Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3940
Mărime: 263.78KB (arhivat)
Publicat de: Beatrice Robu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu Adrian

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

PIATA

Reprezentam departamentulu de marketing din cadrul firmei SC ARTEMIS CARE SRL, companie nationala, infiintata la data de 21.07.2008, avand sediul oficial in municipiul Brasov. Domeniul de activitate al acestei firme, conform codului CAEN, este cel referitor la sanatatea umana, punandu-se accent pe produsele bio. Firma are deja o gama larga de produse pe piata constand in: creme (corp/ten/maini), sapun (lichid/solid), lotiuni tonice. In contextul unei evolutii favorabile pe piata am decis ca este momentul prielnic lansarii unui nou produs si anume uleiul de masaj Pinophyta Massage Oil - cu extract de conifere, produs testat clinic in laboratoarele proprii timp de 3 ani.

Este bine cunoscut faptul ca reusita in afaceri este strans legata de capacitatea de anticipare a firmei in ceea ce priveste evolutia pietei. O pozitionare cat mai buna a unei firme in cadrul pietei si, implicit in cadrul preferintelor clientilor, este influientata de numerosi parametri, dintre care precizam: punctele forte ale gamei de produse, in cazul nostru produsele cosmetice, precum si prestigiul firmei. De departe cel mai important factor este constituit de reusita financiara a firmei.

In cele ce urmeaza vom analiza piata de desfacere a produsului pe care dorim sa il promovam si anume uleiul de masaj. Vom face referire, in primul rand, la categoriile de consumatori, respectiv nonconsumatori:

CONSUMATORI NONCONSUMATORI

RELATIVI ABSOLUTI

Femei (hidratare intensiva) Adolescenti/tineri Cnservatorii

Mame (pentru bebelusi) Persoane din mediul rural Persoane alergice la diferite ingrediente

Barbati metrosexuali (preocupati de propriul aspect) Persoane cu venituri reduse Varstnici

1.1. CRITERII DE SEGMENTARE A PIETEI

Urmarind principalele criterii de segmentare a pietei, am restrans aria de variabile dupa cum urmeaza:

• Varsta: 20-34 ani, 35-49 ani, 50-64 ani, 64+;

• Sex: F /M;

• Venit: 701-1000RON , 1001-1500 RON , 1500+;

• Educatie: liceu, facultate, masterat, postuniversitar, doctorat;

• Domiciliu: urban, suburban, rural;

• Personalitate: extrovertit, introvertit, vioi, pasional, melancolic, anxios, inovator;

• Frecventa cumpararii: regulata (cilenti fideli) / ocazionala.

1.2. AVANTAJELE PRODUSULUI

In continuare va vom prezenta principalele avantaje cautate de consumatori referitoare la produsul nostru, mai exact uleiul de masaj: calmare, calitate (demonstrata stiintific), absorbtie rapida, efect anticelulitic, nutritiv, parfum placut/fresh, elemente bio-naturale, antialergic, prestigiu, cantitate, pret accesibil.

Avand o perspectiva larga asupra avantajelor mentionate anterior, am reusit sa ne cream profilul propriei noastre piete tinta.

Asadar produsul ce urmeaza a fi lansat pe piata se adreseaza persoanelor cu varsta cuprinsa intre 35-49 ani, femeilor in general, independente din punct de vedere financiar, ce au un venit mai mare de 1500RON. Avand in vedere acest aspect, consideram ca educatia este o variabila importanta, asadar am optat pentru persoanele ce au minim studii universitare si provin cu precadere, din mediul urban. Personalitatea reprezinta un aspect foarte important in crearea profilului pietei tinta, prin urmare, ne adresam persoanelor: extrovertite, pasionale, anxioase, inovatoare. In urma realizarii unei campanii publicitare de succes vom reusi sa ne fidelizam clientii astfel incat frecventa cumpararii sa fie una regulata. Principalele avantaje ce caracterizeaza produsul nostru fiind calitatea (demonstrata stiintific), precum si elementele bio.

1.3. CONCURENTA

In urma studierii pietei de desfacere a produselor de ingrijire corporala, am constatat ca principalele firme concurente sunt: TIS FARMACEUTIC, YAMUNA, LADY STELLA PROFESSIONAL, ORIFLAME si nu in ultimul rand, AVON. In competitie directa cu produsul nostru se afla urmatoarele: YAMUNA – Ulei de masaj cu Aloe Vera (fungicid, antiinflamator, antibiotic si regenerant), LADY STELLA PROFESSIONA – Ulei de masaj Fitoaroma (netezeste ridurile si reda fermitatea si elasticitatea pielii), ORIFLAME – Ulei de masaj Swedish Spa Beauty Wonder (contine ulei tonic din ghimbir, vitamina E), AVON – Skin so Soft –Perfecting Oil (efect hidratant si reda elasticitatea pielii). Ca si produs substituibil uleiului de masaj, este considerata crema de masaj de la TIS FARMACEUTIC – Crema pentru masaj Q4U (efect hidratant, stimulator a microcirculatiei).

1.4. TENDINTE

Analizand evolutia pietei pe ramura de ingrijire corporala, putem diferentia trei posibile tendinte ale acesteia, pe urmatorii 2-3 ani, dupa cum urmeaza:

1. Pozitiva – calitatea ridicata, motivarea puternica a angajatilor, posibila iesire din recesiune, ar putea facilita cresterea vanzarilor

2. Neutra – clientul isi mentine atitudinea initiala fata de produs, vanzarile ramanand la un nivel constant.

3. Negativa – cererea este intr-o continua scadere, ceea ce ar putea avea drept consecinta retragerea produsului de pe piata .

Preview document

Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 1
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 2
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 3
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 4
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 5
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 6
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 7
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 8
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 9
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 10
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 11
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 12
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 13
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 14
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 15
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 16
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 17
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 18
Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Ulei de Masaj - SC Artemis Care SRL.doc

Ai nevoie de altceva?