Test de Perceptie - Tigari Carpati

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Test de Perceptie - Tigari Carpati.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CAPITOLUL 1: PREZENTAREA MĂRCII 3
CAPITOLUL 2: TESTUL DE ASOCIERE 4
CAPITOLUL 3: METODA PORTRETULUI CHINEZESC 5
CAPITOLUL 4: PERSONALITATEA MĂRCII 14

Extras din document

CAPITOLUL 1

Carpaţi este o marcă de ţigări din România, produsă la Sfântu Gheorghe începând din 1931. Este fabricată în variantele cu şi fără filtru.De aseamenea țigările CARPAȚI se produceau și in fabricile din Timișoara,București și Iași.

Astăzi, cea mai populară țigară de pe piața românească – Carpați - a dispărut de tot din magazine, de pe tarabele vânzătorilor și din geamurile buticurilor. Motivul e cât se poate de simplu: din decembrie 2002, fabricile SNTR nu mai produc. Atunci, Ministerul Finanțelor i-a retras SNTR licența de marcare, deoarece aceasta nu-și platise datoriile de 700 de miliarde lei catre buget (fără a mai pune la socoteală datoriile "istorice").

Intre timp, s-au produs tot felul de manevre cu acțiunile societații, insă pentru fumatorii de Carpați situația a ramas neschimbată.Astfel țigările CarpațI nu se mai de mult.

Potrivit ultimelor estimări independente, peste 13% din totalul fumătorilor sunt fumători de Carpați.

CAPITOLUL 2

Această tehnică cere intervievaţilor sa facă asociaţii verbale (substantive, verbe, adjective, onomatopee) cu o noţiunea introdusa: marca CARPAȚI. Sunt rugaţi să facă asta spontan, pentru a se examina aprecierea valorii mărcii şi a imaginii acesteia în rândul consumatorilor.

Din analiza celor 21 de bilețele s-au îinregistrat următoarele:

71,42% dintre studenti au identificat imaginea firmei cu producatorul de țigări CARPAȚI ;ceea ce demonstrează ca acest nume este asociat cu țigările CARPAȚI.

52,38% dintre cuvintele asociate atunci când se aude numele de CARPAȚI sunt “țigări”,astfel observăm că producatorul de țigări CARPAȚI este bine cunoscut de majoritatea populației.

19,04% dintre cuvinte pe care le regăsim atunci cand ne gândim la

CARPAȚI sunt legate de:”moarte”,”asm bronșic”,”toxic”;doar o mică parte a chestionaților cunosc efectele negative ale consumului de tutun.

4,76% au corelat numele de CARPAȚI cu o formă de relief si anume „munții”.

Brandul reprezintă identitatea produselor, un fel de ADN. Țigările CARPAȚI au notorietate, este o marcă “publică”. Numele mărcii este memorabil şi usor de pronunţat, fără conotaţii negative.

CAPITOLUL 3

Prin această tehnică se verifică calitatea produselor si notorietatea numelui,asocierea firmei cu diferite culori,sporturi,vip-uri,animale sau vehicule ne dă o imagine mai concretă in ceea ce privește impactul pe care il are firma asupra potențialilor clienți si nu numai.

CORELAȚIA MARCĂ-VIP

100% din personalități sunt autohtone,ceea ce arată percepția că produsele sunt românești,firma este recunoscută pe plan intern.

dintr-un procent de 100% de personalități,69,23% sunt de sex masculin și 30,77% sunt de sex feminin,scoțând în evidență faptul că e o marcă care se adresează publicului masculin;cei mai mulți fumători din lume sunt bărbați.

Fisiere in arhiva (1):

  • Test de Perceptie - Tigari Carpati.doc

Alte informatii

proiect comportamentul consumatorului 2009