Vopseaua Kober

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Vopseaua Kober.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Introducere

Vopselele au invadat în ultima vreme ecranele televizoarelor, marii producatori de profil derulând campanii de publicitate TV în valoare de milioane de dolari pentru promovarea de produse si câstigarea de cote de piata.

Industria de producere a grundurilor, vopselelor si diluantilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din România în ultimii ani, atrÎgând un volum apreciabil de investitii si reusind sa atinga un nivel tehnologic foarte apropiat de companiile din Comunitatea EuropeanÎ. Industria româneasca de pâna în 1990 a fost formata din mari producÎtori ce acopereau 50-60% din piatÎ. Companiile rezultate prin privatizarea acestor unitati acopera în prezent un procent scÎzut, restul fiind ocupat de unitÎti de productie private deschise dupa 1990 si importatori.

Prezentul proiect analizeaza produsul KOBER, în principiu vopseaua Kober. Firma are o gama variata de produse:

De decorare a suprafetelor zugravite;

Destinate acoperirii suprafetelor din lemn, metal, zidarie;

De înobilare a lemnului.

Cea mai dinamica dezvoltare pe piata vopselelor din Romania s-a înregistrat în segmentul produselor decorative ce cuprinde produse peliculogene (chituri, grunduri, vopsele, emailuri, lacuri, diluanti) si în segmentul materiilor prime reprezentate de rasini sintetice necesare atât în procesul propriu de productie cât si pentru alti potentiali beneficiari.

Lansarile de noi produse si marci este rodul unei munci sustinute a departamentelor de cercetare-dezvoltare în colaborare cu departamentele de marketing. Aceste lansari au avut rolul de a acoperi anumite nise de pe piata dar si de a oferi consumatorilor o paleta mai larga de alegere, calitate si preturi mai bune.

Obiectivul proritar al firmelor de profil este acela de a gasi un echilibru între ceea ce îsi propun ei si ceea ce asteapta si cauta consumatorii. Pentru aceasta este nevoie de o cercetare riguroasa a pietii.

Capitolul 1 Analiza pietei

1.1. Identificarea pietei

În România, cererea de vopsele a crescut odatÎ cu dezvoltarea domeniului constructiilor de locuinte si industriale, preluarea de cÎtre Renault-Franta a S.C. Automobile Dacia S.A. Pitesti si deschiderea liniei de asamblare auto Daewoo-România.

Vopselele sunt produse care se adreseazÎ consumatorilor casnici si industriali. Tendinta manifestatÎ în ultima perioada (1998, 1999) este cea a orientÎrii firmelor producÎtoare sau importatoare cÎtre consumatorii casnici, acestia reprezentând un segment de piatÎ cu un potential de consum în continuÎ crestere, desi aici concurenta este deosebit de puternicÎ. Un avantaj al abordÎrii cu mai multÎ atentie al acestui segment de piatÎ este cel al recuperÎrii sigure si mult mai rapide a creantelor decât în segmentul consumatorilor industriali. Acest fapt explicÎ cresterea ponderii consumatorilor casnici la 33.5% în 1999, fatÎ de 21% cât reprezenta aceasta în 1998.

1.2. Caracterizarea pietei

Piata produselor peliculogene se caracterizeaza prin concentrare, stabilitate si concurenta intensa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Vopseaua Kober.doc