat si programul de management Six Sigma. Acesta ne ajuta sa obtinem un avantaj in fata concurentei prin cresterea eficientei si scaderea costurilor. Conceptele programului sunt: rezolvarea problemelor si prevenirea defectelor. La sfarsitul implementarii celor doua programe, Arctic isi va mari productia,ajungand la 1,5 milioane de unitati anual. Cu o gama completa de electrocasnice mari si televizoare, Arctic a pornit in 2005 la cucerirea inimilor romanilor prin lansarea noii game Diffusion. Caracterizata de un design modern, aproape futurist si de perfecta imbinare a acestuia cu tehnologiile de ultima ora, gama Diffusion a fost creata pentru a raspunde aspiratiilor din prezent ale romanilor la o viata mai confortabila, mai moderna si mai frumoasa.

Un eveniment cu incarcatura emotionala ne-a unit in 2005: pe 12 octombrie 2005, Arctic a sarbatorit 35 de ani de activitate. Cu aceasta ocazie a fost organizat la Gaesti un eveniment de celebrare, la care au participat atat reprezentanti Arctic si Arçelik, cat si autoritati locale din judetul Dambovita. Momentul sarbatoresc a fost marcat si prin lansarea pe piata a frigiderului Arctic cu numarul 12.000.000. Daca ar fi sa asezam cele 12.000.000 de frigidere in picioare, unul langa altul, intr-o linie dreapta, acestea ar acoperi distanta Bucuresti – New York (3.500 km). 2006 este anul lansarii celor patru modele de centrale termice Arctic, marcand intrarea brandului intr-o noua categorie de produse. De asemenea, in 2006 se lanseaza si noua linie de productie pentru congelatoare orizontale, destinata atat pietei interne, cat si pietelor externe. Cu o capacitate de productie de 400.000 unitati anual si o investitie de 5 milioane Euro, aceasta este singura linie de productie de congelatoare orizontale a grupului Arcelik, produse ce sunt exportate in Turcia, CIS, Franta, Germania, Polonia, Italia, Iraq, Serbia, Africa de Nord.Si tot 2006 marcheaza inaugurarea noului centru logistic Arctic, o investitie de peste 2,7 mil. Euro.

Depozitul de produse finite este dotat corespunzator ultimelor standarde tehnice in domeniu si acopera o suprafata de 14.000 mp. Din perspectiva investitiilor, 2006 este un an plin pentru Arctic: 10,3 mil. Euro au fost directionate catre extinderea capacitatii de productie, alinierea la sistemele de calitate Arçelik (6 Sigma si TPM), promovarea noii linii Diffusion, consolidarea infrastructurii si dezvoltarea resurselor umane.Un alt aspect important, care face din 2006 un an deosebit in istoria brandului Arctic, este faptul ca in acest an Arctic incepe sa vorbeasca romanilor despre el si valorile sale, dincolo de produsele care-l reprezinta. De fapt, este anul in care brandul Arctic se deschide la maximum catre consumatorii sai curenti si potentiali, dezvaluindu-le cum gandeste, cum vede viata si viitorul, cat de bine le intelege nevoile si aspiratiile si cat de aproape vrea sa le stea si pe viitor. Cam aceasta ar fi povestea Arctic in ani si cifre.

Preview document

Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 1
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 2
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 3
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 4
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 5
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 6
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 7
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 8
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 9
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 10
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 11
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 12
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 13
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 14
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 15
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 16
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 17
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 18
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 19
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 20
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 21
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 22
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 23
Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării în SC Arctic SA - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale Utilizate in Procesul Comunicarii in SC Arctic SA.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Aspecte Privind Promovarea Vânzărilor

În conditiile de piata actuale caracterizate printr-o concurenta puternica, modernitate, progres tehnologic etc., este foarte important pentru...

Ai nevoie de altceva?