Planificare Media - Bucovina

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Planificare Media - Bucovina.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mass Media

Cuprins

1. Produsul 2
a) Povestea Bucovina 2
b) Competitori 3
2. Publicul țintă 4
3. Strategia media 5
a) Obiectivele de marketing și comunicare 5
b) Distribuție geografică 5
c) Perioada de desfășurare a campaniei 5
4. Obiectivele media 6
a) Canalele media 6
b) Obiective 6
5. Alocarea bugetului 7
6. Calendar 8
7. Concluzie 9

Extras din document

1. Produsul

a) Povestea Bucovina

Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, a fost infiintata in anul 2006 si activeaza in zona imbutelierii/productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare. Compania, cu peste 600 de angajati permanenti, are sediul central in Bucuresti si dispune de retea proprie de distributie la nivel national. Rio Bucovina a implementat si certificat un sistem de management integrat: calitate - mediu - siguranta alimentului, conform ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2009 si ISO 22000:2005.

Fabrica Rio Bucovina din Vatra Dornei functioneaza cu patru linii de productie, capacitatea totala fiind de 36.000 flacoane pe ora. Aici se proceseaza si se imbuteliaza apa minerala naturala Bucovina captata din sursele C7-Secu si F2-Rosu. Apa minerala naturala Bucovina este apa de zacamant si izvoraste natural din cele doua surse, situate in zonele cele mai putin strabatute de om din Romania. Apa minerala naturala plata provenita din izvorul C7 - Secu, aflat la 1.132 m altitudine, strabate prin cadere libera un sistem etans, subteran, fara a intra in contact cu aerul sau cu alti agenti impurificatori. De la captare pana la fabrica din Vatra Dornei, parcursul apei este de cca. 7,5 km. Sursa de apa minerala carbogazoasa F2- Rosu este un foraj de 120 m echipat cu teava de inox si filtre performante. Apa este pompata intr-o conducta de aproximativ 3,5 km lungime, pana la fabrica.

Ajunsa la fabrica, apa minerala naturala Bucovina, atat plata cat si carbogazificata, este supusa unor procedee specifice de microfiltrare, fiind apoi stocata in rezervoare de inox prevazute cu filtre sterile pentru a nu intra in contact cu atmosfera. Sistematic, dupa un program strict sunt prelevate mostre de apa direct de la izvor si din apa ajunsa in fabrica, si se supun analizelor de laborator, masura cu caracter preventiv pentru a elimina orice suspiciune sau posibilitate de contaminare. In sectia de imbuteliere, procesul incepe cu formarea ambalajului. Acestea se formeaza la cald rezultand un flacon steril care se spala automat pe linie cu apa minerala plata, dupa care acestea intra pe linia de umplere. La final, dupa ce in mod automat flacoanele au fost astupate si etichetate, se realizeaza automat baxarea si paletizarea.

Brandul Bucovina se definește prin naturalețe și puritate, dar în același timp prin modernitate și dinamism. Într-o lume activă și agitată, Bucovina puncteză perfect importanța apropierii de natură fără a se depărta de valorile societății moderne. Combinând o serie de elemente vizuale elegante, brandul se apropie de public prin artă. Muzica, mișcările de dans, peisajele și efectele speciale construiesc identitatea vizuală a brandului sub forma unui echilibru între natură și om. Bucovina se poziționează așadar ca acea punte dintre natură și viața urbană, înfățișând această legătură sub forma unei conexiuni organice, moderne și apropiate de omul care își trăiește viața în mediul urban. Bucovina nu înseamnă o poartă verde împodobită cu flori frumos mirositoare dincolo de care se găsește o gradină feerică. Bucovina înseamnă puterea adevărată a naturii, vitalitatea ei care se combină perfect cu stilul de viață dinamic al omului cotidian.

Această poziționare este una bine transpusă în strategia de comunicare și una cu care publicul se identifică ușor. Dovada acestui fapt este că brandul Bucovina, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Unlock Market Research, se află pe locul 1 pe piața românească ca fiind cea mai pură apă îmbuteliată.

Bucovina oferă produsul său spre vânzare într-un ambalaj care sugerează că apa Bucovina este una de calitate superioară. Designul rafinat al sticlei atrage prin liniile sale oferind produsului un aspect estetic plăcut care promovează imaginea unei ape pure și sănătoase create pentru oameni moderni și dinamici, în continuă mișcare. Totodată, noul ambalaj Bucovina, cel de 750 ml este mult mai practic prin sistemul de deschidere și avatajos ca și preț și este votat produsul anului 2017.

b) Competitori

Principalii competitorii pentru apa îmbuteliată Bucovina sunt Dorna, Borsec și Aqua Carpatica. Borsec reprezintă cel mai aprig și mai vechi concurent de pe piața românească, consumatorii preferându-l în special datorită gustului și compoziției sale echilibrate în timp care le-a câștigat încrederea. Aqua Carpatica este un brand relativ nou, câștigându-și poziția printre primele branduri de apă preferate de români datorită abordării inovative cu care s-a poziționat în mintea consumatorilor: cea mai pură apă necarbonată din România, având cel mai scăzut nivel al concentrației de nitrați. Potrivit unui studiu realizat în 2015, Borsec și Dorna sunt cele două branduri care s-au luptat pentru supremație pe o piață potențial uriașă. Procentul celor care preferă să bea apă minerală este de aproximativ 70% din întreaga populație a țării, iar Dorna se află în topul primelor 2 mărci de apă pe care oamenii preferă să le consume.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planificare Media - Bucovina.docx